Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

torstai 23. kesäkuuta 2011

TuULikki-leiri 15.-17.6.


Keskiviikko 15.6.

Leiri alkoi yhdeksältä välinetekniikalla. Tunnin piti Emma ja demotyttönä oli Maiju. Tunnilla tehtiin heittoja ja paljon uusia kivoja välinejuttuja. Harjoittelimme erityisesti erilaisia akseliheittoja ja niiden kiinniottoja.


Seuraavaksi meillä oli Sanixien valmentajan Sussun kanssa jalkatekniikkaa. Tunti oli tehokas ja haastava. Aloitimme narulämpällä ja sen jälkeen teimme keskilattialla erilaisia sarjoja. Seuraavaksi oli ansaittu lounastauko <3. Ruuaksi oli jauhelihapastaa.



Ruuan jälkeen oli vuorossa keskivartalon voimaa. Tunnin lopussa teimme myöskin käsinseisontoja ja kärrynpyöriä telinevoimistelijoiden tapaan. Tunnin piti telinevoimistelija Sanna-Mari. Viimeinen tunti oli voimaa ja ketteryyttä aerobic-salissa. Teimme aerobic-valmentaja Jennan kanssa mm. viestejä ja reaktiolähtöjä. Lisäksi teimme voimaa ja venyttelimme. Tunti oli kiva ja siihen oli hyvä lopettaa ensimmäinen leiripäivä.



Torstai 16.6.

Kun tulimme Jumppalaan, kaikki valittivat kipeistä lihaksista, jotka johtuivat eilisestä leiripäivästä. Ensimmäisellä tunnilla oli Kalevan kisojen tanssin harjoittelua Sannin ja Lauran kanssa. Tanssi oli nopeatempoinen ja se toi haastetta harjoitteluun :D





Seuraavaksi oli hyppyjä ja tasapainoja Monan kanssa. Aluksi teimme hyppyihin ja tasapainoihin valmistavia harjoituksia. Sen jälkeen teimme uusia ja vaikeita hyppyjä sekä tasapainoja.






Sitten olikin vuorossa ruokatauko. Ruuaksi oli riisiä ja lihakastiketta. Ruuan jälkeen otettiin kuvia kunnes balettitunti alkoi.




Balettitunti oli tiukka ja vähän hankala, koska sarjat olivat pitkiä ja piti muistaa paljon. Tunti kuitenkin opetti meitä paljon. Seuraavalla tunnilla oli tanssia, jota piti Jari. Tehtiin ensin pikkulämppä, johon kuului vähän lihaksia, hyppyjä ja tanssiliikkeitä keskilattialla. Sitten teimme liikkuvia sarjoja, jonka jälkeen tunnin lopussa teimme pienen tanssin, jonka Jari opetti meille. Tunti oli hauska ja rento, ja oli mukava mennä rennoin mielin kotiin!



Perjantai 17.6.

Päivä alkoi taas klo 9.00, jolloin meillä oli keskivartalon voimaa Mira Keräsen johdolla. Teimme jumppapallojen kanssa erilaisia vatsa- ja selkälihaksia. Teimme myös lihaksia patjoilla.


Seuraava tunti oli liikkuvuutta. Liikkuvuutta pitivät Anna ja Emppu Bixuista. Teimme naru- ja lihasalkulämpän. Teimme myös kiertäjät, ylit ja jalanheittoja tangolla. Tunti oli kiva ja oli hyvää musaa! :) Liikkuvuustunnin jälkeen oli ruoka. Tänään ruuaksi söimme kinkkukiusausta.



Kun oltiin syöty, otettiin taas kuvia ja tehtiin jotain omaa :D




Sitten alkoi Kalevan kisojen tanssin harjoittelu. Teimme tanssiin kuviot ja tehtiin tanssia musalla. Tanssi meni paljon paremmin kuin eilen ja kaikilla oli hauskaa! Viimeisellä tunnilla vielä harjoittelimme koko porukalla Kalevan kisojen esitystä ja kokeilimme nostoja.


Viimeinen puolituntinen kului hieroen ja venytellen toisia.



Kiitos kivasta leiriseurasta Panthers ja Bixut ja kiitos myös koko muulle leiriporukalle.


PS. Tyttöjen ottamia kuvia leiriltä oli "muutama" sata, joten niiden läpikäymiseen, valitsemiseen ja muokkaamiseen meni jonkin aikaa. Nyt on kuitenkin kuvatkin saatu lisättyä tekstiin! :)

lauantai 18. kesäkuuta 2011

Kyselytuloksia ja kesäilmettä blogiin!

Viimeisimmässä kyselyssä kyseltiin teidän lukijoiden keskiarvoa koulujen päättymisen kunniaksi. Ja kävihän siinä niin kuin etukäteen arveltiinkin: voimistelijat ovat treenisalin lisäksi ahkeria myös salin ulkopuolella ja hoitavat koulutyönsä mallikkaasti! (Oletamme, että suurin osa blogin lukijoista ja äänestäjistä on jumppapiireistä) Lähes kaikki äänet jakautuivat välille 8,0-10,0, mikä kertoo siitä, että hyviä todistuksia oli tosiaan saatu. Peräti 32 äänestäjää sai keskiarvokseen 9,5-10,0, hienoa! Enemmistö äänistä jakautui kahdelle seuraavalle vaihtoehdolle; 9,0-9,4 (60 kpl) ja 8,5-8,9 (56 kpl) ja myös 8,0-8,4 keskiarvon sai 31 äänestäjää. Hyvin olivat nämäkin äänestäjät siis tsempanneet koulussa! Ääniä tuli yhteensä 202, eli päästiin juuri ja juuri yli 200 rajapyykin, kiitos siitä! :) 


