Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

tiistai 31. elokuuta 2010

Viimeiset ulkotreenit ja hienot aikaparannukset!

Tänään kesän viimeisissä ulkotreeneissä juostiin samaa karikon lenkkiä kuin alkukesästä. Lenkistä otettiin ajat, joita verrattiin kunkin tytön tähän asti parhaaseen aikaan. Tavoitteena oli pystyä parantamaan karikkoaikaa mahdollisimman paljon aikaisempaan verrattuna. Tytöt juoksivatkin lenkin hurjaa vauhtia ja saatiin paljon huimia parannuksia aikoihin, jes! :) Parhaan, yli 3 min parannuksen aikaansa teki tänään Ellen ja toiseksi parhaana parantajana oli yli 2 min ajastaan nipistänyt Katariina, hienosti tsempattu tytöt! :) 




Lenkin jälkeen tehtiin vielä lihaskuntoa nurmikolla ja loppuverkaksi kevyt lenkki sekä terkkareita. Nyt on virallisesti kesä purkissa ulkotreenien loputtua ja siirrytään syksyn normaaliin aikatauluun. 



Ps. Gallupin tulos lasketaan perjantaina, joten siihen asti on aikaa kertoa oma mielipiteensä...

maanantai 30. elokuuta 2010

Esiintyminen voimisteluviikolla

Xonoxia pyydettiin edustamaan Turun Urheiluliittoa voimisteluviikolla järjestettyyn tapahtumaan Hansakortteliin. Tapahtumassa esiintyi turkulaisten seurojen voimistelijoita tarkoituksena tuoda esiin voimistelua ja seurojen toimintaa. Esiintymisalue oli melko pieni, osa joukkueesta flunssan kourissa ja esiintyminen tuli lyhyellä varoitusajalla, joten tällä kertaa Xonox edusti vain neljän tytön voimin. Tytöt esittivät keijuohjelmansa tunteikkaasti pienelläkin porukalla ja keräsivät paljon kehuja yleisöltä. Useampi katsoja tuli esityksen jälkeen ihastelemaan, kuinka suloisia ja taitavia tytöt olivat :) Kiitos Ellenin äidille, joka toimi tyttöjen huoltajana, kun valkut eivät päässeet paikalle!

tiistai 24. elokuuta 2010

Kunnonkohotusta ja vähän muutakin

Xonox jatkaa peruskunnon kohottamista ja tänään oli vuorossa jälleen ulkotreenit. Tällä kertaa tehtiin mäkitreeniä yhdessä Bixbit-joukkueen kanssa, sillä mm. flunssa-aallon vuoksi vain kuusi Xonoxia pääsi harkkoihin. Ilma oli sateinen ja välillä tytöt saivatkin kunnon suihkun niskaansa kesken mäkijuoksun. Onneksi ainakin osa porukasta pysyi melko kuivana sateenpitävien varusteiden ansiosta, loput muistavat varmasti ensi kerralla ;)


Aluksi juostiin tosi jyrkkää mäkeä ylös niin lujaa kuin jaloista lähti ja sen jälkeen siirryttiin tekemään loikkia hieman loivempaan mäkeen. Xonoxit pysyivät hyvin Bixujen tahdissa rankoissa mäkivedoissa, hienoa tytöt! Treenin lopuksi juostiin vielä lenkki. Oli kivaa harjoitella välillä yhdessä muidenkin kuin oman joukkueen parissa. 
Kiitos Bixbeille kivasta treeniseurasta!

Vielä on sitten ensi viikolla edessä yhdet urkkapuistotreenit, osan iloksi ja toisten harmiksi ;)


Peruskuntotreenin lisäksi harkoissa ollaan harjoiteltu mm. ohjelmaan tulevia vaikeusosia ja heittoja. Heittotreeneissä tytöt pääsivät ilokseen punnertamaan jokaisesta epäonnistuneesta heitosta, minkä jälkeen vanteet alkoivatkin yllättäen tulla kiinni varmemmin ;)




Maanantain treeneissä jokainen tyttö täytti lisäksi joukkuekyselyn, missä kysyttiin kaikenlaista treenaamiseen ja joukkueeseen liittyvää. Tytöt vastasivat kysymyksiin keskittyneesti ja omassa rauhassaan ja palauttivat sitten paperin valkuille. 

lauantai 21. elokuuta 2010

Gallup!

Ajattelimme tässä pistää viikonlopun kunniaksi pystyyn pienen gallupin. 
Eli kysymys kuuluu: 

Mikä on tähän mennessä ollut sinun suosikkisi Xonoxin kilpailuohjelmista ja miksi?

Muistinvirkistykseksi vielä ohjelmat aikajärjestyksessä:

Kevät 2008: Pinokkio (vapaa)


Syksy 2008: Rottatuille (pallo)


Kevät 2009: Hämähäkki (vapaa)


Syksy 2009: Fairytale (pallo)


Kevät 2010: Yksinäinen keiju (vapaa)


Nyt sitten vaan kertomaan oma mielipiteenne perusteluineen! :)

maanantai 16. elokuuta 2010

Suurin pudottaja palkittu!!!

