Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Ringin leiri

PERJANTAI

Lähdimme perjantaina klo 14 Akatemiantalon takaa pikkubussilla. Matka Kisakallioon kesti n. 1,5 tuntia. 


Heti kun pääsimme perille haimme avaimet respasta ja arvoimme huoneet. Kun kaikki olivat vieneet tavarat huoneisiin, menimme leirin aloitukseen ja urheilijan arki-luennolle. Kaksi OVO-teamin voimistelijaa kertoi meille huippu-urheilijan arjesta. Seuraavaksi meillä oli Larisan pitämä jalkatekniikkatunti, jota ennen olimme tehneet oman lämpän. Larisan tunnista oli meille paljon hyötyä! 


Seuraavaksi suuntasimme peilisaliin Sarin tanssitunnille. Aluksi teimme rytmi- ja tutustumisleikkejä Alfeia-joukkueen kanssa, minkä jälkeen teimme erilaisia tanssiliikkeitä ja -sarjoja. Tunti oli rento ja meininki mukava :) 


Lopuksi meillä oli loppuverkka, jonka piti Veera. Loppuverkassa kaikki joukkueet jaettiin ryhmiin, joissa olimme seuraa johtajaa ja keksimme piirissä vuorotellen erilaisia venytyksiä. Sen jälkeen meillä oli iltapala, joka oli monipuolinen ja maittava. Kun iltapala oli syöty, menimme omiin huoneisiin suihkuun ja nukkumaan, koska seuraavasta päivästä oli tulossa pitkä ja raskas.

-Aino, Janina, Nea M.-

LAUANTAI

Lauantaina aamupalalla piti olla viimeistään klo 7.15. Kun olimme syöneet, alkoi yhteinen lämppä, joka oli aika rauhallinen ja rento. Sitten alkoi Veeran hyppytunti, joka oli hyödyllinen. Harjoiteltiin paljon käsien käyttöä hypyissä ja vauhdinotoissa. Saimme myös Veeralta positiivista palautetta hypyistä :) 


Heti perään alkoi tanssitunti, jonka piti Sari. Tanssitunnilla jatkoimme perjantaina tehtyjä tanssisarjoja ja teimme myös uuden sarjan, jota tehtiin eri musiikkeihin. 


Seuraavaksi oli lounas, jossa oli paljon vaihtoehtoja. Lounaan jälkeen oli vartalotekniikkaa, jossa teimme erilaisia sarjoja ja harjoittelimme hengittämistä sekä dynamiikanvaihtelua liikkeissä. 


Sen jälkeen oli Helin kanssa ohjelmaa, jossa ensin Odelle teki tunnin ja sitten me. Saatiin hyvin käytyä ohjelman teknisiä läpi ja siistittyä osia. Sitten menimmekin taas runsaalle päivälliselle. 


Ruuan jälkeen ehdittiin pieni hetki kerätä voimia ja hieroa kipeitä lihaksia ennen kuin alkoi ohjelmatunti Veeran kanssa. 


Tunti kesti 1,5 tuntia ja ensin me teimme ohjelmaa ja sitten Odelle. Kun oltiin tehty, puettiin vaatteet ja lähdettiin pienelle lepotauolle :) Sitten oli flow gymnastics-tunti, jossa tehtiin paljon vartaloita. Teimme yhden vartalosarjan ja sitten sitä musalla. 


Sitten oli tunnin tauko, jolla lepäsimme huoneissa ja juttelimme. Tauon jälkeen alkoi pelit, leikit ja loppuverkka. Kaikki joukkueet olivat keksineet yhden leikin, jotka leikimme aakkosjärjestyksessä. 


Kun leikit oli leikitty, menimme iltapalalle :) Sitten vain suihkuun ja ajoissa nukkumaan.

-Iina, Emma, Saara, Sonja-

SUNNUNTAI

Sunnuntaiaamuna riensimme jälleen klo 7.15 aamupalalle. Liikeellä oli väsyneen oloista porukkaa rankan lauantain jälkeen. Lihakset olivat kipeät jo lauantaina, mutta sunnuntaina ne vasta jumissa olivatkin! :D Lämmittelimme keskenämme ja menimme päivän ensimmäiselle tunnille, jossa oli tasapainoja. Siellä tehtiin ohjelman tasapainoja läpi Helin kanssa ja katsottiin niihin korjauksia ja vinkkejä. 