On tosi hienoa, että rankan harrastuksen ohella jaksatte panostaa näin upeasti myös kouluun! Jatkakaa samaan malliin! :)

Sitten olisi aika otta jälleen uusi kysely kehiin. Ajattelimme vaihtaa blogin ulkoasua uuteen kesäisempään suuntaan, joten seuraavassa kyselyssä äänestetään uutta taustaa blogille. Tässä alla tulee vaihtoehdot ja sivusta löytyy kysely, jossa voi valita tällä kertaa useamman vaihtoehdon. Nyt kaikki ahkerasti äänestämään omaa suosikkia/suosikkeja! :)

Afternoon delight
Almost lover
Clear day
Flip flop fun
Graycie
Having fun at the beach
Hot summer doodle
Put things bright
Thanksgiving flowers
Tällä viikolla Xonox on leireillyt kolmipäiväisellä oman seuran TuULikki-leirillä. Tytöt ovat jälleen (toivottavasti!) kirjoittaneet leiristä tekstiä ja ottaneet kuvia, joten juttua luvussa jahka tekstit ja kuvat kulkeutuvat valkuille asti... Ensi viikolla on vielä muutamat treenit edessä ennen kuin lähdetään juhannuksen ja ansaitun kesäloman viettoon!

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Kevätkauden päättärit ja kauden palkittavat!

Maanantaina vietettiin Xonoxin kauden päättäjäisiä iloisissa seikkailutunnelmissa. Aamulla vettä satoi kuin saavista kaataen, joten hiukan jo ehti jännittää, miten kiipeily ulkoilmassa onnistuu. Onneksi kuitenkin iltapäivään mennessä sade laantui ja päästiin Flow Parkiin kiipeilemään ihan mukavassa säässä! :) Heti alkuun tyttöjen piti perehtyä turvallisuusohjeisiin, jotka toiset lukivat läpi vähän enemmän ajatuksella kuin toiset...


Sitten oli edessä kypärien ja valjaiden pukeminen (saatiinkin kaikille luotua tyylikäs Puuha-Pete-look!)...


...käytön opastus (Huomioikaa hieman mietteliäät ilmeet! :D)...


...ja valjaiden käytön harjoittelua harjoitusradalla.


Sitten innokas kiipeilijäjoukko alkoikin jo olla valmiina tositoimiin.


Tytöt arvottiin pienempiin porukoihin, jotta he pääsisivät etenemään radoilla sujuvammin. Aika moni oli Flow Parkissa ensimmäistä kertaa, joten alkuun mentiin vähän helpompia ratoja. Valkut ja jojo-Krista toimivat maan pinnalla paparazzeina sekä antoivat tytöille hyviä ohjeita alhaalta käsin :D


Osa tytöistä uskaltautui puiston vaikeimmalle radalle, johon tarvittiin työntekijöiltä erikoislupa. Ohjaajamies oli hiukan epäileväinen tyttöjen kykyjen suhteen, mutta päästi Xonoxit kuitenkin pienen vakuuttelun jalkeen radalle :) Rata alkoi jyrkistä köysitikkaista, jotka tytöt selvittivät ketterästi.


Muutaman liu'un ja puuhun törmäämisen jälkeen päästiin rengasradalle, jossa hyvän etenemistaktiikan löytyminen tuotti vähän päänvaivaa. Hienosti kuitenkin kaikki selvisivät eteenpäin.




Seuraava osuus vaati vähän enemmän käsivoimia, kun piti roikkumalla edetä rata lavalta lavalle yläilmoissa. Hyvällä kannustuksella ja tsempillä kaikki suoriutuivat tästäkin osuudesta kunnialla, vaikkakin hiukan sormet ja kädet huusivat hoosiannaa!


Sitten oli vielä edessä muutama haasteellinen osuus: vaijerikävely ja kaksi muuta rataa ennen kuin sinnikkäät pikkuapinat pääsivät tuulettamaan haastavan radan selvittämisestä kunnialla! :) Päästiinpäs näyttämään, että pääsee vaikean radan muutkin kuin raavaat miehet läpi ;)


Kaikki Xonoxit kiipeilivät Flow Parkin radoilla ketterästi ja rohkeasti, ja ainakin melkein kaikki paikan radat taisi tulla kierrettyä, osa useampaan kertaankin. Me maassaolijat saimme seurata tyttöjen huimia vaijeriliukuja, voimia vaativia etenemisiä radoilla sekä tasapainoilua yläilmoissa. 






Kolmen tunnin jälkeen kiipeily alkoi ottaa voimille ja kaikki alkoivat olla aika puhki ja kädet hellinä (ja värjäytyneinä) kiipeilystä.



Napattiin vielä pari yhteiskuvaa ennen kuin jatkettiin matkaa Skanssiin syömään. Kaikilla oli hyvä fiilis, sillä oli mukavaa puuhailla yhdessä ja tosi moni oli ylittänyt itsensä tai korkeanpaikankammonsa illan aikana! :)


Yllätys yllätys ruokailu suoritettiin vaihteeksi tyttöjen toiveesta Raxissa. Eli pizzaa ja muita herkkuja maisteltiin taas vatsojen täydeltä pehmistä unohtamatta! :P


Syömisen jälkeen palkittiin perinteisesti kauden Xonox sekä tyttöjen äänestämä kauden tsemppari.Kauden Xonoxiksi valkut valitsivat tällä kertaa Lauran, joka on harjoitellut esimerkillisesti ja luonut hyvää tunnelmaa treeneihin :) Tarkemmat perustelut voit lukea alla olevasta kuvasta. Tsempparina palkittiin Nea M., joka on koko kauden treenannut ahkerasti ja tunnollisesti. Kuvasta näkyy myös tähän tarkemmat perustelut :)



Oli huippukiva ilta yhdessä, kiitos Xonox! <3