Tänään treeneissä käytiin kaikkien tyttöjen kanssa läpi liikkuvuustestien tulokset yksilöllisesti ja samalla julkistettiin myös kesän suurin pudottaja. Tytöt olivat tehneet kesätreeniä ahkerasti ja testeissä näkyikin hienoja parannuksia juuri kesän painopistealueilla! Kaikille tytöille lasketiin pudotusprosentit, eli kuinka paljon kukin oli prosentuaalisesti parantanut aiempia tuloksiaan. 

Kesän suurimmaksi pudottajaksi kruunattiin tarkkojen laskutoimitusten jälkeen Annika, joka oli parantanut tuloksiaan huikeat 92 cm eli lähes metrin verran!! Mahtavaa työtä! :) 

Lisäksi parhaasta kokonaistuloksesta kunniamaininnan sai Ellen hienoilla liikkuvuusarvoillaan, loistavaa!

Oli aivan upeaa nähdä paljon hienoja parannuksia tuloksissa. Jälleen on saatu joukkueen liikkuvuutta aimo harppaus eteenpäin määrätietoisella ja tunnollisella venyttelyllä. 

Ootte kultaa Xonox! <3

tiistai 10. elokuuta 2010

Ahkeraa treeniä ja testausta

Xonox on taas kesäloman jälkeen päässyt treenaamisen makuun ja töitä on paiskittu salilla hiki hatussa ja innokkain mielin. Lintulassa on tuttuun tapaan valloillaan trooppisen tukala ilmasto eikä siellä helteessä treenaaminen ole kovinkaan ihanteellista. Valkuillakin meinaa hiki valua pelkästä istumisesta, saatikka sitten tytöillä treenatessa! Juomataukoja on pidetty usein ja välillä käyty ikkunan luona haukkaamassa vähän raittiimpaa ilmaa, jotta jaksaa taas treenata. 

Lintulatreenien aikana ovatkin kaikki vilvoituskeinot olleet enemmän kuin tarpeen!



Eilen maanantaina tehtiin liikkuvuustestit, joista sitten nähdään, millaisiin tuloksiin on kesän aikana päästy ;) Nyt valkut vielä vetävät yhteen ja analysoivat testitulokset, minkä jälkeen julkistetaan kesän suurin pudottaja! Pikaisesti vilkaistuna kokonaisuus näyttää hyvältä ja liikkuvuus on mennyt eteenpäin. Mutta siitä vielä tarkemmin myöhemmin eri postauksessa.



Urheilupuistotreenit jatkuvat vielä parin viikon ajan ja tänään tytöt selvittivät rankat ulkotreenit loistavalla sisulla ja antoivat kaikkensa väsymyksestä piittaamatta. Treeneissä kierrettiin ensin lämmittelyksi karikon lenkkiä, sitten juostiin ensimmäistä kertaa Cooperin testi ja lopuksi vielä tehtiin pompputreeniä portaissa. 





Tositosi superia tytöt! :)

tiistai 3. elokuuta 2010

Paluu treeneihin

Nyt on jumpan suhteen lomat lomailtu ja palailtu takaisin treenisalille. Ekoissa treeneissä tsekattiin kesäksi asetetut ylispagaatitavoitteet ja monet olivatkin upeasti yltäneet koviin tavoitetuloksiin kesän aikana! Aivan mahtavaa tytöt! :) Ihan kaikki pääsivät molemmilla jaloilla pohjaan nyt Jumppalan arkuilta (ja moni ylempääkin), joten nyt vain suunta kohti korkeampia korokkeita ;) Ensi viikon treeneissä on suunnitelmissa tehdä liikkuvuustestit, jotta nähdään tarkkaan, millaisia tuloksia tytöt saavat ja ennen kaikkea kruunataan kesän suurin pudottaja! 

Treenien lopussa tytöt saivat itse päättää, mitä haluavat tehdä puolen tunnin ajan ennen loppuvenyttelyjä. Näin ollen päädyttiin leikkimään liimatikkua, missä sitkeät Xonoxit tarrautuivat toisiinsa ja pitivät liimasidokset lujasti kiinni muiden kiskonnasta huolimatta.




Lisäksi leikittiin lätkää, missä saatiin verenpaineet sopivasti nousemaan, kun kaikki koittivat välttää lätkäistyksi tulemisen huutamalla mahdollisimman nopeasti jonkun toisen nimen. Keksittiin muuten aika paljon ihan uusiakin nimiä siinä sivussa :D Leikkiessä nauru raikasi kaikkien (myös valkkujen) sekoillessa ja panikoidessa vuorotellen ja yhden pyöriessä keskellä välillä enemmän ja välillä vähemmän pihalla :) 



Sattuipa siinä ennen leikin alkua pieni yllättävä tapaturmakin, minkä seurauksena päädyttiin sitten vaihtamaan pelivälinettä heti alkuunsa =/