Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Cailap Cup!

Eilen aamulla oli aikainen herätys ja unihiekat silmillä suunnattiin kohti Kupittaan kisahallia. Heti paikalle päästyämme alettiin lämppäämään ja ehdittiin pikaisesti katsoa pari kuviota matolla ennen harjoitusten alkua. Jo harkkasuoritus sai aikaan aikamoista jännitystä ja suoritus oli melkoisen epäsiisti. Kävi paljon sellaisia "turhia" virheitä, joita ei ole treeneissä juuri koskaan nähty. Harkkasuorituksen jälkeen oli siis hiukan pettynyt fiilis, mutta toisaalta saatiinpa ensiesitys kisahallilla tehtyä ja ehkä edes osa jännityksestä purettua. Virallisen harkan jälkeen katsottiin suoritusta videolta ja tehtiin virheet pois.

Sitten oli aika laittaa nutturat ja kisameikit kuntoon, samalla ehti syödä vähän eväitä. Saatiin myös sivusilmällä seurattua virallisia harjoituksia ja esimakua muiden joukkueiden ohjelmista. Paljon oli taitavia joukkueita ja mielenkiintoisia ohjelmia! Kun tytöt oli saatu valmiiksi, valkut kävivät vielä pikaisesti keskustassa täydentämässä hile- ja paljettivarastoja. :) Valkkujen palattua laitettiin vielä hileet päähän ja huulipunat huulille ja sitten olikin jo avajaismarssin aika. 



Marssin jälkeen lähdettiin yhdessä Bixujen kanssa syömään. Ruuan jälkeen alkoi pieni pukujenkoristelu-urakka. Siinä vierähti sopivasti aikaa ja saatiin ajatuksetkin hetkeksi pois kisasuorituksesta. Välillä käytiin kannustamassa muita Urheiluliiton joukkueita ja sitten taas jatkettiin liimailuhommia.




Kisasuoritukseen valmistautuminen aloitettiin kuuntelemalla musaa ja tekemällä erilaisia musakierroksia, jotta päästiin sopivaan fiilikseen. Sitten tutut lämppäkuviot ja pian jo löysimme itsemme valmistautumasta omaan suoritukseen. Tehtiin vielä tsemppipiiri ja muut kisarutiinit, minkä jälkeen Xonox oli valmiina astumaan matolle. Tyttöjen ollessa alkuasennossa oli valkuilla kaikilla vatsat krampissa ja taisi tytöilläkin hiukan vatsanpohjalla lennellä perhosia. Suoritus lähti liikkeelle ihan hyvin, mutta kova jännitys näkyi pienenä tutinana ja arkuutena tekemisessä. Ohjelmassa kävi pari isompaa virhettä heitoissa, mutta muuten saatiin monia kohtia parannettua treenisuorituksiin verrattuna. Suoritukseen jäätiin kaipaamaan vielä lisää varmuutta, tarkkuuta ja tekemisen meininkiä, mutta eiköhän niitä ala kauden edetessä tulla! :) Oltiin kuitenkin suoritukseen kokonaisuutena ajankohtaan nähden tyytyväisiä ja jäätiin jännäämään tuloksia. Xonoxin suoritusnumero oli melkein kisan lopussa, joten tiedettiin jo muiden saamia kategorioita ja oltiin tyytyväisiä, kun meidät kuulutettiin kategoriaan 2 ja lisäksi saatiin bonusta taito-osista! :)



Lopullista sijoitusta saatiin jännätä ihan kisan loppuun asti, sillä kategoriaan 1 ylsi vain kaksi joukkuetta ja yksi 2 kategorian viidestä joukkueesta palkittaisiin. Harmiksemme ei ylletty mitaleille ja näin ollen Xonoxin lopullinen sijoitus oli 4-7/20. Paljon onnea sarjamme mitalisteille: Luna, Fionat -97 ja Team Siriukset!



Nyt on kisakausi kunnialla avattu ja hikoilu treenisalilla jatkuu kohti ensi viikonlopun TUL:n piirin kisoja. Tsemppiä kaikille treenamiseen!

perjantai 28. lokakuuta 2011

Jännittääääää!!

