Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Espoo Cup

Lauantain pitkän kisapäivän jälkeen sunnuntaiaamuna sängyistä nousi aika uupuneita Xonoxeja, vielä kun kellojakin siirrettiin kesäaikaan samaisena yönä. Bussi starttasi kohti Espoo Cupia jo klo 7.00. Bussimatkan aikana alkoi kuitenkin unihiekat karista silmistä ja juttu luistaa Xonoxmaiseen tapaan :)

Heti kisapaikalle päästyämme alettiin laittaa nutturoita, jotta kaikilla olisi hiukset siististi ennen virallista harkkaa. Harjoitussuoritus oli päivän ekaksi kokonaiseksi ihan hyvä, muutama pieni kuviovirhe sattui ja se ihan viimeinen silaus ja tiukkuus suorituksesta jäi uupumaan. Loppuverkan jälkeen aloitettiin sitten meikkipuuhat, jotta saatiin koko joukkue kisakuntoon. Ehdittiin vielä katsoa kisojen alusta muutamat suoritukset ennen kuin aloitettiin kisalämppä.


Lämppätilaa oli aika niukalti, joten ahtaissa merkeissä jouduttiin lämmittely toteuttamaan. Saatiin kuitenkin kaikille lämpö päälle ja saatiin muutama musakierros tehtyä ennen kuin päästiin harjoitusmatolle. Siellä vielä viimeiset piruetit, illut ja muut vaikeusosat, minkä jälkeen siirryttiin tsemppipiirin kautta maton reunaan odottamaan kuulutusta matolle. Suoritukseen lähdettiin keskittyneesti ja tavoitteena parantaa muutamia tiettyjä asioita Caribia Cupista.



Kisasuokka ei kuitenkaan tänään yltänyt ihan eilisen tasolle. Ohjelmassa sattui muutama selkeä virhe ja lisäksi epätarkkuutta oli ohjelmassa eilistä enemmän. Kokonaisuutena tytöt suorittivat kuitenkin ohjelman ihan onnistuneesti, vaikka muutamat epäonnistuneet osat jäivätkin nyt harmittamaan. Jälleen kokoonnuttiin jännittyneinä Xonox-piiriin kategoriaa odottelemaan. Tänään tytöt sijoittuivat kategoriaan 2 ja lisäksi saatiin bonusta ohjelman ideasta! :) Kategoriaan 2 sijoittui yhteensä 3 joukkuetta, jotka kaikki palkittiin kultaisin mitalein. Xonoxin kanssa kärkikolmikkoon sijoittui Odelle (kat.2) ja Team Siriukset (kat.2), onnea!



Iltamyöhäsellä palaillaan takaisin Turkuun väsyneinä, mutta onnellisina jännittävän viikonlopun jälkeen. Turun Urheiluliitolle saatiin muitakin mitaleita, kun 14-16 v. kilpasarjassa Nefrit Exea voimisteli itsensä voittoon, paljon onnea! :)


Rankan, mutta palkitsevan kisaviikonlopun jälkeen ei kuitenkaan ole aikaa lepäillä, sillä heti ensi viikonloppuna kisaputki jatkuu ensin Vantaalla kv-kisoissa ja sunnuntaina vielä TUL:n piirin kisoissa. Melko tiukkaa on, mutta tsempillä ja Xonox-voimalla mennään! ;)

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Huikea kaudenavaus Caribia Cupissa!

Eilen perjantaina pidettiin viimeiset mattotreenit treenit ennen kauden ekoja kisoja. Saatiin treeneissä juuri ja juuri hiottua ohjelman loppuosa valmiiksi, joten melkoisen tiukille meni. Treenien lopuksi esitettiin myös ohjelma Turun Pyrkivän Siksak-joukkueelle ja he esittivät omansa meille. Xonox tekikin hyvällä tsempillä tähän asti siisteimmän suorituksensa, joten hyvä fiilis jäi treeneistä :) Siksakin ohjelmakin näytti oikein kivalta, joten tsemppiä paljon kisakaudelle! :)

Lintulasta siirryttiin vielä autokyydeillä Caribiaan, missä laitettiin joukolla matot paikoilleen ja sen jälkeen päästiin vielä nopeasti tsekkaamaan kuviot läpi ennen kotiin lähtöä.


