Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

tiistai 30. marraskuuta 2010

Loppusuora häämöttää...

Välinemestaruuskisat ovat jo ihan nurkan takana, Xonoxilla on vielä kahdet treenit aikaa viimeistellä kisavire huippuunsa. Tänään baletin jälkeen perustreenissä tehtiin ohjelman vaikeusosia ja heittoja. Vaihtoheitot onnistuivatkin hienosti ja loppuohjelman muutoskohta näytti tosi siistiltä! :) Nyt vielä tarkistetaan ohjelman epätarkkuuksia, lisätään ilmennystä ja haetaan suoritusvarmuutta parissa viimeisissä treeneissä ennen kauden pääkisoja.

Tänään myös meidän kaikkien iloksi saimme uuden taitavan tytön mukaan porukkaan kokeilemaan, miltä treenaaminen Xonoxissa tuntuu! Tervetuloa!! :)

Mutta nyt siis tsempillä kohti kisoja. 
Tahdonvoimaa Xonox! :)

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Keijuilua pikkujouluissa

Eilen illalla Xonox esiintyi Mehiläisen pikkujouluissa VPK-talolla. Paikalle tultiin hyvissä ajoin, että ehdittiin laittaa hiukset kuntoon, meikkaamaan, lämmittelemään ja kokeilemaan kuviot alueella. 

Esiintymisalue oli vähän erilainen kuin etukäteen luultiin, mutta onneksi tilaa oli niin hyvin, että kaikki seitsemän paikalla olevaa tyttöä mahtuivat lavalle jopa paremmin kuin ennakkoon oli harjoiteltu. Vähän piti kuitenkin tehdä muutoksia kuvioihin ja suuntiin. Kuvioiden muuttamisen jälkeen tehtiin vielä kerran musalla läpi ennen kuin juhlaväki saapui paikalle. Sillä aikaa, kun ihmiset siirtyivät juhlasaliin ja nostettiin alkumaljoja sekä pidettiin tervetuliaispuheita, Xonox valmistautui esitykseen pienessä "pukuhuoneessa". Piti vähän soveltaa, että tytöt saivat tehtyä kaiken tarvittavan, mutta esim. syöttötuoli todettiin ihan toimivaksi korokkeeksi ylivenytyksiin. :) 


Kun kaikki olivat lämpimiä ja venytelleet, kerrattiin ohjelmaa laskuilla ja tehtiin musalla ilmekierros, vähän vielä punaa poskiin ja sitten oltiinkin valmiita valloittamaan yleisö :)

Xonox esiintyi heti juhlien alussa keijuohjelmallaan. Esitys meni mallikkaasti, ilmennys oli vahvaa ja kokonaisuus tunnelmallinen. Xonox saikin suuuuret aplodit yleisöltä. Esityksen jälkeen tytöt jäivät vielä hetkeksi lavalle, kun illan juontaja haastatteli Hennaa, joka vastasi tosi hienosti ja reippaasti esitettyihin kysymyksiin :)


Tytöt saivat yleisöltä paljon kehuja ja osa katsojista pyyhki liikutuksen kyyneliäkin. 


Suuri kiitos Mehiläiselle esiintymismahdollisuudesta, tullaan mielellään toistekin! :) 

Niin ja hyvää pikkujoulua kaikille, kohta saakin jo avata joulukalenterista ekan luukun! *< :)

maanantai 22. marraskuuta 2010

Vieraita salilla :)

Tänään saatiin treenisalille oikein mieluisia vieraita, kun Miia tuli vauvan kanssa meitä moikkaamaan. Vauva oli tosi pikkuinen ja suloinen ja hurmasikin koko Xonox-tiimin heti! :) 


Tytöt lukivat Miialle koskettavan runon ja samalla annettiin onnittelulahja koko perheelle. Vähän meinasi olla vaikeuksia keskittyä treenaamiseen, kun pikkuinen tuhisi äitinsä sylissä siinä vieressä :) Saatiin sitten kuitenkin ihan treenattuakin. Tehtiin tänään myös loput yksilösuoritukset sekä kokeiltiin yhtä muutosta ohjelmaan, joka ainakin pikaisesti testattuna näytti toimivalta! Ensi treeneissä tarkennetaan muutoskohtaa vielä paremmin.


sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Esiintymässä Myllyn joulussa

Tänään Xonox oli esiintymässä kauppakeskus Myllyssä joulunavaustapahtumassa. Turun Urheiluliitolta oli mukana useampia esiintyviä ryhmiä, jotka esittivät eri tyylisiä ohjelmia. Xonox esitti tapahtumassa viime kevään keijuohjelmansa. Siellä sitten entiseen tapaan lämpättiin Myllyn käytävillä ihmisten hämmästellessä ympärillä :)




Myllyn lava on tosi pieni, joten vain osa joukkueesta mahtui kerralla lavalle. Esityksiä oli päivän aikana kaksi, joissa molemmissa esiintyi neljä Xonox-tyttöä. Ja siltikin meinasi tulla vähän ahdasta siellä lavalla... 