Huomenna sitten koittaa odotettu ja jännitetty H-hetki, kun kisakausi pyörähtää käyntiin. Tämän viikon treenit ovat kuluneet perinteiseen tapaan pienen kisanaluskiireen ja -jännityksen vallitessa. Ohjelmaan on tehty vielä viime hetken muutoksia ja tarkennuksia suorituksen siistimiseksi. Ohjelman nopeat kohdat vaativat kovaa tsemppiä, jotta saataisiin ne onistumaan ja menemään yhtäaikaa, joten laskuharjoituksia luvassa illalla ennen nukkumaanmenoa ja varmasti vielä kisapäivänäkin ;) Heitot ovat nyt onnistuneet treeneissä jo ihan lupaavasti, toivotaan, että kun siihen lisätään vielä kunnon kisatsemppi, niin saadaan nappiheittoja sitten varsinaisessa kisasuorituksessa :) 

Pukuja on valmisteltu kisoja varten kovaa vauhtia. Keskiviikkona jäätiin koko joukkueen voimin treenien jälkeen liimailemaan koristeita pukuihin. Ihan valmista ei vielä tullut, joten koristeiden kiinnitys jatkuu kotona :)




Vanteen teippien kanssa ei mennyt suunnitelmat ihan putkeen, joten ekoihin kisoihin joudutaan varmaankin menemään vielä vanhoilla mustilla teipeillä ja yritetään sitten saada seuraavaksi viikonlopuksi vanteetkin kisakuntoon :) Mikä ihme siinä onkin, että aina ne kisat tulee liian äkkiä ja yllättäen, ja valmistelut jää viimetinkaan..?! Meikit yms on onneksi ollut jo hankittuna jonkin aikaa.

Tänään treeneissä vedettiin sitten viimeiset kokonaiset, treenattiin sisääntulo ja tehtiin muutamat mielikuvaharjoitukset ja ilmaisupiirit.



 Lopuksi vielä esitettiin SikSakin kanssa ohjelmat toisillemme, mikä olikin hyvää harjoitusta kisoja ajatellen, kun saatiin aikaan pientä lisäjännitystä normaaliin harkkasuoritukseen! :) SikSakin ohjelma näytti hyvältä ja siinä oli kiva teema! Xonox haluaakin toivottaa koko joukkueelle paljon tsemppiä kisoihin! :) Nyt pitäisi kaikki olla valmiina kisoja varten, kunnon yöunet vaan alle, että jaksaa aamulla reippaana herätä! :)

Tervetuloa Cailap Cupiin kannustamaan Xonox, ja tietysti kaikki muutkin joukkueet, onnistuneeseen suoritukseen! Pitäkää peukut pystyssä! :)

tiistai 25. lokakuuta 2011

Kisat lähestyy ja näitä sarjoja odotetaan eniten!

Viime kyselyssä kysyttiin, että mitä sarjaa odotat eniten. Ääniä tuli hurjat 263 kappaletta, joka on suurin äänimäärä pitkään aikaan (jollei jopa kaikkien aikoijen ennätys!)! Joten kiitoskiitoskiitos kaikille äänestäjille, mukavaa, että jaksatte seurata blogia ja osallistua äänestyksiin ja muutenkin kommentoida meidän postauksia :) 

Suurimmat äänimäärät jakautuivat tällä kertaa kahden eri sarjan kesken: Mestaruus 12-14v. vei kärkipaikan 85 äänellä ja hyvänä kakkosena mestaruus 14-16v. 75 äänellä. Myös mestaruus 10-12v. ja kilpa 14-16v. keräsivät hyvät äänisaaliit (33 ja 26).


Kaikki sarjat saivat enemmän tai vähemmän ääniä, joten kaikilla sarjoilla on seuraajansa. Varmastikin kilpailevien joukkueiden lisäksi monella katsojalla alkaa jännitys tiivistyä ekojen kisojen lähestyessä ja uusia ohjelmia odotetaan innolla! :) Nyt siis myös katsojat hiomaan kannustushuutoja ja virittämään käsivoimat huippuunsa, että jaksaa sitten kisoissa taputtaa! ;) 
Tsemppiä kaikille, niin joukkueille kuin kannatusjoukoillekin, viimeisiin rutistuksiin!