Lauantaina aamu alkoi aikaisin lämpällä klo 7.00. Harkkasuoritus oli ihan ok, vaikkakin vähän liiaksi aamukankeutta ja epätarkkuutta ohjelmaan mahtui. Harkan jälkeen alettiinkin melko pian laittaa tyttöjä kisakuntoon ja samalla syötiin eväitä sekä katsottiin aamun harkkaa videolta.


Pukuja piti vielä hiukan viimeistellä ja sitten tietysti hiukset ja meikit piti laittaa. Lähtötilanne oli melko...sanotaanko pörröinen... :D


Ja yleisön pyynnöstä myös valkut edustavina...



Kun hiukset ja meikit oli saatu valmiiksi, kävivät tytöt ulkona happihyppelyllä ja valkut jäivät pukkariin leikkaamaan hameita oikean mittaisiksi. Tässä vähän ulkoilun kuvasaldoa:





Ehdittiin hetki katsoa kisojen alkua, minkä jälkeen lähdettiin pukkariin fiilistelemään ja aloitettiin kisalämppä. Lämpätessä aika meni nopeasti ja eipä aikaakaan, kun oltiin jo harkkamatolla ja sen jälkeen keskittymistilassa. Kun h-hetki alkoi lähestyä, alkoi myös jännityksen määrä kasvaa hurjaa vauhtia. Ekat kisat uudella ohjelmalla tuovat aina peruskisajännitykseen vielä pientä extraa! Xonox-piirissä sovittiin tuttuun tapaan tärkeimmät asiat ja järjestäydyttiin valmiiksi sisäänmenoa varten. 

Pian matolle astui suuri joukko Xonoxeja valmiina esittämään orpokotiaiheisen kilpailuohjelmansa ensikertaa kisayleisölle ja tuomaripaneelille. Suoritus oli jo suhteellisen siisti ja viimeisen viikon ahkera hiominen ja pienet muutokset näkyivät positiivisesti tyttöjen tekemisessä. Kuitenkin vielä pieniä virheitä ohjelmaan mahtui ja liikeiden ja sarjojen viimeistely jäi hiukan vajaaksi. Oltiin kuitenkin ihan tyytyväisiä kauden ekaan kisasuoritukseen. Jännittynein mielin jäätiinkin odottelemaan kategoriatulosta. Pulssi lähenteli varmasti kahtasataa itse kullakin, kun kuuluttaja alkoi lukea Xonoxin tulosta. Riemu oli aivan suunnaton, kun kuulimme sijoittuneemme kategoriaan 1! :) Ja tirautettiin siinä parit ilonkyyneleetkin, kun ihan näin tuloksekasta kisakauden avausta ei oikein edes osattu odottaa...


Kategorian kuuntelun jälkeen käytiin syömässä lounasta ja onnistuneen tuloksen kunniaksi myös jätskillä :P


Sitten mentiinkin kisakatsomon puolelle kannustamaan muita joukkueita ja katsomaan hienoja ohjelmia. Kun viimeisetkin suoritukset oli nähty ja tulokset saatu selville, varmistui, että Xonox ylsi upeasti mitaleille sijoittuen sijoille 1.-2.! Muita palkittuja olivat Isabel (kat.1) ja Team Siriukset (kat. 2). Paljon onnea!


Palkintojenjaon jälkeen napattiin muutama mitalikuva ja sen jälkeen tytöt lähtivät pian kotiin lepäämään, sillä huomisaamuna on todella aikainen herätys edessä ja lähtö Espoo Cupiin. Voidaan kuitenkin käydä nukkumaan hyvillä mielin ja valmiina tsemppaamaan suoritusta yhä paremmaksi. :)

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Kohti kisakautta

Nyt alkaa olla viime hetket käsillä ennen viikonlopun kisoja ja jännitys alkaa pikkuhiljaa hiipiä vatsanpohjalle. Treeneissä ollaan hiottu ohjelmaa mahdollisimman siistiin kuntoon ja puuhaa siinä onkin riittänyt, kun niitä käsiä ja jalkoja tuntuu olevan alueella aikamoinen määrä ;) Hiominen on kuitenkin kannattanut, sillä ollaan saatu ohjelmaa paljon siistittyä seurankatselmuksen jälkeen! :) Vielä ennen lauantain Caribia Cupia on edessä kahdet tehokkaat treenit, joissa on tarkoitus saada ohjelma viimeisteltyä kisakuntoon. Tytöillä on lisäksi kotitehtävänä kuunnella kisamusaa kotona päivittäin ja kertailla tehtyjä muutoksia ja tarkennuksia sekä hiottuja kohtia huolellisesti. Eiköhän näillä keinoin saada hyvin valmistautunut joukkue matolle viikonloppuna :) Kisakausi avataankin tänä vuonna rytinällä, kun lauantain Caribia Cupin jälkeen lähdetään heti sunnuntaina Espoo Cupiin.


