Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Upea kauden päätös!

Nyt on siis sunnuntaikin vietetty tiiviisti kisahallilla upeita kilpailusuorituksia ihastellen ja talkootehtäviä hoidellen. Xonox suoriutui lapputytön tehtävistään kunnialla ja ehti siinä sivussa kannustaa äänekkäästi 14-16-vuotiaiden finalistit Bixbit upeaan suoritukseen ja SM-pronssiin :). Sunnuntaina kisasi myös osa 10-12-vuotiaiden joukkueista ja tänään kategoriaan 1 ylsivät Tampereen Voimistelijoiden Odelle sekä HyVoLi:n Säteet. Näin ollen Xonoxin lopullinen sijoitus kauden pääkisoissa oli huikea 1.-4./38.
 

 
Jälleen kerran Xonoxilla on hieno ja onnistunut kisakausi takana ja jokaisesta kisasta mitali kerättynä. Kyllä nyt kelpaa hymyillä :).
<3 Ihanaa tytöt! <3

lauantai 28. marraskuuta 2009

Mitali välinemestaruuskisoista!

Perjantai-iltana Xonoxilla oli viralliset harjoitukset Kupittaan Urheiluhallilla. Joukkueella oli hyvä aika lämmitellä ja kerrata ohjelmaa ennen omaa harjoitusvuoroa. Hiukan oli hermostuneisuutta ilmassa ennen harkkasuoritusta, mutta hyvällä fiiliksellä tytöt riensivät matolle. Harjoitussuoritus oli täsmällinen ja kaikinpuolin onnistunut. Ilmennystä jäätiin vielä kaipaamaan sekä lopullista kisafiilistä. Mutta lauantaipäivän kisasuoritusta ajatellen tekeminen näytti oikein hyvältä! Harjoituksen jälkeen tytöt tekivät omat virheet pois ja kunnon loppuverryttelyn. Harjoitusten lopuksi tytöt saivat vielä opastusta sunnuntain lapputyttöhommiinsa.

Koska virallinen harjoitus oli jo perjantaina, saivat tytöt nukkua kunnon yöunet ja saapuivat hallille klo 9.00 lauantai-aamuna. Nutturoiden teko ja meikkaus aloitettiin heti, jotta joukkueelle jäisi hyvä aika keskittyä suoritukseen. Kun kaikki oli valmista hileitä myöten, söivät tytöt eväitä ja alkoivat valmistautua avajaismarssia varten. Musiikkiakin ehdittiin kuunnella muutaman kerran, ennen kuin marssi alkoi. Heti marssin jälkeen alettiin suunnata keskittymistä kisasuoritukseen. Kunnon lämmittely ja ohjelman tekeminen laskuilla sekä kisatunnelmaan virittäytyminen tehtiin hyvällä ja pikkuisen jännittyneellä fiiliksellä. Päätettiin joukkueen kesken keskittyä täysillä omaan onnistuneeseen suoritukseen, sillä tärkein kisa käytäisiin omaa itseämme vastaan :). Onneksi suurin hermostuneisuus oli jo karissut perjantain onnistuneen harkkasuorituksen myötä ja suurimmat perhosparvet taisivat jälleen kerran singahdella valkkujen vatsoissa. Xonox-piirissä viritettiin vielä kisatsemppi huippuunsa ja sovittiin tärkeimmät asiat. Sitten olikin jo aika siirtyä kisamatolle esittämään pallo-ohjelma viimeistä kertaa. Kilpailusuoritus alkoi lupaavasti ja alun vaikeat vaikeusosat onnistuivat hyvin :). Ohjelman keskivaiheilla tuli muutama harmittava pallonkarkaus, mutta loppua kohti suoritus taas tarkentui. Loppuheitotkin onnistuivat hienosti! Kokonaisuutena suoritus oli onnistunut paria selkeää virhettä lukuunottamatta.

Ihan hyvin fiiliksin siirryttiin jälleen jännityspiiriin odottamaan kategoriatulosta. Rystyset valkoisin tytöt puristivat toisiaan kädestä, kun Xonoxin pisteitä alettiin kuuluttaa. Aluksi kuulutettiin bonukset, joita Xonox nappasi 3 eri osa-alueesta (ryhti, idea ja taito-osat) ja sen jälkeen kategoriatulos. Alkoi mieletön kiljunta ja halailu, kun kuulimme sijoittuneemme vihdoinkin kategoriaan 1!! Paras mahdollinen kategoria ja päälle 3 bonusta, aivan supermahtavaa! Tämä oli sitä todellista Xonox-voimaa! :)



10-12-vuotiaiden sarjassa palkitaan kaikki kategoriaan 1 sijoittuneet joukkueet, joita lauantaina olivat siis Xonox sekä OVO:n Siriukset. Molemmat palkittiin kultaisilla mitaleilla sekä tuotepaketeilla. Huomenna sunnuntaina kilpailee vielä osa 10-12-vuotiaiden joukkueista, joten lopulliset tulokset saadaan sen jälkeen.