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

The final countdown...

Enää 6 päivää jäljellä Cailap Cupiin! Seurankatselmuksen jälkeen on ohjelmaan tehty muutamia muutoksia, jotka ovat vieneet ohjelmaa parempaan suuntaan! Viime viikot eivät ole sujuneet kuitenkaan ihan toivotulla tavalla, sillä sitkeä kuumeaalto on kiusannut Xonoxia ja treenejä on jouduttu vetämään läpi vajaalla porukalla, eikä siis ihan toivottuja tehoja ole joukkueena saatu irti :( Lisäksi murheena on ollut yksi murtunut varvas. Onneksi on vielä ensi viikko aikaa opettaa muutokset ja hiotut kohdat kipeinä olleille, harjoitella vaihtoheittoja ja lisätä suoritusvarmuutta. Nyt sitten vaan sormet ja varpaat ristiin, että joukkue pysyy terveenä kisoihin asti ja muutenkin kisakauden ajan! 

Ohjelmaa on vajaasta kokoonpanosta huolimatta hiottu ja siistitty ahkerasti ja muutosta parempaan on esim. seurankatselmukseen verrattuna selvästi havaittavissa :) Heittojenkin onnistumisprosentti alkaa onneksi kasvaa lupaavasti (ja varmaan käsivoimat siinä samalla) :) 


Kuitenkin tuntuu (ihan niinkuin aina kisakauden alkaessa), että kilpailut tulevat vastaan liian pian ja vielä olisi paljon tehtävää ennen kisoja. Onneksi kuitenkin tilanne taitaa olla kaikilla muillakin joukkueilla sama ja pääkisoihin on vielä aikaa virittää ohjelma sitten huippukuntoonsa ;)

Jännitys alkaa taas pikkuhiljaa hiipiä vatsanpohjalle kutkuttamaan, kun ajatukset vähänkin ajautuvat tuleviin kisoihin. Ekat kisat on aina jännittävä paikka ja välinekisat heittoineen vielä aiheuttavat sekä tytöille että valkuille hieman extrarytmihäiriöitä ;D On myös jännää nähdä muiden joukkueiden ohjelmia ekaa kertaa.


Nyt sitten vaan supertsemppi päälle ja Xonox-voimaa peliin, jotta saadaan treeneissä puristettua kaikki irti, viritettyä kisakunto kohdilleen ja voidaan lähteä Cailapiin hyvillä mielin! 


GO GO GO XoNoX! <3

tiistai 18. lokakuuta 2011

Mitä sarjaa sinä odotat?

Uusi kysely löytyy nyt sivupalkista ja näin kisakauden ollessa ovella kysymys kuuluu, että mitä sarjaa odotat eniten syksyn kilpailuissa?


Eipä muuta kuin vastailemaan :)

perjantai 14. lokakuuta 2011

Uusi ulkoasu ja kyselyn tuloksia

Blogin kesäinen tausta on nyt vaihtunut uuteen. Vaihdettiin värimaailmaa vähän syksyisempään suuntaan ja muutenkin blogin ulkoasua muokattiin vaihtelun vuoksi hieman erilaiseksi. Toivottavasti tykkäätte!


Edellisessä kyselyssä kysyttiin, että millaisista ohjelmista blogin lukijat pitävät eniten. Ääniä tuli taas runsain mitoin ja tulokset näät ylläolevasta kuvasta. Kiitos äänestäjille! :) 

Kaikki vaihtoehdot saivat useampia ääniä, joten monenlaiset ohjelmat ovat lukijoiden mieleen. Eniten katsojiin näyttäisi vetoavan persoonallisuus (98 ääntä), erikoisuus (103) ja teemallisuus (108), jotka varmasti tuovat mielenkiintoa ohjelmiin! Myös voimakkailla, nopeilla ja vaativilla ohjelmilla oli paljon kannattajia, kun taas rauhalliset, surulliset ja perinteiset ohjelmat jäivät vähille äänille.

