Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

tiistai 5. tammikuuta 2010

TuULikki-leiri 5.-6.1.


Xonox aloitti siis kevätkautensa oman seuran TuULikki-leirillä. Leiripäivät ovat monipuolisia ja sisältävät neljä erilaista ulkopuolisten kouluttajien pitämää tuntia. Tiistaina aamu aloitettiin reippaalla kävelylenkillä raikkaassa ja kirpakassa ulkoilmassa koko seuran joukkuevoimistelijoiden voimin. Sen jälkeen jakauduttiin pienempiin ryhmiin, leirin ensimmäisenä päivänä Xonox oli samassa ryhmässä Nefrien ja Migmojen kanssa. Leiripäivän ensimmäinen tunti oli ilmaisutaitoa, johon myös valkut pääsivät osallistumaan. Tunnilla tehtiin monenlaisia harjoituksia, jotka vaativat eläytymistä ja ilmaisua. Seuraavana oli vuorossa kilpa-aerobicvalmentaja Jennin pitämä vartalonhallintatunti, jossa keskivartalon lihasten lisäksi erityisesti käsilihakset olivat kovilla :). Näiden tuntien jälkeen oli lounaan aika ja lämmin kanapasta maistuikin hyvältä treenaamisen jälkeen. Lyhyen ruuansulattelutauon jälkeen Sanixien valmentaja Sussu tuli pitämään tytöille tehokkaan liikkuvuustreenin ja viimeisellä tunnilla harjoiteltiin vielä Jennin johdolla pätkä aerobicohjelmaa, joka esitettiin lopuksi valkuille. Yhteisen loppuverryttelyn jälkeen lähdettiin kotiin valmistautumaan huomiseen leiripäivään. Saapa nähdä kuinka kipeinä mahtaa paikat olla näin loman jälkeisen leiripäivän jälkeen :)



Keskiviikkona loppiaisaamu aloitettiin jälleen happihyppelyllä paukkuvassa pakkasessa. Tällä kertaa leireiltiin Coboltin seurassa :) Ensimmäisellä tunnilla menestynyt aerobiccaaja Saija Saarinen piti tytöille  ponnistusvoimaa. Vähän oli Xonoxilla lihakset hellänä eilisestä, joten oli hyvä päästä reippaasti vauhtiin Saijan tunnilla. Toisella tunnilla treenattiin supertärkeää jalkatekniikkaa Sussun kanssa. Leiripäivän ollessa puolivälissä oli aika syödä maittava lasagnelounas, jotta jaksoi loppupäivän jumpata. Espoosta olimme saaneet leirille kouluttajaksi Iris Riffin, joka piti todella hyödyllisen treenin painojen kanssa. Saimme paljon vinkkejä tuleviin vaikeusosiin ja niiden treenaamiseen. Loppupäivä kuluikin sitten baletin merkeissä. Minna piti tytöille tehokkaan ja keskittymistä vaativan tunnin, jossa kiinnitettiin erityisesti huomiota puhtaisiin asentoihin. Leirin lopuksi oli vielä kaikille yhteinen loppuverkka ja leirin päätös. Kiitos kaikille leiriläisille ja iso kiitos myös Sannille ja Iidalle järjestelyistä! Oli tosi kiva leiri! :)



11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Millainen on se perustreenitunti, jota Mona Lehto pitää useimmille teidän seuran joukkueille? Mitä asioita siellä tehdään, ja onko kaikki joukkueet mukana samalla tunnilla? Onko joukkueiden valmentajat mukana?

Millaisia tavoitteita teillä on keväälle, ja pysyykö treenimäärät ym. vielä samana, vaikka sarja vaihtuukin? Syksyn ohjelma oli tosi pirteä ja mukaansatempaava :)

Xonox kirjoitti...

Mona pitää Xonoxille perustreenin kerran viikossa. Samana päivänä tytöillä on myös balettitunti. Perustreenissä harjoitellaan monipuolisesti eri osa-alueita, mm. jalkatekniikkaa, liikkuvuutta, lihasvoimaa/vartalonhallintaa, hyppyjä ja tasapainoja. Tällä hetkellä Xonoxin perustreeni ei ole yhdessä muiden joukkueiden kanssa ja omat valmentajat ovat paikalla vain satunnaisesti, jos työvuoroiltaan ym. kiireiltään ehtivät.

