Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

maanantai 31. elokuuta 2009

Alueringin leiri 29.-30.8.2009


Viime viikonloppuna Xonox leireili Samppalinnan palloiluhallissa alueringin merkeissä. Viikonloppuun mahtui monenlaisia tunteja, mm. vartalotekniikkaa, hyppyjä, tasapainoja, välinetekniikkaa, balettia, psyykkistä valmennusta ja päästiinpä ohjelma esittämään ensi kertaa myös tuomarille. Tyttöjen suosikkeja tunneista olivat erityisesti tuomaritunti ja välinetekniikka, joilla päästiin treenaamaan ohjelmaa ja saatiin sinne kivoja vinkkejä kouluttajilta. Ohjelmasta saatu palaute oli todella positiivista, joten hyvillä mielin jatketaan ohjelman treenaamista. :) Tänään maanantaina ohjelmaan laitettiinkin muutamia pallokikkoja lisää kouluttajien ehdotuksesta. Kiitoksia kouluttajille leiristä ja myös ahkerille Xonox-vanhemmille, jotka taas toimivat valkkujen apuna hoitaen mm. ruokakuljetuksia!

tiistai 25. elokuuta 2009

JES!

Xonox osoitti tänään aivan mahtavaa tahdonvoimaa ja sisua kesän viimeisissä ulkotreeneissä. Heti harjoitusten alkuun juostiin lenkki, josta otettiin myös aikaa. Ajat olivat kaikilla parantuneet huomattavasti alkukesään verrattuna! Lenkin jälkeen pulssia tasoiteltiin siltakaatoja ja muita temppuja sekä tasapainoja harjoitellen. Siitä saatiinkin päät sopivasti pyörälle (ja sukat likaisiksi)! :) Lopuksi puristettiin porrastreenien parissa kaikki jäljellä olevat voimat irti kropasta. Tytöt ravasivat ja loikkivat portaita kuin viimeistä päivää hurjalla sisulla, vaikka välillä tuntui, etteivät jalat enää kunnolla nouse portaalta toiselle. Väsyneinä ja kaikkensa antaneina tytöt poistuivat urheilupuistosta. Ei tässä valmentajana muuta voi, kuin olla ylpeä upeasta joukkueestaan! :)

torstai 20. elokuuta 2009

Ohjelmaa ja hikikarpaloita

Nyt on taas koulut alkaneet ja Xonoxit palanneet koulun penkille. On kurjaa, kun aina liian lyhyeltä tuntuva kesä alkaa olla lopuillaan, mutta toisaalta on ihan mukava palata taas ns. normaaliin päiväjärjestykseen. Uutta ohjelmaakin on ollut kivampi harjoitella, kun koko joukkue on ollut treeneissä. Kuvioihin tyttöjä ei ole vielä laitettu, joten seuraavana tavoitteena on saada opetettua kaikille tytöille omat kuviopaikat. Myös ohjelman aukkokohdat on tarkoitus suunnitella valmiiksi tällä viikolla. Ohjelma on melkoisen nopeatempoinen näin opetteluvaiheessa ja kiirettä pitää sitä tehdessä. Eiköhän se siitä kuitenkin ala rauhoittua, kunhan tytöt oppivat ohjelmaa paremmin.

Ohjelman harjoittelun ohella Xonox treenaa myös peruskuntoaan parempaan jamaan. Viime tiistaina mm. vuodatettiin hikipisaroita Urheilupuiston portaissa pompputreenin merkeissä. Tytöt tsemppasivat porrastreenin hienosti, vaikka varmasti väsymys jaloissa painoikin! Lenkkeilykin sujuu nyt huomattavasti paremmin kuin ennen kesää eikä lenkin juokseminen tunnu enää yhtä raskaalta kuin muutama kuukausi sitten. Oikealla tiellä siis ollaan, jatketaan samaan malliin eikä säästellä hikipisaroita jatkossakaan!

maanantai 17. elokuuta 2009

Oletko kiinnostunut tulemaan mukaan Xonoxiin?

Xonox-valkuille on tullut näin syyskauden ollessa aluillaan tiedusteluja siitä, että otetaanko joukkueeseen uusia voimistelijoita. Uudet tytöt ovat tervetulleita mukavaan ja taitavaan joukkoomme, joten rohkeasti vain kokeilemaan Xonoxin treeneihin :)

Jos siis olet kiinnostunut Xonox-joukkueesta, otathan pikaisesti yhteyttä valmentajiin, sillä syksyn uuden ohjelman opettelu on jo käynnissä. Yhteydenotot puhelimitse: Emmy Sinisalo 040-5747179 tai sähköpostitse xonox(at)suomi24.fi.

lauantai 15. elokuuta 2009

Treenikuulumisia

Treeneissä sujuu mukavasti, tytöt ovat edistyneet kesän aikana ja treeneissä on saanut ihailla korkeaa treenimotivaatiota ja laadukasta tekemistä. Se on oikein hyvä asia, sillä ohjelmassa on sellaisia liikkeitä, joita tyttöjen pitäisi jaksaa harjoitella sitkeästi myös kotona. Vielä pari viikkoa treenataan kesäaikataulun mukaan ja sitten siirrytään syksyn treeniaikoihin. Taitaa tytöt olla tyytyväisiä, kun Urheilupuistotreenit jäävät taas tauolle ;). Ja näin pikkuhiljaa ilmojen viiletessä alkaa Lintulan mattotreeneistäkin tulla siedettävämpiä. Siellä trooppisessa ilmastossa on nimittäin nyt kesän ajan hikoilleet sekä tytöt että valkut ihan yhtä paljon!

tiistai 11. elokuuta 2009

Video kevään kilpailuohjelmasta

Xonoxin viime kevään kilpailuohjelma on nyt kaikkien nähtävillä osoitteessa http://www.youtube.com/watch?v=1tKoKsG9rQI

Käykääpäs katsastamassa!


maanantai 10. elokuuta 2009

Ohjelman opettelua

Uuden pallo-ohjelman opettelu on nyt sitten aloitettu ja Xonoxin treenit kuluvatkin pitkälti sarjoja harjoitellessa. Uuden ohjelman tekeminen on aina hauskaa ja tytöt ovatkin olleet silminnähden innostuneina opettelemassa syksyn koreografiaa. Ohjelmaan on tarkoituksella haettu haastetta ja sen vaikeustasoa on nostettu viime syksystä ihan jo ensi kevään sarjanvaihtoakin ajatellen. Valkut ovat positiivisesti yllättyneitä, että tytöt ovat sisäistäneet ohjelmaa niinkin nopeasti. Vajaan kolmen viikon päästä on edessä alueringin leiri ja siellä tuomaritunnit, joten siihen mennessä tulisi ohjelman olla kutakuinkin kasassa. Vielä on hieman hommia edessä ennen sitä :)

tiistai 4. elokuuta 2009

Paluu treeneihin

Nyt on sitten Xonoxin lomailut lomailtu ja joukkue on palannut virkistyneenä ja intoa täynnä takaisin treenisalille. Kesätreeniä oli tehty ahkerasti ja tavoitteitakin saavutettu mukavasti. Ylispagaatit ja ristarit olivat menneet hienosti eteenpäin kesätauon aikana! Upeaa tytöt! :)

Ohjelman opettelu aloitettin heti ensimmäisissä treeneissä. Luvassa on liikekieleltään, vaikeusosiltaan ja välinetekniikaltaan haastavampi koreografia kuin viime vuonna, joten harjoiteltavaa riittää. Ahkeralla työllä ohjelmasta saadaan kuitenkin varmasti upea! Korkealla motivaatiolla suuntaamme syyskautta kohti!