Maanantaina jojo-Krista yllätti joukkueen upeilla sponsorilahjoilla! Saimme Bag Stagen sponsoroimat hienot ja kätevät vedettävät matkalaukut kisamatkoja varten. Suuri kiitos! :)

Paljon tsemppiä kaikille joukkueille vielä viimeisiin puristuksiin ja Caribiassa nähdään! ;)


sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Esiintyminen Supertreeneissä

Tänään Xonox-tytöt esiintyivät kevään kilpailuohjelmallaan Naantalissa järjestetyssä Supertreenit-tapahtumassa. Paikalle saavuttiin hyvissä ajoin, jotta ehdittiin rauhassa valmistautua esitykseen. Lämpättiin tuttuun tapaan pienessä kuntosalissa ja osaksi myös käytävillä tilanpuutteen vuoksi. Ennen lämmittelyn aloittamista ehdittiin hetki tutustua kuntosalin härveleihin ja ottaa muutamia kuvia. 

Salilta löytyi mm, crosstrainer,


soutulaite,

 


kuntopyöriä,


sekä leuanvetotanko.





Ei kuitenkaan uskallettu ilman lupaa käyttää laitteita, joten tehtiin tuttu ja turvallinen narulämppä, jonka jälkeen avattiin jalat ja alettiin kerrata ohjelmaa musalla ja ilman. 


Yleisöä oli paikalla hurjan paljon, kuten kuvasta näkyy, joten hiukan saatiin jännitystäkin kehiin ennen omaa esiintymisvuoroa. :)


Tytöjä varten rajattiin suunnilleen kisa-alueen kokoinen lattiatila, jossa päästiin esittämään ohjelma. Ohjelma sujui ihan ok, vaikka kaikennäköisiä kommeluksia mukaan mahtuikin. Vähän tuli törmäilyjä, eikä kuviot ihan olleet paikoillaan. Kuviointeihin vaikutti osaltaan se, että Xonox joutui esiintymään vajaamiehityksellä, kun kaksi tytöistä oli estynyt pääsemään paikalle. Lisäksi asiaa olisi ehkä helpottanut, jos kaikki olisivat muistaneet keskikohdan oikein ;D 

Esityksen jälkeen Xonox ja Bixbit olivat vielä järjestäneet pienen yllätysohjelmanumeron. Tytöt nousivat lavalle ja hakivat myös molempien joukkueiden joukkueenjohtajan ja Supertreenien järjestäjiin kuuluvan Kristan lavalle. Kristan synttäreiden kunniaksi tytöt lauloivat yhdessä yleisön kanssa Kristalle onnittelulaulun! :)
 Paljon onnea vielä koko Xonox-tiimin puolesta! :)

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Kyselyn tuloksia

Meinasipa jäädä hiihtolomakyselyn tulokset laittamatta, joten tässä ne nyt tulee. Ääniä annettiin taas runsaasti, äänestäjiä oli yhteensä 181! Kiitos kaikille! :) 

[klikkaa kuva suuremmaksi, jollei teksteistä ym. saa selvää]

Tällä kertaa sai äänestää useampaa vaihtoehtoa ja ääniä jakautuikin kaikille vaihtoehdoille useampia. Silti kyselyn perusteella näkee, kuinka ihanan omistautuneita voimistelijat ovat lajilleen, kun eniten ääniä keräsi juuri jumppaaminen. Kaikkiaan 112 äänestäjää oli viettänyt lomaansa voimistellen :) 


Hyvänä kakkosena tuli ansaittu lepääminen ja pitkään nukkuminen. Lisäksi moni oli shoppaillut sekä viettänyt aikaa perheen tai kavereiden kanssa.



