Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

maanantai 29. maaliskuuta 2010

Silver Leap-kilpailu 27.-28.3.2010 Jyväskylässä

Perjantaina Xonox-tytöt tulivat suurin osa suoraan koulusta Lintulaan treeneihin. Treeneissä haettiin kisafiilistä ja tehtiin muutamia kokonaisia vuorotellen Bixbien kanssa. Treeneistä suunnattiin suihkun kautta bussiin. Matkaseurana olivat Bixbit ja Sanix :). Bussissa katseltiin elokuvia ja tytöt keksivät myös itse kaikennäköistä puuhaa ajankuluksi.


 Tampereen tienoilla pysähdyttiin ABC:lle syömään ja täydentämään eväsvarastot ja jatkettiin sitten matkaa kohti Jyväskylää. Jyväskylässä oli monia eri tapahtumia tänä samaisena viikonloppuna, joten hotellit olivat aivan täyteen buukattuja. Onneksi toimelias jojo Krista sai järjestettyä meille hotellihuoneet pienten mutkien kautta! :) Xonoxkin pääsi nyt siis ensi kertaa koulun lattian sijaan hotelliin muun matkaseuran tavoin. Illalla kerrattiin vielä seuraavan päivän ohjelma ja sitten suunnattiin huoneisiin nukkumaan.

Lauantaiaamuna herättiin aikaisin aamupalalle, otettiin kisatavarat mukaan ja lähdettiin kävelemään kohti kisapaikkaa. Perille päästyämme aloitettiin lämppä virallista harjoitusta varten. Harjoitussuoritus oli ihan ok, mutta vielä jäi petrattavaa täsmällisyyteen ja tiukkuuteen. Oman harkan jälkeen alettiin heti laittaa hiuksia ja meikkejä kuntoon ja samalla saatiin katsella muiden kansainvälisten joukkueiden ohjelmia. Xonox suoritti heti numerolla 1 omassa sarjassaan, joten kisalämppä aloitettiin lähes heti hiusten ja meikkien laiton jälkeen. Saimme rauhassa katsottua kuvioita ja kerrattua ohjelmaa harjoitusmatolla, minkä jälkeen Xonox haettiin ylös valmistautumaan suoritukseen. Ylhäällä tulikin sitten todella kiire, sillä Xonox kuulutettiin lavalle välittömästi ja tutut kisarutiinit jäivät tekemättä :( Jo heti ohjelman alusta valmentajat huomasivat, että nyt ei mene kaikki putkeen. Ohjelman tasapainoissa tuli useita selviä horjumisia ja virheitä, tahdeissa oli sellaisia eriaikaisuuksia, mitä ei treeneissä ole nähty ja muutenkin suoritus oli epäsiisti. Matolta tulikin vähän surullisia tyttöjä ja yhdessä todettiin, että suoritus oli nyt ikävä kyllä pettymys eivätkä tytöt pystyneet näyttämään parastaan tällä kertaa. Kuuntelimme vielä pisteemme, ennen kuin lähdimme syömään. Pisteitä Xonox sai seuraavasti: 4,85 2,40 6,80 = 14,05. Pisteet jäivät harmillisen alas, joten melko pettynein mielin suunnattiin syömään. Xonoxin sijoitus alkukilpailun jälkeen oli  9/10. Ruuan jälkeen oli fiilis jo vähän parempi ja Xonox lähti odottelemaan Challenge Cupin ja World Cupin alkua kisapaikalle. Isompien sarjoissa nähtiin upeita suorituksia ja kannustettiin Bixbejä ja Sanixia sekä muita suomalaisia äänekkäästi. Kisan päätyttyä Xonox lähti Nean ja Ellenin äidin kanssa hotellille syömään ja valmentajat lähtivät banquettiin. Tytöt olivat jo nukkumassa pitkän päivän jälkeen, kun valkut saapuivat hotellille. Kiitos äideille huoltajina toimimisesta!

