Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

torstai 29. syyskuuta 2011

Onnea Turun Urheiluliitto 110 vuotta!

Turun Urheiluliitto täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 110 vuotta ja näitä synttäreitä juhlistettiin eilen VoLi-jaoston toimesta Caribiassa järjetetyssä juhlanäytöksessä. Näytöksen aiheena oli kulttuuripääkaupunkivuoteen liittyen Turun Linnatontun kulttuuriseikkailu. Näytöksen runkona toimi tarina, jossa Linnatonttu seikkailee ympäri Turkua ja näytöksessä nähtiinkin erilaisiin Turun nähtävyyksiin liittyviä esityksiä. 


Xonoxin oman esityksen aiheena oli Turun satama ja tarkemmin vielä sataman turistit. Xonox oli valkkujen pienellä avulla tehnyt itse tanssin koreografian. Esitys alkoi teemaan sopivasti Silja Linen tunnarilla ja loppu veivattiin sitten Abban tahtiin. :) 




Tanssi sujui melko vähäiseen harjoitusmäärään nähden mukavasti (ja paremmin kuin kenraalit!) ja lavalla nähtiin ilmeikkäitä ja iloisia Xonox-turisteja suoraan ruotsinlaivalta :D 


Oman tanssin lisäksi Xonox esiintyi yhdessä muiden jv-tyttöjen kanssa yhteisnumerossa. Tytöt siis esittivät nyt näytöksessä uudelleen Kalevan kisojen avajaisissa ensi-iltansa saaneen tanssin. 


Oli kiva päästä lavalle isossa porukassa ja koko lavan täyttänyt taitava joukko voimistelijoita antoi myös yleisölle hienon elämyksen näyttävällä musta-keltaisella ohjelmallaan. 

 


Pientä extrajännitystä näytökseen toi Xonoxin osalta se, että näiden kahden esitysohjelman välillä oli melkoinen kiire vaihtaa vaatteita, mutta hyvällä yhteistyöllä saatiin kaikki juuri ja juuri puettua ajoissa.
Näytöksen lopuksi koko esiintyjäjoukko kerääntyi vielä lavalle laulamaan seurallemme onnittelulaulun. 

Kiitos kaikille mukana olleille upeasta näytöksestä! :)

lauantai 24. syyskuuta 2011

Kohti juhlanäytöstä... Ja uusi kysely!

 Treeneissä on pitänyt aika kiirettä nyt viime aikoina, kun samanaikaisesti on tehty ja hiottu sekä kilpailuohjelmaa että esiintymisohjelmaa seuran 110-vuotisjuhlanäytökseen. Parit treenit on tällä viikolla uhrattu tanssin harjoitteluun ja maanantaina vielä luvassa viimeinen silaus esiintymisrekvisiitan kera ennen keskiviikon näytöstä. Xonox esittää keskiviikkona oman tanssinsa lisäksi myös Kalevan kisojen avajaisissa nähdyn yhteisohjelman, jota muistellaan ja harkataan maanantaina omien treenien jälkeen.



Tanssin tekeminen on ollut mukavaa vaihtelua treenaamiseen, vaikkakin takaraivossa kolkuttelee myös se tosiasia, että se kilpailuohjelmakin pitäisi saada hiottua ja siistittyä katseenkestävään kuntoon ennen seurankatselmusta. Ollaan onneksi päästy hyvään vauhtiin senkin hiomisessa, vaikkei ihan valmista vielä olekaan ja heittojen kanssa riittää puuhaa ;) Ensi viikolla heti näytöksen jälkeen alkaakin sitten täysipainoinen panostus vanneohjelmaan.

Ensi tiistaina saadaan vihdoin kilpailumusiikki viimeisteltyä studiossa lopulliseen muotoonsa ja kaikki tarpeelliset efektit lisättyä tämänhetkiseen versioon! :) Pukukankaatkin nähtiin kokonaisuudessaan tällä viikolla ja iloksemme löydettiin pienen etsinnän ja harkinnan jälkeen sellaista kangasta kuin tarvitsimmekin.

Suunnitelmissa on myös taitokuvien päivittäminen ajantasalle tässä lähitulevaisuudessa. Tietysti pientä venyttelyä pitää treeneissä harrastaa mahdollisimman hyvien taitokuvien takaamiseksi ;)



Oikealta sivupalkista löytyy nyt uusi kysely, johon kaivataan jälleen ahkeria vastaajia. Tällä kertaa kysytään, millaisista ohjelmista pidät eniten. Käy antamassa äänesi! :)

lauantai 17. syyskuuta 2011

Syksyn kisakalenteria

Jaahas, se alkaa kisakausi vaan vääjäämättä lähestyä, seurankatselmukseenkin on aikaa enää vajaa kuukausi, hui! 10.10. nimittäin tulisi ohjelman olla siinä kunnossa, että sen voi Turun Urheiluliiton ja Lahjan Tyttöjen yhteisessä katselmuksessa esittää hyvillä mielin tuomareille ja muulle yleisölle. 