Yleisöä oli paikalla runsain mitoin ja olikin tosi kiva esiintyä isolle ihmisjoukolle! Molemmat ryhmät tekivät ohjelman tilan puitteissa hyvin ja lavalla nähtiin valloittavia Xonox-keijuja :) Tapahtuman juonsi joulupukin luottotonttu ja myös itse joulupukki saapui lasten iloksi Xonoxin esiintymisten jälkeen.


Esiintymisten välissä tytöt kävivät syömässä Hesellä salaatit ja ehtivät hetken pitää hauskaa joukkueen kesken. Paikalla oli myös tyttöjä, jotka eivät itse esiintyneet ja esiintyjätkin olivat monet paikalla koko päivän viettämässä aikaa ihanien joukkuekavereiden kanssa :)



Ensi viikonloppuna Xonoxilla on jälleen tiedossa esiintyminen ja siellä pääsevät loputkin tytöt sitten lavalle. Huomenna jatketaan treenaamista ja salille on tulossa myöskin erinäisiä vieraita.. ;)

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

VIDEO!

No nyt kauan kaivattu ja kyselty video on saatu nettiin, suuri kiitos Sonjan isälle siitä! :) 
Tästä linkistä löytyy Xonoxin aluekisasuoritus:
Lisään linkin myös tuonne sivupalkkiin, mistä sen jatkossa helpommin löytää.
(Huomatkaa myös aluekisapostauksessa oleva lyhyt videopätkä kategorian julkistamisesta ;) )

Blogin kävijälaskuri näyttää jo melkoisen upeaa lukemaa, teitä lukijoita on käynyt seuraamassa Xonoxin kuulumisia huikeat yli 50 000! Kiitos kaikille kiinnostuksesta ja ennen kaikkea kommenteista, toivottavasti jatkatte blogin seuraamista jatkossakin! :) Seuraavaksi suunta kohti 100 000 lukijaa ;)

Loppuun vielä toivotetaan kaikille iseille mitä parhainta isänpäivää! <3

lauantai 13. marraskuuta 2010

Mitali aluekisoista!

Kisahallille saavuttiin aamulla klo 7.30 ja heti alkuun päästiin kisamatolle tekemään isot heitot läpi, lisäksi tarkistettiin muutamat kuviopaikat. Sitten aloitettiinkin lämmittely virallisia harjoituksia varten. Ennen harkkaa tehtiin ohjelman sarjoja läpi laskulla ja ne sujuivatkin aika hienosti! Harjoitussuorituksessa kuitenkin oli epäpuhtautta, eivätkä sarjat enää näyttäneet niin siisteiltä ja yhtäaikaisilta.. =/ Harkan jälkeen tehtiin virheet pois ja alkoi tuttu meikki- ja hiustenlaittorumba. Jotenkin tänään tuntui, etteivät ne kisakuntoon laitettavat päät lopu ikinä ja valkuilla alkoi jo pikkuhiljaa paikat puutua siinä ahertaessa.. ;) Hyvissä ajoin ennen avajaismarssia saatiin kuitenkin kaikki valmiiksi ja tänään jäi aikaa hiushileisiin, kynsilakkoihin ja muuhun ekstraan, toisin kuin viime keskiviikon pika-aikataulussa.



Sitten vaan maskotti kainaloon ja kisapuvut päälle, pikainen vilkaisu peilin ja meikin viimeistely. Huulipunanlaittotyylejäkin voi olla kovin monenlaisia, kuten kuvista näkyy... ;)



Avajaismarssia varten järjestäydyttiin pituusjärjestykseen verhon taakse.


