Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Kauden Xonox valittu!

Päättäreiden lopuksi jaettiin myös tuttuun tapaan Kauden Xonox-palkinto.Tällä kaudella Xonox-valkkujen kunniamaininnan sai Henna. Perusteluina: Olet osoittanut upeaa treenimotivaatiota koko kauden ajan ja teet kaikkesi joukkueen eteen. Olet Xonox koko sydämestäsi!


Henna sai lahjaksi mustat treenishortsit. Paljon onnea Hennalle, jatka samaan malliin! :)

tiistai 25. toukokuuta 2010

Hurjastelua ja herkuttelua Xonox-päättäreissä!

Tänään vietettiin Xonoxin kevätkauden päättäreitä hauskanpidon merkeissä. Ilta aloitettiin syömällä vatsat pullolleen pizzaa ja muita herkkuja Raxissa. Ruokailun lomassa ehdittiin mukavasti höpötellä ja kikatella joukkueen kesken. Raxissa saatiin myös jälleen harjoitella pehmiksen pursottamista vaihtelevin tuloksin :D 


Raxista suunnattiinkin sitten täysin vatsoin Turku Kartingiin hurjastelemaan karting-autoilla. Xonoxit olivat ajelusta lievästi sanottuna jännittyneitä, sillä kaikki olivat ajamassa ensimmäistä kertaa. Rohkeasti tytöt kuitenkin pukeutuivat ajohaalareihin ja muihin varusteisiin ja tarttuivat rattiin valmiina aika-ajotaistoon. 

 

Xonoxeja oli niin paljon, että ajot piti suorittaa useammassa osassa. Tarkkaavaisina kuunneltiin ensin työntekijän ohjeistus ja yritettiin muistaa kumpi poljin oli jarru ja kumpi kaasu :D


Tytöt olivat kyllä lähtöruudussa niin paineissa ja täpinöissä, että valkut ja Krista-jojo meinasivat haljeta naurusta sitä katsellessa! 


Vauhtiin päästyään tytöt osoittautuivat kuitenkin varsinaisiksi hurjapäiksi. 

 

Radalla nähtiin upeita kiihdytyksiä, tiukkoja ohituksia, hurjia spinnejä sekä "muutamia" osumia rengasvalleihin. Ainakin saivat ratamiehet tehdä töitä palkkansa eteen työnnellessään epäonnisia kilpa-ajajia irti seinämistä :D 

 

Kaikilta ajajilta otettiin kierrosajat ylös ja lopuksi vertailtiin kierrosaikoja. Nopeimmat kierrosajat oli tällä kertaa Ellenillä, Katariinalla ja Saaralla, ja nämä mestarikuskit palkittiin palkintopallilla pienin lahjoin. Hienoa tytöt! 


 Myös Krista ja Emmy osoittivat kilpa-ajajan taitonsa hurjastelemalla tyttöjen seassa koviin kierrosaikoihin.


Kaikki tytöt olivat alkujännityksen lauettua superinnoissaan karting-ajosta ja moni olisikin halunnut päästä heti uudelleen ajamaan! :)


Oli oikein onnistuneet ja hauskat päättärit, kiitos kaikille Xonoxeille mukavasta illasta! <3

maanantai 24. toukokuuta 2010

Uusien edustusasujen sovitusta ja päättäreiden odottelua

Tänään joukkueenjohtaja Krista toi TuUL:n uusien edustusasujen mallikoot harjoituksiin ja siinä vierähtikin tovi, että kaikki saivat kokeiltua itselleen kaikista vaatteista sopivat koot. Loppuaika treeneistä kului vannetekniikan merkeissä. Xonox-tytöt tekivät ahkerasti satoja pyörityksiä eri suuntiin, erilaisia heittoja, vierityksiä ja bumerangeja. Pikkuhiljaa vanteet alkavat pysyä kädessä paremmin ja pyöritysten suunnat ja tasot löytyä paremmin kohdilleen. :)

Huomenna otetaankin sitten Xonox-porukalla irtiotto arjesta ja juhlistetaan kevätkauden päättymistä. Luvassa on mukavaa ja ehkäpä hiukan hurjaakin menoa, siitä juttua luvassa sitten huomisen jälkeen ;)

keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Xonox valittu liiton valmennusrinkiin!