Sunnuntaina sitten oli vuorossa loppukilpailu, joten aamulla herättiin taas ajoissa aamupalalle. Aamulla selvisi, että yksi tytöistä oli huonovointinen ja kisaaminen epävarmaa. Kävelimme kisapaikalle ja aloitimme lämpän harjoitussuoritusta varten. Lämmittelyn aikana valmentajat tekivät päätöksen, että toinen tyttö opettelee sairastuneen paikat. Aikaa oli jäljellä vain vähän ennen Xonoxin harjoitusvuoroa, mutta nopeasti käytiin kuviopaikat alustavasti läpi ja lähetettiin tytöt matolle. Harjoitussuoritus jäi vaisuksi, mutta uudet kuviopaikat sujuivat hyvin, kun otetaan huomioon todella lyhyt harjoitteluaika. Harjoitussuorituksen jälkeen aloitettiin vauhdilla tyttöjen laittaminen kisakuntoon, jotta jäi riittävästi aikaa harjoitella kuviopaikkoja ja siirtymisiä. Saimmekin hyvin kerrattua ohjelman läpi ennen kisalämpän aloittamista. Xonox suoritti oman sarjansa neljäntenä, joten melko pian aloitettiin valmistautuminen kisasuoritukseen. Kesken lämpän tytöt kävivät avajaismarssissa ja sitten jatkettiin valmistautumista. Tällä kertaa meidät haettiin hyvissä ajoin ylös ja ehdimme tehdä rauhassa kisarutiinit. Päätettiin tyttöjen kanssa, että unohdetaan eilinen ja mennään tekemään kisasuoritus puhtaalta pöydältä ja hyvällä fiiliksellä. Suoritus olikin jo selvästi huolellisempi kuin lauantainen ja suuria virheitä oli vähemmän. Pientä sälää ohjelmaan mahtui kautta linjan, mutta suoritus oli silti jo aika hyvä ja tekemisen meininki ihan eri kuin alkukisassa ja uudet kuviopaikat sujuivat hienosti! Pisteiksi tuli 4,60 2,45 7,30 = 14,35. Xonoxin lopulliseksi sijoitukseksi jäi 9/10, mikä oli pienoinen pettymys koko Xonox-tiimille. Vielä käytiin syömässä, pidettiin joukkuepalaveri ja katsottiin CC:n ja WC:n upeat finaalit, jonka jälkeen lähdettiin kotimatkalle. Kotimatkalla oli väsynyt tunnelma. Pysähdyimme taas noin puolessa välissä matkaa ostamaan syötävää ja sitten jatkettiin matkaa kohti Turkua.

Nyt on Xonoxin ensimmäinen kv-kisa takana. Se ei mennyt aivan toiveiden mukaisesti, mutta tilanne käytiin läpi ja nyt Xonox-tiimille jäi hurja näyttämisen halu ja tsemppi tuleviin koitoksiin. Töitä tehdään päättäväisesti kohti kahden viikon päässä odottavia TUL:n piirin kisoja! Siellä taas näytetään sitä Xonox-säteilyä! ;) Kiitos Bixuille ja Sanixille matkaseurasta!

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

eihän tyttösarjoissa saa olla varamiehiä, jos joku toinen opetteli sairastuneen tytön paikat?

ja mikä teillä oli tavoitteena jos ei mennyt hyvin?

Xonox kirjoitti...

Kv-säännöt sallivat varamiehen. Tavoitteena oli lähinnä onnistunut suoritus ja olla pisteissä ja sijoituksissa suunnilleen samoilla linjoilla kuin Caribia Cupissa.

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

no eihän sille voi mitään jos tyttö sairastuu ja ei voi täten uhratat terveyttään..
Harmi että näin pääsi sitten käymään.

Minusta sunnuntain suoritus oli upea tsemppiä kauheesti jatkoonkin.!

Xonox kirjoitti...

Joo, sunnuntain suoritus oli jo huomattavasti parempi kuin lauantainen :) Nyt vaan taas ahkeroidaan salilla ohjelman parissa, seuraavat kisat siis kahden viikon kuluttua Liedossa.

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Mä tykkään teijän ohjelmasta ihan sikana ja harmi ettei Jyväskylässä sujunu. Tsemppiä muihin kisoihin!

Anonyymi kirjoitti...

tuleeko jyväskylästä videota?

Xonox kirjoitti...

Kiitos! :) Ei kuvattu Jyväskylän suorituksia videolle ja muutenkin laitetaan mieluummin nettiin näkyviin vähän onnistuneempia suorituksia :)

-Jenny-

Sanix kirjoitti...

Kiitos myös Xonoxille mukavasta matkaseurasta!! :)

Anonyymi kirjoitti...

kivoja kuvia! kuvii sais muutenki laittaa enemmän tänne:))

Xonox kirjoitti...

Joo, täytyy yrittää muistaa ottaa kuvia vähän ahkerammin muualtakin kuin kisoista, niin saa tännekin lisäiltyä enemmän :)

-Jenny-