Marssi sujui ihan mallikkaasti ja heti sen jälkeen puettiin ulkovaatteet päälle ja lähdettiin Kupittaan Paviljonkiin syömään hyvää kanapastaa :P Lounaalla oli iloinen ja lievästi sanottuna levoton tunnelma ja aikamoisia naurunremakoita kuultiin siinä syömisen lomassa. Joillakin oli pieniä ongelmia saada pidettyä naamataulu kisakunnossa, kun naurun kyyneleet meinasivat sotkea silmämeikkiä.. :D



Heti syötyämme kiirehdittiin pikapikaa takaisin hallille kannustamaan kaikkia Turun Urheiluliiton kilpasarjan joukkueita onnistuneisiin suorituksiin. Kun ruoka oli vähän laskenut ja hetken aikaa seurattu kisoja, aloitettiin valmistautuminen kisalämppään. Lämppä sujui perinteiseen tapaan ja ohjelmaa kerrattiin keskittyneesti. Harkkamatolla tehtiin viimeiset vaikeusosat läpi ja sitten siirryttiin keskittymistilaan ja Xonox-piiriin. Tämän päivän tavoitteeksi otettiin ennenkaikkea yhtäaikainen suoritus. Lisäksi päätettiin, että mennään suorittamaan ohjelma asenteella ja rohkeasti eikä olla turhan varovaisia. Piirin jälkeen huudettiin kannustushuudot meitä ennen kisanneille Starleille ja sitten jatkettiin keskittymistä ja valmistautumista omaan vuoroon. Pian olikin jo Xonoxin aika valloittaa kisamatto äänekkäiden kannustusten saattelemana.

Ohjelman alku lähti liikkeelle vähän eriaikaisesti, mutta onneksi melko pian tahdit löytyivät paremmin kohdilleen. Suoritus oli kokonaisuutena hyvä ja suurilta katastrofeilta vältyttiin. Kuitenkin pieniä eriaikaisuuksia ja joitakin henkilökohtaisia virheitä oli vähän siellä sun täällä. Suoritus oli täsmällisempi ja vahvempi kuin viime kisoissa, mihin luonnollisesti oltiin koko tiimi tyytyväisiä! :)


Sitten alkoikin hurja jännitys, kun odoteltiin Xonoxin kategorian julkistamista. Sydän pamppaili varmasti jokaisella tuhatta ja sataa, kun kategoriaa alettiin kuuluttaa. Riemu oli valtaisa, kun kuulimme sijoittuneemme upeasti kategoriaan 1 ja saimme päälle vielä bonukset ryhdistä ja taito-osista! :)


Fiilis oli korkealla, kuten videosta ehkä voi päätellä eikä ilonkyyneliltäkään vältytty. Videon laatu on vähän niin ja näin, kun taisi itse kuvaajallakin mennä siinä pasmat vähän sekaisin ;D


Seurattiin vielä kisat loppuun ja sitten alettiin pikkuhiljaa valmistautua palkintojenjakoa varten.


12-14-vuotiaiden mestaruussarjassa palkittiin kultaisilla mitaleilla Xonoxin lisäksi Dominot Flex (kat. 1) ja Point (kat. 1), onnea! Turun Urheiluliiton mitalisaalis oli jälleen upea, sillä peräti 6 joukkuetta voimisteli itsensä mitaleille omissa sarjoissaan. Suuret onnittelut kaikille hienoista saavutuksista!



Nyt alkaa viimeiset puristukset ennen kolmen viikon päässä odottavia välinemestaruuskisoja. Hommia riittää salilla ennen sitä, joten heti vaan maanantaina ahkerasti työn touhuun ;)


Ootte kultaa Xonox! <3 

perjantai 12. marraskuuta 2010

Kisoihin valmistautumista

Eilen treeneissä tehtiin yksilösuoritukset, joissa kaikki tsemppasivat tekemistään hienosti pienestä jännityksestä huolimatta! Yksilösuoritusten perusteella saatiinkin taas monia kohtia siistittyä ja tarkistettua, lisäksi se oli hyvää harjoitusta kisoja ajatellen. 

Tämän päivän treeneissä oli jälleen Sari katsomassa ohjelmaa tuomarin silmin. Saatiin muutamia sarjoja hiottua suorituksellisesti puhtaammiksi ja tarkistettiin ohjelman tekniset osa-alueet kuntoon. Saatiin Sarilta myös tärkeimmät tsemppikohteet huomiselle. Tästä on hyvä jatkaa kohti aluekisoja, pidetään peukkuja, että saadaan onnistunut suoritus! Kiitos Sarille vielä avusta! :)

Kisat alkavat Kupittaalla huomenna lauantaina klo 12, kaikki mukaan nauttimaan voimistelusta ja kannustamaan Xonox hyvään suoritukseen! 
Nähdään siellä! ;)

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Mitalitili avattu TUL:n piirin kilpailuissa!