Sunnuntaina Xonox on katsomassa kisoja ja kannustamassa mm. Bixbejä tiukassa kisassa. Osan päivästä Xonoxit myös toimivat lapputyttöinä. Kiitos kaikille mahtavasta kannustuksesta ja tsemppiä huomiseen kisapäivään ja finaaleihin.

sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Tonttuilua Myllyssä


Tänään Xonox vietti iltapäivää jouluisissa tunnelmissa esiintymällä tonttuina Myllyn joulutapahtumassa. Lava oli pieni, joten joukkue piti jakaa kahtia, jotta lavalla olisi edes hiukan parempi tila tehdä. Toinen porukka esiintyi klo 14 ja toinen klo 16. Kummassakin ryhmässä oli iloisia tonttuja ja esitys sujui mukavasti. Esityksen jälkeen Xonox-tontut leikittivät lapsia ja jakoivat jouluisia karkkeja ihmisille. Niin ja nähtiinpä Myllyssä itse joulupukkikin :) Esiintyminen oli kivaa vaihtelua kisakauden keskellä. Heti huomenna kuitenkin palataan arkeen ja jatketaan valmistautumista välinemestaruuskisoihin. Vielä viikko aikaa hioa ohjelma huippukuntoon!

keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Valintatilaisuus 15.12.2009

Syyskauden päätteeksi on aika taas tarkastaa Coboltin ja Xonoxin kokoonpanot ja ottaa myös innolla vastaan uusia voimistelijoita joukkueisiimme. Näin ollen järjestetään jälleen valintatilaisuus keväällä 12-14-vuotiaiden kilpasarjaan siirtyviin joukkueisiimme Coboltiin ja Xonoxiin. Valintatilaisuuteen osallistuvat kaikki tällä hetkellä joukkueissa voimistelevat tytöt ja lisäksi kaikki uudet voimistelijat ovat lämpimästi tervetulleita iloiseen joukkoomme.

Valintatilaisuus järjestetään ti 15.12.2009 Nummen koululla klo 18.00-20.00. Mikäli olet kiinnostunut joukkueistamme, tule rohkeasti mukaan! :) Lisätietoja saat sähköpostitse osoitteista xonox(at)suomi24.fi sekä coboltit(at)windowslive.com tai puhelimitse joukkueiden valmentajilta.

tiistai 17. marraskuuta 2009

Viimeistelyä ennen kauden viimeisiä kisoja

Vajaan kahden viikon päästä kilpaillaan kaikkien kilpasarjojen välinemestaruuksista Turun Urheiluliiton järjestämissä välinekisoissa Kupittaalla. Xonox tekee nyt salilla ankarasti töitä, jotta suoritus kotikisoissa olisi mahdollisimman hyvä, yhtenäinen ja ilmaisullinen. Treeneissä sarjoja hiotaan ja tarkistellaan niiden laskuja ja suuntia. Myös vaikeusosia yritetään edelleen siistiä sekä harjoitellaan ilmentämistä ja ohjelmaan eläytymistä. Ohjelmaan ja kuviopaikkoihin on tehty aluekisojen jälkeen muutamia pieniä muutoksia, joita pyritään nyt treenaamaan varmoiksi ja yhtenäisiksi.
Influenssa-aalto jyllää nyt Turun seudulla ja moni joukkue saa siitä osansa. Xonoxistakin muutama tyttö on ollut sairaana eikä ole päässyt treenaamaan. Pidetään peukkuja, että sairastelut eivät sotkisi kisasuunnitelmia ja koko joukkue pääsisi harjoittelemaan mahdollisimman täysipainoisesti ja ennen kaikkea olisi terveenä kauden pääkisoissa. Tsemppiä kaikille treenaukseen!

lauantai 7. marraskuuta 2009

Xonoxille aluemestaruus!