Sivupalkista löytyy nyt myös uusi kysely. Joukkuevoimistelu on ihanaa, mutta mikä siinä on kaikkein parasta?
Voit valita jälleen useampia vaihtoehtoja. Toivottavasti sieltä löytyy sopivia vaihtoehtoja, yritin keksiä mahdollisimman monia, jotta kaikille löytyisi oma suosikki. Jos kuitenkin joku itselle tärkeä vaihtoehto jäi puuttumaan, niin laita se vaikkapa kommenttina tähän postaukseen :)

Ps. jos jollain on hyviä ideoita tulevien kyselyiden aiheiksi, niin laittakaa kommenttia :)

torstai 10. maaliskuuta 2011

Seurankatselmus

Tänään Xonox esitti kevään kilpailuohjelmansa tuomaristolle sekä muille joukkueille Lintulassa järjestetyssä seurankatselmuksessa. Tänä vuonna katselmus oli kolmen seuran yhteinen, kun Turun Urheiluliiton joukkuieden lisäksi matolla esiintyivät sekä Lahjan Tyttöjen että Turun Pyrkivän joukkueet. Lintulassa olikin aikamoinen kuhina, kun lukuisat voimistelijat valmistautuivat omaan suoritukseensa sekä kannustivat muita joukkueita. Xonox treenasi ennen katselmusta normaalilla treenivuorollaan ja ohjelmaan tehtiin pari suunniteltua muutosta, jotka aiheuttivatkin pientä lisäjännitystäsekä kenraaliharjoitukseen että itse suoritukseen. 


Xonoxin katselmussuoritus oli selvästi parempi kuin perus treenisuokka, vaikkakin edelleen hommia piisaa ennen ekoja kisoja. Tuomareilta saatiin paljon kannustavaa palautetta sekä myös kehitysehdotuksia. Ohjelman teemasta ja ideasta pidettiin kovasti, mikä oli tosi kiva kuulla! :) Myös tyttöjen taitotasosta saatiin positiivista palautetta. Sen sijaan suorituspuhtauden ja yhtäaikaisuuden kanssa täytyy ison joukkueen kanssa tehdä vielä ahkerasti töitä. Nyt siis ennen ekoja kisoja treeneissä keskitytään ohjelman hiomiseen mahdollisimman siistiksi. Ei muuta kun hyvillä mielin ja kovalla tsempillä eteenpäin!! ;)


lauantai 5. maaliskuuta 2011

Tuomareita, treenejä ja iloisia uutisia!

Viime keskiviikon treeneihin tuli tuomari Pirjo katsomaan ohjelmaa. Tarkisteltiin ohjelman vaikeusosia ja treenin myötä saatiinkin ne entistä selvemmiksi. Saatiin Pirjolta myös hyvää palautetta ohjelmasta ja tyttöjen taidoista. :) Nyt vaan vielä ankaraa hiomista tarvitaan, jotta saadaan ohjelma yhtenäiseksi. Suuri kiitos Pirjolle, kun tulit treeneihin!


Eilen Xonoxilla oli perjantain kunniaksi pidennetyt reilun 4 tunnin treenit Lintulassa. Tehtiin muutamia selkeyttäviä muutoksia ohjelmaan ja lisäksi saatiin ohjelman ihan loppu vihdoin tehtyä muutaman ei niin hyvän version jälkeen ;D Pitkien treenien puolivälissä pidettiin myös lyhyt lepo/välipalatauko, suuri osa tytöistä kun oli tullut treeneihin suoraan koulusta. Tauolla lepäämisen ja syömisen ohella osa ehti myös harrastaa kaikennäköistä ehkä hieman kyseenalaista toimintaa ;) 



Treenien lopulla TuUL:n tuomari Iidakin tuli katsomaan yhden kokonaisen ja tykkäsi kovin ohjelman ideasta. Kiitos Iidalle kommenteista! :)

Tytöt jaksoivat hinkata samoja kohtia uutterasti, vaikka olikin perjantai-ilta ja väsy varmasti alkoi painaa monia. Vielä ihan treenien lopuksikin saatiin hymyä irtoamaan :) 


Kiitos kaikille tehokkaista treeneistä! :)

Ja vielä loppuun iloisia uutisia, nimittäin olemme saaneet jälleen uuden lahjakkaan tytön kokeilemaan Xonoxiin. Koko joukkue toivottaa ilolla Iidan tervetulleeksi porukkaan! :)