Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

tiistai 14. syyskuuta 2010

Kysymyksiä tytöille ja valkuille

Ajattelimme vihdoin yleisön pyynnöstä pistää esittelyt tytöistä ja kenties valkuistakin työn alle. Toivommekin nyt teiltä lukijoilta ehdotuksia kysymyksistä, joihin haluaisitte meidän vastaavan esittelyissä. Eli laittakaapas omia ideoitanne tulemaan :)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten jaksatta monet harkat viikossa?=)
Mista saatte motivaationne?=)
Kuinka usein venyttelette kotona?=)
Parasta voimistelussa ?=)

Anonyymi kirjoitti...

lempiohjelma?
esikuva voimistelussa?
tavoite/haave?

Anonyymi kirjoitti...

lempi väline?
suosikki liike?

Anonyymi kirjoitti...

syntymävuosi
lempinimi
muut harrastukset (jos tytöt nyt muuta ehtivät :D)

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on ollut lempiohjelma?
Kuka on pahin joukkuevastustaja?

Anonyymi kirjoitti...

esikuva voimistelussa?
sisarukset?


ja valkuille:
mistä saatte ideanne ohjelmiin?

ja vielä yleisesti koko joukkueelle:
miten valmistaudutte kisasuoritukseen? (eli onko teillä esim. jotain tsemmpi rituaalia tms)

Anonyymi kirjoitti...

tytöille:
- lempijoukkueet?
- onks voikannu missää muussa seuras/joukkuees

valkuille:

- mistä saatte ideat ohjelmiin?
- mistä saatte ideat valmentamiseen (niinku tiiätte että miten kantsii tyttöjä treenauttaa)
- ootteko ite voikannu joskus ja missä?
- minkä ikäsiä ootte?
- miten ootte kouluttatunu ns. valmentajiks (ootteks tuomareita kans yms)

olkaa kilttejä ja tehää valkuistaki esittelyt!

Anonyymi kirjoitti...

onko xonoxilla tavoitteena päästä mm-kisoihin joskus tuevaisuudessa?

Xonox kirjoitti...

Kiitos, on tullut paljon hyviä kysymyksiä. Vieläkin saa laittaa, jos tulee ideoita mieleen :)

Tässä vastaus pariin kysymykseen, joita ei oikein saada esittelyteksteihin liitettyä..

Eli ensin kisarutiineista: Ennen kisaa yhteisen kisalämpän ja venyttelyiden jälkeen tehdään hyppyjä, tasapainoja ja muita vaikeusosia laskulla. Välinekisoissa tietysti tehdään myös heitot kaikki läpi. Sääntönä on, että aina pitää lopettaa onnistuneeseen suoritukseen. Lämpän jälkeen ohjelmaa tehdään läpi yhdessä laskulla ja musalla niin täysillä kuin mahtuu, kisapaikasta riippuen.

Ohjelman kertaamisen lisäksi tehdään aina monta fiiliskierrosta musalla (niitä tehdään myös päivän mittaan aina kun on aikaa). Tehdään yleensä vähintään yksi fiiliskierros seisten, niin että kaikki liikkeet tehdään pienenä. Sitten tehdään pari ilmekierrosta Xonox-piirissä ja yksi keskittymiskierros silmät kiinni mielikuvaharjoitteluna. Usein tehdään myös laskukierroksia, niin että tytöt laskevat musan päälle ohjelman ääneen ja samalla tekevät käsillä ohjelmaa.

Lämppämatolla yleensä harkataan ensin yhdessä jotain ohjelman vaikeaa kohtaa, sitten tytöilä on aikaa tehdä läpi piruetit ja illut sekä lattiasarjat, joihin tarvitaan mattoa. Ja lopuksi jokainen tyttö saa harjoitella itselle vaikeita kohtia ohjelmasta.

Kun lämppä on kokonaisuudessaan valmis ja mennään keskittymistilaan tytöt tekevät Xonox-piirin. Piirissä tytöt kohottavat tsempin huippuunsa ja sopivat tärkeimmät asiat suorituksessa. Sitten valkut liittyvät piiriin ja käydään yhdessä läpi, millainen suoritus halutaan mennä näyttämään. Sitten tehdään korkeat tasahypyt, releve-nousut ja näytetään supertiukat jalat. Lopuksi järjestäydytään sisäänmenojärjestykseen, nostetaan viimeinen releve ja hyvä ryhti, sitten kisahymy päälle ja voittaja-asenteella matolle :)

Ja tulevaisuuden tavoitteista: Kyllä Xonoxilla on tähtäimessä tulevaisuudessa menestyä mahdollisimman hyvin. Haaveissa on, että myös MM-kisoihin päästäisiin edustamaan Suomea joskus tulevaisuudessa. Siihen on kuitenkin vielä aikaa, joten aika näyttää, mihin asti rahkeet riittävät. :) Kovasti ainakin tehdään töitä ja uurastetaan salilla mahdollisimman hyvän menestyksen eteen! :)

-Jenny-