Nyt on siis edessä hurja määrä hiomista, vaikeusosien treenaamista ja heittojen harjoittelua. Vaihtoheittoja ja irrotuksia ohjelmassa on melko paljon, joten useita, useita toistoja ja sinnikästä treenaamista tarvitaan! Onneksi ne ovat tässä jo parin viime viikon aikana alkaneet sujua hiukan varmemmin ja yleisesti ottaen ainakin enemmän heittoja tulee kiinni kun karkaa ;D


Ollaan myös saatu ohjelmasta mukavaa palautetta, joten hyvillä mielin jatketaan ohjelman siistimistä :)  

Varsinainen kisakausi avataan lokakuun lopussa Cailap Cupissa ja siitä sitten alkaakin tehokas kisaputki kohti välimestaruuskisoja. 

Tässäpä Xonoxin syksyn kisakalenteri:

                 29.10.     Cailap Cup, Kupittaa
                 5.11.       TUL:n piirin kisat, Kupittaa
                 12.11.     Aluekisat, Kupittaa
                 13.11.     Espoo Cup, Espoo
                 3.-4.12.  Välinemestaruuskisat, Kupittaa

Lähes kaikki kisat käydään siis täällä koti-Turussa ja vieläpä tyttöjen lempikisapaikassa Kupittaalla. Päästäänpä kerran kuitenkin pyörähtämään tuolla pääkaupunkiseudullakin. 

Ennen kisakauden alkua edessä on vielä TuUL.n 110-vuotisjuhlanäytös 28.9. Caribiassa. Siellä Xonox esittää itsetekemänsä tanssin, jonka aiheena on Turun satama :)

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Blogilinkit!

Lisäsimme tuonne oikean sivupalkin alareunaan listan muiden joukkueiden blogeista, joten nyt joukkueiden kuulumisten seuraaminen käy näppärästi tätäkin kautta :) 


Mikäli huomaat jonkun blogin puuttuvan listasta, niin laita kommenttia, että saadaan lisättyä muiden joukkoon.

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Tehokas ohjelmaleiripäivä!

Tänään Xonox vietti ihanan aurinkoista ja lämmintä sunnuntaipäivää, missäpä muuallakaan kuin hikisellä treenisalilla aamusta iltaan. Ohjelmaleiripäivä aloitettiin yhdeksältä ja hommia painettiin aina iltakuuteen asti loistavalla tsempillä! 


Välillä tankattiin ruokaa vatsoihin ja kerättiin energiaa kuka milläkin tavalla, kunnes taas jatkettiin aherrusta ohjelman parissa.




Päivä oli superpitkä ja raskas, mutta kaiken sen vaivan arvoinen! Saatiin ihan hurjasti hyviä muutoksia ohjelmaan ja aukkopaikat täytettyä. Muutama kuviosiirtyminen meinasi aiheuttaa harmaita hiuksia, mutta onneksi saatiin nekin lopulta sujumaan ainakin kohtuullisesti...


Nyt alkaa ohjelma olla kasassa kokonaisuudessaan ja seuraavaksi alkaakin armoton hiominen sekä heittojen ja muiden vaikeusosien harjoittelu varmemmiksi. Ohjelmassa on paljon vaativia kohtia eikä välineen suhteen pelata varman päälle (ainakaan toistaiseksi ;), joten treeniä tarvitaan paljon, mutta onnistuessaan kokonaisuudesta tulee varmasti näyttävä! 



Tytöt jaksoivat koko päivän tosi hyvin ja tsemppasivat viimeiseen minuuttiin asti todellisella taistelijameiningillä tehden taas kerran valkut ylpeiksi  ihanan ahkerasta ja motivoituneesta joukkueestaan ;) 


Xonox ootte parasta <3

perjantai 2. syyskuuta 2011

Suurin pudottaja!

Kesäloman aikana tytöillä oli kotona pientä puuhaa liikkuvuuden ja omien heikkouksien kehittämiseksi. Liikkuvuustestit tehtiin ennen ja jälkeen loman, jotta nähtiin kesän aikana tapahtuneet muutokset. Treeniä olikin ainakin tulosten perusteella tehty ahkerasti, sillä monet tytöt olivat saaneet parannettua tuloksiaan kymmenillä senteillä, jee! :) 


Tänä vuonna suurimpana pudottajana palkittiin parhaan prosentuaalisen parannuksen tehnyt Aino, joka oli parantanut liikkuvuustuloksiaan yhteensä 53 cm:n verran! Aivan mahtavaa!!! Aino sai palkinnoksi jojo Kristan hankkiman Davidin hupparin :) 


Lisäksi erikoismaininnan liikkuvuustesteistä saa Janina, jolla on pienin kokonaistulos ja joka myös ylsi kolmanneksi suurin pudottaja-kisassa. Toiseksi eniten senttejä karisti Iitu. Hienoa tytöt! :)