Tässä vaiheessa kautta kukin joukkue ja valmentajat ovat jo oman ohjelmansa tyylin valinneet ja nähtäväksi jää, miten ne sitten uppoavat niin yleisöön kuin tuomareihinkin. Eli peukut pystyyn ja toivotaan parasta! ;) 

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Seurankatselmus!

Maanantaina pidettiin Turun Urheiluliiton ja Lahjan Tyttöjen yhteinen seurankatselmus Caribiassa. Ohjelman ensiesitys yleisölle sai perhoset lentelemään vatsoissa jo aamusta asti. Alkuun käytiin Caribiassa läpi kenraalikierros, jonka jälkeen treenattiin suurimmat katastrofikohdat pois laskulla. Ohjelmassa kun on riskikohtia, joiden suoritusvarmuus ei vielä ole ihan toivotulla tasolla. Mutta eiköhän se siitä kovalla treenillä ala sujua :) Kenraalien jälkeen katsomo täyttyi vanhemmista ja tuomareista ja aloitettiin varsinainen esityskierros. Kaikki kilpajoukkueet esittivät ohjelmansa kaksi kertaa. Xonoxin suoritukset olivat ehdottomasti kauden parhaimmistoa tähän asti, jee! Petrattaavaa toki tässä vaiheessa kautta vielä jäi, mutta oltiin kuitenkin tyytyväisiä, että jotkin kohdat ohjelmasta näyttivät jo melko siisteiltä ja monet vaikeusosat ja vaihtoheitot onnistuivat kohtuullisen hyvin ja pari niistä oikeinkin mainiosti :) Alkuohjelma alkaa pikkuhiljaa näyttää jo ihan mukavalta, loppua kohden vauhti kiihtyy, joten myös hiottavaa löytyy enemmän.  Kaikenkaikkiaan jäätiin vielä kaipaamaan molempiin suorituksiin lisää tekemisen meininkiä ja rohkeaa asennetta sekä suoritusvarmuutta. Niitä siis nyt treenataan kovasti ennen ekoja kisoja, tästä on hyvä jatkaa! :) Oli myös kiva nähdä muiden joukkueiden esityksiä ja hienoja ohjelmia onkin luvassa monella joukkueella tällä kaudella! Katselmuksen jälkeen valkut jäivät vielä pyytämään tuomareilta kommentit ohjelmista. Xonox sai tuomareilta hyvää palautetta ohjelmasta sekä myös muutamia rakentavia kehitysehdotuksia, joita valkut jatkossa miettivät ja työstävät.

Kuvia katselmuksesta ei valitettavasti ole luvassa, sillä tytöt esiintyivät kisapuvuissa ja emme vielä halua paljastaa teemaa suurelle yleisölle.

Loppuun vielä sen verran, että blogi on ollut muutaman päivän jäähyllä epäasiallisten kommenttien vuoksi. Toivomme, että aiheeseen ei palata enää Xonoxin blogissa tai missään muussakaan blogissa millään tavalla. Emme jatkossakaan haluaisi rajoittaa blogiin pääsyä tai kommentointia.

perjantai 7. lokakuuta 2011

Kimppayö Hennalla!

Menimme kaikki lauantaina Hennan luo klo 15. Kaikki toivat mukanaan jotain ruokia ja herkkuja ja niitä olikin aika paljon, mutta saimme kaikki syötyä! :)



Ensin napostelimme vähän herkkuja ja kohotimme alkumaljan! ;)







Sen jälkeen oli vuorossa meikkikisa, eli jokainen valitsi parin ja molemmat meikkasivat toisensa kauniisti ja teeman mukaan. Meikkikisan voitti Iitu ja Janina.







Olimme hetken ulkona ja sen jälkeen pelasimme Buzz-tietokilpailupeliä. Teimme kolme ryhmää: Timpat, Ninjat ja Pissulit ( oikeesti Pissulissut, mutta nimi ei mahtunut pelin nimiruutuun). Pelin voitti Ninjat.








 Sitten menimme taas ulos. Otimme siellä kuvia ja tehtiin kaikki jotain omia juttuja.









Sitten osa meni tekemään ruokaa sisälle. Söimme tortilloja ja katsoimme TV:tä.




