Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

torstai 27. tammikuuta 2011

Treenikuulumisia

Xonoxin treeneissä on koko alkuvuoden ollut superhyvä meininki! 
Harjoituksissa on keskitytty nyt erityisesti jalkatekniikan parantamiseen sekä ohjelman vaikeusosien harjoitteluun. Ohjelmaan on valittu uusia 
treenaamista vaativia hyppyjä ja tasapainoja, joista osa myös tehdään eri puolella kuin aiemmin heikomman puolen kehittymiseksi ja toispuoleisuuden välttämiseksi.



Tytöt ovat tehneet treeniä sata lasissa ja treenejä on ilo pitää, kun kaikki puurtavat tosissaan joukkueen kehittymisen eteen! Ahkera harjoittelu on jo nyt tuonut tulosta ja toivottavasti kehitys on jatkossakin yhtä nousujohteista :) 


Kääpiökäsi vol. 1 & 2 :D

OOTTE TYTÖT HUIPPUJA! <3

sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Lumiukot gallupin voittoon!

Esittelykuvakyselystä muodostui tiukka kaksinkamppailu lumiukkojen ja nukkuvien keijujen välillä. Alkuun näytti siltä, että voiton vie nukkuvat keijut, mutta viimemetreillä lumiukot otti loppukirin ja ylsi kyselyn voittoon äänin 70-66 :) Äänestäjiä oli jälleen runsain mitoin lähes kaksisataa, kiitos kaikille äänensä antaneille!

Ps. Näköjään kuvan jo ennestään hiukan heikko laatu jotenkin kärsi tossa, kun latasin sen tohon esittelykuvaksi, joten koittakaa kestää, vaikka onkin suhruinen kuva :)

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Kiipeilyä ja herkuttelua Xonox-illassa!

Tänään vietettiin Xonoxin joukkueiltaa riehakkaissa merkeissä. Ilta aloitettiin heti neljältä Kiipeilypalatsissa. Aluksi soviteltiin kenkiä, jotka olivat vähän erikoisia ja tosi pientä kokoa :D


Muita odotellessa osa ehti jo ottamaan pientä esituntumaa mataliin kiipeilyseiniin ja saatiin myös otettua ryhmäkuva ennen tositoimiin ryhtymistä.


 Sitten kärsivällisen ohjaajamme johdolla opeteltiin valjaiden pukeminen ja kiristäminen oikein, mikä vaati myös hieman aivotyöskentelyä :D


Sitten siirryttiin kuuntelemaan opastusta valjaiden käytöstä ja lukitusmekanismeista. Hiukan oli ringissä jännittyneitä ilmeitä ohjeita kuunnellessa ja omaa kiipeilyvuoroa odottaessa ;D


Harjoitusvarmistus ylöspäin...


...ja alaspäin


Tytöt jaettiin kolmen suurinpiirtein samankokoisen tytön ryhmiin, joissa aluksi testattiin valjaiden käyttöä ihan matalilla korkeuksilla.


 Kun valjaiden käyttö alkoi suurinpiirtein sujua, saatiin lähteä tavoittelemaan korkeuksia. Valkut lupasivat kaikille kattoon asti kiivenneille tikkarit ja johan alkoi sinnikkäitä ja rohkeita kiipeilijöitä kavuta kohti yläilmoja!


Osaa jännitti enemmän ylösmeno...


 ...kun taas osaa hirvitti alastulo ja valjaiden varaan heittäytyminen.


 Kiipeilytyylejä oli monenlaisia ja seinillä nähtiinkin jos jonkinmoisia akrobatia-asentoja. :)



Alhaalla olijat varmistivat ja seurasivat kiipeilijöitä niskat väärinä ja huutelivat kovaäänisesti kiipeilijöille neuvoja ja kannustuksia, välillä jopa niinkin ahkerasti, että meinasi omat tehtävät tyystin unohtua :D


Onneksi meillä oli huumorintajuinen vetäjä, joka vaan naureskeli tyttölauman touhuille ja sähellykselle ja kärsivällisesti ohjeisti meitä koko kiipeilyn ajan :)

Sinnikkäästi ja rohkeasti kaikki Xonoxit kiipeilivät seinillä ja moni voitti hienosti korkeanpaikankammonsakin, joten aikamoisia voittajafiiliksiäkin saatiin aikaan! :)


Kaikkiaan kahdeksan marakattia taisteli itsensä kattoon asti, osa useampiakin kertoja eri radoilla, hienosti tsempattu! Tikkareita odotellessa ;)


Jojo Krista rohkeni myös kokeilemaan kiipeilyä ja sitä kautta tulikin todettua, että se ei ehkä ollutkaan ihan niin helppoa kuin miltä näytti :D


 Tytöt sen sijaan alkoivat pikkuhiljaa tottua korkeuksiin ja kiipeilyn lomassa saatiin muutamia poseerauksiakin.


Puolentoista tunnin kiipeilyn jälkeen alkoivat olla kädet ja jalat väsyksissä ja oli aika lopetella kiipeilypuuhat. Kiipeilypalatsista siirryttiin autokyydeillä Amarilloon herkuttelemaan. 

Pitkän ruokalistojen selailun jälkeen saatiin vihdoin päätettyä tilaukset ja jäätiin nälkäisinä odottelemaan ruokia.


Odotellessa jaettiin viime kauden palkinnot. Tytöt saivat itse äänestää ja perustella kauden joukkuekaverin. Tasaäänillä kauden joukkuekavereiksi valittiin Ellen ja Nea J. Tosi paljon onnea tytöt! Palkinnoksi tytöt saivat suuret karkkipussit :P Sitten oli vielä edessä kauden Xonoxin valinta. Kauden Xonoxiksi valmentajat valitsivat tällä kertaa Sonjan! Sonja palkittiin yllätyspussukalla, onnea! :)


Pian palkitsemisten jälkeen saatiinkin jo ruuat pöytään, nam :P


Ruoka oli hyvää ja iloisissa tunnelmissa syötiin vatsat täyteen. Aina on kuitenkin vielä tilaa jälkkärille, joten pääruokien jälkeen tytöt vielä tilasivat herkullisia jälkkäriannoksia.


Syömisen lomassa ehdittiin jutella kaikenlaista, naureskella ja hölmöillä sekä ottaa muutamia kuvia. Tässäpä niistä parhaita paloja:


Oli tosi mukava ilta, kiitos Xonox! <3