Liiton valmennusrinkiin saivat hakea kaikki tyttökisojen 12-14-vuotiaiden mestaruussarjassa kategoriaan 1 ja 2 yltäneet joukkueet. Xonoxkin näin ollen haki paikkaa ringistä ja tänään saimme iloksemme tiedon, että pääsimme mukaan! :) Xonox kuuluu pienten rinkiin, jossa on pääasiassa vielä ensi vuonnakin 12-14-vuotiaiden sarjassa jatkavia joukkueita. Xonoxin lisäksi leirille on valittu: Feliciat, Aurorat Y, Luna, Odelle ja Isabel. Leiri järjestetään Kisakallion Urheiluopistolla 24.-26.7.

Rinkiin pääsystä ollaan iloisia ja Xonox odottaa jo innolla leiriä. Luvassa on varmasti paljon tasokkaita kouluttajia ja tehokasta treeniä muiden joukkueiden kanssa. Leirillä nähdään! :)

torstai 13. toukokuuta 2010

Kesäisissä fiiliksissä!

Tänään oli aivan ihanan aurinkoinen ja lämmin sää. Niinpä Xonox aloittikin helatorstain treenit kauniissa ja kesäisessä ulkoilmassa vannetta pyöritellen. Olipas mukavaa treenailla pitkän talven ja kevään jälkeen ulkona! :)


Tehokkaan välinetekniikkaosion jälkeen suunnattiin saliin jatkamaan treenejä, jotka kuluivat pitkälti liikkuvuuden merkeissä. Samalla suunniteltiin myös ti 25.5. pidettäviä päättäreitä ja niiden ohjelmaa :)

tiistai 11. toukokuuta 2010

Kevätnäytös 11.5.2010

Turun Urheiluliiton voimistelu- ja liikuntajaoston kevätnäytös järjestettiin tuttuun tapaan Caribiassa. Näytöksessä nähtiin hienoja esityksiä eri lajien ja ikäryhmien edustajilta. Xonox esitti näytöksessä kevään kilpailuohjelmansa vielä yhden viimeisen kerran. Caribiaan tultiin jo ennen neljää lämmittelemään ja valmistautumaan harjoitukseen. Kenraaliharjoituksissa tehtiin ohjelma läpi ja katsottiin muutamat kuviot selkeämmiksi. Harkan jälkeen tytöt tekivät vielä virheet pois, ennen kuin aloitettiin hiustenlaitto ja meikkaus. Samalla katseltiin muiden ryhmien kenraaleja sekä harjoiteltiin monenmoisia akrobatialiikkeitä ja tasapainoja :)

Xonox esiintyi ensimmäisen puoliajan viimeisenä, joten pian näytöksen alettua aloitettiin lämmittely ja pikkuhiljaa valmistauduttiin valloittamaan yleisö säteilevällä keijuenergialla. Ilmekierroksen ja Xonox-piirin jälkeen keijujoukko oli valmiina levittämään esiintymisareenan täyteen ihanaa keijupölyä :) Oli mukavaa päästä vielä kerran esiintymään kovasti pidetyllä ohjelmalla.

Esitys meni ihan hyvin, kuviot tosin olivat vajaat ja myös suuri esiintymisalue tuotti joillekin hieman hankaluuksia kuvioiden hahmottamisessa ;) Xonoxin esitys ja taidot saivat paljon kehuja katsojilta ja nyt voidaan haikein, mutta tyytyväisin mielin jättää Yksinäisen keijun tarina taakse ja siirtyä eteenpäin :)


torstai 6. toukokuuta 2010

Testejä ja vanteen käsittelyä

Kisakauden päätteeksi Xonoxille tehtiin sekä voima- että liikkuvuustestit. Melkein kaikki liikkeet on jo saatu testattua, vielä muutama jäi jäljelle seuraaviin treeneihin. Saa sitten nähdä, millaisia tuloksia tuli edellisiin testituloksiin verrattuna... Toivottavasti tyttöjen kehittyminen näkyy myös testituloksissa :) 

 
Testien lisäksi harkoissa on aloitettu nyt ahkera vannetreeni. Uusi väline vaatii totuttelua ja tuo treenaamiseen uudenlaista haastetta. Harjoiteltavaa riittää, mutta onpahan ainakin kesällä tekemistä ;) 


Reilun viikon päästä pidettävän valintatilaisuuden jälkeen aloitetaan sitten myös mm. uusien vaikeusosien kokeilu ja harjoittelu syksyä silmälläpitäen.