Ulkona olikin sen verran kivaa, että menimme sinne taas :O






Kohta Krista soitti meille ja pyysi katsomaan onko hänen kukkaronsa yläkerrassa. Henna ja Nea M. menivät katsomaan, mutta ovi olikin lukossa. Me pelästyttiin vähän, mutta sitten Henna kiipesi sisään ikkunasta ja avasi oven. Kun kaikki olivat ulkona, niin yhtäkkiä jotkut huomasivat, että valot oli sammuneet yläkerran ikkunasta. Kaikki ajattelivat, että joku sammutti ne ulos tullessaan. Mutta sitten ne syttyivät uudelleen ja kaikki pelästyivät kamalasti ja alkoivat kiljua. Saara näki ikkunassa mustat kasvot. Moni olikin jo itku kurkussa. Se oli kamalaa!! Iina ja Iitu ottivat harjan ja kepin ja huusivat, että he lyövät ulos tulijaa päähän. Ovi avautui... Ja ulos tulikin Krista ja Lotta ja kaikki huokaisivat helpotuksesta. Heidän ei ollut tarkoitus pelästyttää meitä, vaan antaa opetus, sillä me kaikki olimme ulkona ja kaikki ovet oli auki ja oli pimeä, joten joku olisi voinut mennä sisälle meidän huomaamatta ja sen takia he laittoivat oven lukkoon. Sitten Krista ja Lotta kuitenkin lähtivät pois ja me oltiin ulkona vielä tukkihumala-peliä. Se olikin hauskaa pimeässä!




Sen jälkeen menimme sisälle, koska tuli kylmä. Sisällä olimme "huippumalli haussa"-kilpailua. Siinä oli neljä tuomaria ja loput kilpailivat. Ja olimme sitä kaksi kierrosta. Kaikki saivat jonkun aiheen, jonka mukaan piti pukeutua ja poseerata. Kaikki olivatkin aivan aiheensa näköisiä ja mukaisia! Ensimmäisen kierroksen voitti Nea M. ja toisen Iitu.







Puoli yhden aikoihin Krista tuli hätyyttämään meitä nukkumaan. Meillä jäikin silloin vielä yksi hauska kisa kesken. Siinä yksi esitti väitteitä ja toiset yrittivät arvata onnistuuko se. Väite-esimerkkejä: Pystyykö Ellen juomaan 4 lasia vichyä 20 sekunnissa? Pystyykö Saara seisomaan 30 sekuntia käsillä? Pystyvätkö Iina ja Laura vaihtamaan kaikki vaatteensa 1 minuutissa? Kisaa ei ehditty pelaamaan loppuun, koska piti mennä jo sänkyihin. Kaikilla oli omat huoneet pienen ryhmän kanssa. Alakerta nukahti melkein heti yhden maissa, paitsi Ellen joka kömpi yläkertaan muiden kanssa oleilemaan. Kaikki muut, paitsi alakerrassa nukkuvat Saara, Taika ja Anna, lakkailivat vielä kynsiään, juttelivat ja pelasivat Ipodeilla ja kännyköillä. Yöllä Krista pelästyi, että Ellen on kadonnut, koska hän oli tullut yläkertaan vaikka hänen nukkumapaikkansa oli alakerrassa. Krista kävi tarkistamassa huoneet, mutta sitten Aino ja Sonjakin oli kadonnut huoneestaan, vaikka muut oli omilla paikoillaan. Sitten Krista kävi katsomassa yhdestä huoneesta. Siellä olikin kaikki kadonneet ja muut kolme: Sonja, Aino, Ellen, Iina, Nea M. ja Iitu, kaikki kuusi samassa sängyssä nukkumassa!:)) Neljän aikaan aamuyöllä kaikki loputkin tytöistä nukahtivat.



Aamulla kaikki muut paitsi Ellen, Nea M., Iitu ja Saara, jotka heräsivät jo klo 8, heräsivät puoli kymmenen aikaan. Kymmenen aikaan söimme aamupalan ja siivosimme talon ja 11 aikaan kaikkia piti tulla hakemaan.



Pidetään pian uudestaan. Oli todella hauskaa! :) Olette ihania XoNoX!<3333333