Tänään suoraan koulusta Xonox-tytöt tulivat Kupittaan hallille valmistautumaan TUL:n piirin kisojen harkkaa varten. Kyseessä oli iltakisa ja aikataulu tosi tiukka, joten harkka-aikaa oli vain 2 min/joukkue. Siinä ajassa ei ehdi koko ohjelmaa tekemään, joten päätimme, että teemme vain ohjelman loppuosan musalla kisamatolla. Harkkasuorituksessa tuli virheitä oikein urakalla, joten kisasuoritukseen ei jäänyt kuin parannettavaa... 

Harkan jälkeen tehtiin virheet pois ja aloitettiin samalla jo ensimmäisten hiustenlaitto ja meikkaus, sillä oli vain reilu tunti aikaa saada koko joukkue kisakuntoon. Tehtiin siis pikapikaa nutturat ja meikit valmiiksi, jotta tytöt ehtivät ajoissa avajaismarssiin. Marssin jälkeen ehdittiin hetki seuraamaan kisoja ja sitten olikin jo kisalämpän aika. Lämpän aikana juostiin aina välillä kannustamaan Turun Urheiluliiton muita joukkueita hyviin suorituksiin ja sitten taas jatkettiin treenaamista. Pian jo päästiinkin harkkamatolle harjoittelemaan mm. bumerangeja, piruetteja, illuja ja heittoja. Kesken kaiken koko hallista pimeni valot. Sähkökatkos kesti jokusen minuutin, joten sen aikaa kisat olivat tauolla. Ehdittiin siis hyvin vielä käymään muutamia kohtia ohjelmasta läpi laskuilla ennen Xonox-piiriin kokoontumista. Piirin jälkeen tehtiin muut kisarituaalit ja odoteltiin matolle pääsyä. Tällä kertaa saimmekin odottaa melkoisen pitkään ja sinä aikana ehti kisajännitys kasvaa vähän liiankin suureksi. 


Kisasuoritus alkoi ihan hyvin, pientä tärinää oli havaittavissa, mutta muuten näytti paremmalta kuin viime kisoissa. Ekassa vaihdossa sattui vanteiden törmäys ja sen jälkeen oli muutenkin jonkin verran epätarkkuuksia. Loppuohjelman nopeisiin sarjoihin ja niiden tahteihin jäi vielä vähän petrattavaa, mutta moni kohta sujui jo aika hyvinkin :) Kokonaisuus oli siistimpi ja yhtenäisempi kuin Cailapissa ja suurilta katastrofeilta vältyttiin, joten oltiin tyytyväisiä parannukseen, vaikkakin vielä pitäisi ensi lauantain kisoihin saada suoritusta siistittyä vähän lisää ;) 

Xonox sijoittui kategoriaan 3, mikä riitti tällä kertaa hienosti kisan 2. sijaan! :) Sarjan voitti Dominot Flex (kat.2) ja kolmanneksi sijoittui Dominot Point (kat.4), onnea! Turun Urheiluliitto nappasi kisoissa upeasti mitalin kaikista sarjoista, joihin osallistui seuran joukkueita, joten suuret onnittelut myös kaikille TuUL:n muille mitalisteille! :)


Päivä oli tosi pitkä, ja vasta puoli kymmenen jälkeen päästiin lähtemään kotia kohti. Lauantaina suunnataan jälleen Kupittaalle kisojen merkeissä, kun kisataan Länsi-Suomen aluemestaruudesta. Sitä ennen vielä kahdet treenit, joissa pyritään saamaan ylimääräiset eriaikaisuudet ja suoritusvirheet hiottua pois. Tsemppiä kaikille treenaamiseen ja lauantaina nähdään! :)

lauantai 6. marraskuuta 2010

Kyselyn voittaja selvinnyt!

Taustakuvakysely on nyt  päättynyt. Suuri kiitos kaikille äänestäjille, ääniä annettiin huikeat 134 kpl! :) Turkoosit kukat selviytyi ylivoimaiseen voittoon 61 äänellä. Kuva siis on vaihdettu uudeksi taustaksi, toivottavasti miellyttää! :)


Xonoxin treenit kuluvat nyt tarkan hiomisen merkeissä. Ohjelman sarjoihin tehdyt muutokset alkavat jo sujua ja pätkissä koko ohjelma näyttää ihan mukavalta, nyt kun vielä saadaan kokonaiset yhtä siisteiksi ;) Vielä on kahdet treenit ennen TUL:n piirin kisoja. Tsempillä siis mennään!