Keväällä treenimäärä pysyy ennallaan, eli 4 kertaa viikossa harjoitellaan. Tavoitteita ei ole vielä sen tarkemmin asetettu, varmaan lähdetään uuteen sarjaan melko varovaisin tavoittein katsomaan, mihin taidot siellä riittävät :) Kuitenkin sarjassa on nyt paljon vanhempiakin tyttöjä vastassa. Ekat kisat antavat sitten varmasti vähän suuntaa loppukautta ajatellen ja silloin voidaan asettaa tarkempia tavoitteita.

-Jenny-

Xonox kirjoitti...

Niin ja kiitos :)

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

meettekö miss valentineen? ootan tosi paljon teiän uutta ohjelmaa <3 voitteko tehä kaikista tytöistä esittelyjä? <:

Xonox kirjoitti...

Ei mennä vielä tänä vuonna Miss Valentineen. Olemme vielä sen verran nuori joukkue, että kotimaan kisat ja sarjanousu tuovat varmasti riittävästi haastetta tähän kevätkauteen :) Ehkä sitten ensi vuonna harkitaan tarkemmin ulkomaan kisamatkoja... Mutta kisakausi siis avataan oman seuran järjestämässä Caribia Cupissa ja siellä myös näätte sitten ohjelman :)

Voimistelijoiden esittelyt on ollut meilläkin mielessä jo jonkin aikaa, mutta ne odottavat vielä tekemistään :D En tiedä saadaanko tänne blogiin niitä niin hyvin laitettua, mutta nettisivuille ainakin pitäisi onnistua. Pitääkin ottaa seuraavaksi projektiksi esittelytekstien krjoittaminen ja uusien taitokuvien ottaminen...

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

Joko uuden ohjelman opettelu on alkanut, ja miltä vaikuttaa? :)Tiedän ettette varmaan halua paljastaa vielä tarkempaa ohjelmasta, mutta olisi kiva tietää, onko tällä kertaa luvassa rauhallista vai vauhdikkaampaa?

Xonox kirjoitti...

Vaikeusosia on jo tehty ja harjoiteltu treeneissä, varsinainen ohjelman opettelu aloitetaan seuraavissa harjoituksissa. Sitten nähdään kuinka sujuu :) Haastetta varmasti taas riittää aluksi, mutta sehän on tarkoituskin, jotta joukkue menee eteenpäin. Joo, salaperäisiä ollaan taas uuden koreografian suhteen, mutta jos nyt sen verran paljastetaan, että luvassa on rauhallisempaa menoa, kuin keväällä ;)

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

onks teil ollu samat valmentajat ihan alust asti? minkä ikäsenä ootte alottanu voimistelun ku ootte noin hyvii? nää teijän sivut on tosi kivat ja kiva ku päivitätte ja vastaatte nii usein! jumppaan ite toises turkulaises joukkuees ja nään teijät aina kisois :DD tsemppii kevääsee!

Xonox kirjoitti...

Osa tytöistä on aloittanut voimistelun jo 3-vuotiaana Miian ja Jennyn valmentamissa Vivioissa. Emmy tuli Vivioihin valmentajaksi joukkueen viimeisenä asemavuotena. Osa tytöistä taas on aloittanut suurin piirtein saman ikäisenä Mona Lehdon kanssa minirytmisissä ja Carneolit-joukkueessa. Monet nykyisistä Xonoxeista ovat siis jumpanneet jo ihan pienestä pitäen ja lisää tyttöjä tuli mukaan vuosien varrella.

10-12-sarjaan noustessa joukkuejaot tehtiin uusiksi ja tällöin Xonoxin valmentajiksi ryhtyi nykyinen valmentajakolmikko Emmy, Jenny ja Miia. Joukkueen kokoonpano ei ole suuresti vaihdellut sen jälkeen, joskin muutama tyttö on jättänyt voimistelun maailman ja lähes joka kaudella on saatu mukaan uusia taitavia tyttöjä :)

Kiva, että tykkäät blogista! Meistäkin on mukavaa, että blogilla on lukijoita :) Kysymyksiä saa lähettää oikein mielellään ja vastaamme niihin aina mahdollisimman pian!

Tsemppiä teillekin kevään koitoksiin, kisoissa nähdään!

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

tosi kivat sivut munkin mielestä :)

miks ekassa kuvassa on 10 tyttöä, ja esittelyssä lukee, että tyttöjä on 13 ?!

zemppiä kevääseen!

Xonox kirjoitti...

Kiitos, kiitos :) Osa tytöistä oli vielä leirin aikaan matkoilla, eikä päässyt osallistumaan leirille ja siksi puuttuvat kuvasta.

-Jenny-