Seuraavaksi oli reilun tunnin tauko. Kävimme huoneissa pakkaamassa tavarat, minkä jälkeen saavuimme syömään lounasta. 


Ruuan jälkeen menimme luennolle, joka kertoi vartalonhallinnasta ja kehonhuollosta. Luennon jälkeen siirryimme saliin tekemään aiheeseen liittyviä harjoitteita. 


Tämän jälkeen kaikki joukkueet aloittivat yhteisen alkulämmittelyn Veeran johdolla ja sitten alkoi leirinäytös. Esitimme ohjelmamme ensimmäisinä, jonka jälkeen siirryimme seuraamaan toisten joukkueiden ohjelmia. Lopuksi oli vielä loppuverkka. 

Leirin päätteeksi söimme päivällistä, jonka kruunasi jälkkärinä olleet lätyt kermavaahdolla ja hillolla, nam! :P 


Sitten vatsat pullollaan lähdimme kotimatkalle.


-Henna, Ellen, Nea J., Taika-

Leiri oli kiva mutta raskas, joten väsyneitä Xonox-tyttöjä palasi reissulta. Kaikki kuitenkin tsemppasivat tunneilla hienosti ja saimme uusia vinkkejä kotisalille. Ikävästi oli viikonlopun aikana sairasteluja, mutta onneksi suurin osa joukkueesta kuitenkin pääsi osallistumaan tunneille! Huomenna on edessä aikainen herätys ja karu paluu koulun penkille. Saapa nähdä kuinka ketterästi onnistuu huomisaamuna sängystä ylös nousu kipeillä lihaksilla :D 


Kiitos kaikille kouluttajille hyvistä tunneista ja muille joukkueille kivasta leiriseurasta! :)

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva postaus, kun tytöt ovat kirjoittaneet itse ja on niin paljon kuvia:)

Saitteko ohjelmaa leirillä paljon eteenpäin?

Tsemppiä harjotteluun, odotan teiltä tosi paljon!

Xonox kirjoitti...

Kiva, että tykkäät! Leirillä ei hirveästi keskitytty ohjelmaan sinänsä, mutta teknisiä osia saatiin katsottua parempaan kuntoon useallakin tunnilla :)

Kiitos tsempeistä! :)

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

keiden ohjelmat olivat leirillä suurimpia suosikkejanne? :) kaikki tietty vielä kesken, mutta mistät ykkäsitte toistaseks eniten?

Anonyymi kirjoitti...

Minkä nimiset ne OVO-Teamin voimistelijat oli? (:

Anonyymi kirjoitti...

Hienot hypyt!

Anonyymi kirjoitti...

Mistä muiden joukkueiden ohjelmista tykkäsitte? :)

Xonox kirjoitti...

OVO-teamista oli Iida ja Johanna kertomassa treenaamisestaan :)

Leirillä ohjelmat olivat vielä aika eri vaiheissa, joten vielä on tosi vaikea sanoa niistä lempparia. Kivoja ohjelmia on kyllä varmasti kaikilla tulossa! :)

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

tosi hyvät noi hypyt!! :) odotan teitä jo paljon ;)

Anonyymi kirjoitti...

hienot hypyt ja tuo pystäri :) odotan todella paljon ohjelmaanne !

Xonox kirjoitti...

Kiitos ja kiva kuulla! :)

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

onko teille tulossa vauhdikas vai hidas ohojelma? (:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva postaus kun tytöt saivat itse kirjoittaa ! :) Ohjelmaa odotan kovasti!

Xonox kirjoitti...

Mukava kuulla :) Ei vielä kerrota uudesta ohjelmasta sen enempää ;)

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

Koska teillä on ekat kisat??

Xonox kirjoitti...

Caribia Cupissa 26.3. avataan kisakausi. Onneksi siihen on vielä vähän aikaa.. ;)

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

ettekö menekkään miss valentinen kisaan ? vai pitikö teidän mennä sinne ? :)

Xonox kirjoitti...

Kyllä sitäkin mietittiin, mutta päädyimme siihen, ettemme tänä vuonna lähde sinne.

-Jenny-