Lauantai-aamuna Xonox tuli aikaisin tuttuun tapaan Kupittaan urheiluhallille valmistautumaan aluekisojen virallisiin harjoituksiin. Harkkasuoritus oli tällä kertaa ihan perussiisti, ei häikäisevän upea, mutta ei suurempia virheitäkään. Harkan jälkeen laitettiin tytöt kisakuntoon ja suunnattiin lämmittelemään kisasuoritusta varten. Kuvioihin piti tehdä pikkumuutoksia yhden tytön jouduttua jäämään pois kisoista, joten pientä extrapainetta kisapäivään tytöille toivat nyt nopeasti opetellut kuviopaikat. Onneksi selvisimme kuitenkin melko vähäisillä muutoksilla ja saimme keskityttyä myös ohjelman kertaamiseen. Tunnelma ennen kisasuoritusta oli hieman jännittyneen hermostunut, mutta tsemppipiirissä saatiin kuitenkin sovittua kilpailusuorituksen tavoitteet ja luotua hyvää kisafiilistä. Kilpailualueelle juoksikin joukkueellinen ryhdikkäitä ja keskittyneitä Xonox-tyttöjä. Ohjelmassa tuli kuitenkin harmillisia virheitä, joiden johdosta suorituspuhtaus kärsi. Täysin tyytyväisiä ei suoritukseen oltu, joskin se kokonaisuutena ihan hyvä olikin. Kategoriatulosta saatiinkin sitten odotella kauan. Pitkän jännittämisen jälkeen saimme kuulla sijoittuneemme hieman epävarmasta suorituksesta huolimatta kategoriaan 2! Sen kuultuamme lähdettiin syömään ja kylläisinä palattiin seuraamaan kisat loppuun. Xonox oli omassa sarjassaan ainoa joukkue, joka ylsi kategoriaan 2. Näin ollen Xonox uusi hienosti aluemestaruutensa! Muut palkitut olivat Dalea (kat.3), Cobolt (kat.4) ja Millit (kat.4). Onnea myös Bixbeille ja Migmoille aluemestaruudesta! :)

keskiviikko 4. marraskuuta 2009

TUL:n piirin avoimet kilpailut

Tänään kisattiin Kupittaalla TUL:n piirin kisoissa. Xonox saapui hallille lähes heti koulusta päästyään ja valkutkin riensivät töistään niin nopeasti kuin pääsivät. Sitten vaan reippaasti lämppäämään ja valmistautumaan virallisiin harjoituksiin. Harkkasuorituksessa oli useampia epätarkkuuksia sekä kuvio- ja pallovirheitä. Ilmaisukin jäi vielä vaisuksi. Kisasuoritukseen jäi siis rutkasti petrattavaa. Harkan jälkeen laitettiin hiukset ja meikit kuntoon ripeästi, ja sitten olikin jälleen aika suunnata lämmittelemään. Nyt keskityttiin erityisesti harkassa tulleiden virheiden tarkentamiseen sekä ilmaisun ja fiiliksen löytymiseen. Kesken kisalämpän käytiin marssimassa avajaismarssissa ja sitten jatkettiin taas treenausta. Hyvällä fiiliksellä lähdettiin hakemaan onnistunutta suoritusta ja sitä kautta tavoittelemaan mahdollisimman hyvää kategoriatulosta.


Kisasuorituksessa ei katastrofaalisia virheitä tullut, mutta tänään kyllä pallot tuntuivat polttelevan käsissä melkoisesti. Kokonaisuus jäi siis epävarmaksi ja suoritus rikkonaiseksi. Muutamia kohtia saatiin kuitenkin Cailapista parannettua ja ilmaisukin oli jo vahvempaa! :) Kategoriatulosta jännättiin taas Xonox-piirissä. Hienosti sijoituttiin jälleen kategoriaan 2 tällä epätarkallakin suorituksella! Vähän jäi kuitenkin hampaankoloon lauantain aluekisoja ajatellen. ;) Tuomareilta saatu palaute oli onneksi todella positiivista ja vaikutti siltä, että eniten tällä kertaa pisteitä on menetetty pallon kanssa haparoimisesta. 10-12-vuotiaat palkittiin heti oman sarjan päätyttyä ja Xonox nappasi upeasti ykkössijan! Toiselle sijalle ylsi LaTy:n Dalea (kat. 3) ja kolmanneksi sijoittui hienosti TuUL:n Cobolt (kat. 4)! Loistavaa tytöt! Myös 14-16-vuotiaiden sarjassa Bixbit ylsivät hopealle, onnea!


Lauantaina sitten kisataan aluekisojen merkeissä! Nähdään siellä!