Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Kisakausi jatkuu...

Eilen lauantaina palattiin taas viikon tauon jälkeen Kupittaan urheiluhallille TUL:n piirin kisojen merkeissä. Aamu aloitettiin tuttuun tapaan lämpällä ja harkkasuorituksella. Harkkasuoritus ei mennyt ihan putkeen, sattui paljon kuvio-, väline- ja muita virheitä, joten kisasuoritukseen jäi petrattavaa. Oman harkkavuoron jälkeen seurattiin vielä oman seuran harjoitukset loppuun ja sitten jatkettiin omia puuhia. Edessä oli hiustenlaitto, meikkaus ja lounas, ja tämä kaikki ehdittiin tehdä vauhdikkaasti ennen avajaismarssin alkua :) 




Kun marssi oli marssittu, kisat päässeet käyntiin ja muutamat joukkueet saaneet suorituksensa tehtyä, alkoi olla aika valmistautua kisalämppää varten. Ilmaisupiiri, lämmittely, venyttely, ohjelmaa laskulla, vaikeusosat, heitot...


 ...kaikki käytiin läpi ja sitten päästiinkin jo harkkamatolle tekemään viimeiset piruetit ja illut sekä muutamat kohdat laskulla ennen kuin oli Xonox-piirin aika. Viritettiin tsemppi huippuunsa ja valmistauduttiin astelemaan matolle kannustusten saattelemana. Hyvistä kannustuksista huolimatta suoritus ei tällä kertaa ollut sitä parasta Xonoxia. Ohjelmassa sattui paljon isoja ja turhia virheitä ja kokonaisuus jäi aika sekavaksi. Harmituksen kyyneliltäkään ei suorituksen jälkeen vältytty. Käytiin nopeasti suoritus läpi ja todettiin, että ensi kisoihin jäikin sitten pikkuisen parannettavaa ja näytettävää, joten nyt vaan sitä reeniä reeniä ;)

Kategoriatulosta jännitettiin kovasti epäonnistuneen suorituksen jälkeen, ja helpotus olikin melkoinen, kun sijoituttiin virheistä huolimatta hienosti kategoriaan 2! Iloksemme se riitti kisan voittoon ja samalla saatiin myös kauden mitalitili avattua :) Muut sarjamme palkitut olivat Dalea (kat. 3) ja SikSak (kat. 4), onnea!


Paljon onnea myös seuramme muille mitalisteille Starlit Shineille, Krysoleille, Nefrit Exealle ja Ixialle sekä Bixbeille! :)


Tähän loppuun vielä muutama kuva seurankatselmuksesta, kiitos niistä Monalle! :)



19 kommenttia:

NVO voimistelija kirjoitti...

hyvä xonox!!!!!! <3<3

laura kirjoitti...

kiitos ! :)

Anonyymi kirjoitti...

Mun kamerasta löytyy kuvia kisasuorituksestanne, voin lähettää niitä teille jos haluatte. :)

-iris

Xonox kirjoitti...

Kiva juttu! Laita vaikka tohon Xonoxin s-postiin tulemaan :)

-Jenny-

XoNoX-fani kirjoitti...

Parhautta taas!! Ja onnea! <3<3♥♥♥

Anonyymi kirjoitti...

onnea paljon kullasta! ja tosiaan, vaikka tuntuu, että suoritus meni aivan pieleen, ei siitä koskaan tiedä... :) onnea myös loppukauteen!

Joukkuevoimistelija kirjoitti...

Onnea mitalista ja superpaljon tsemppiä tuleviin kisoihin ♥♥

Anonyymi kirjoitti...

Huudatteko te ennen teidän suoritusta jotain, kun olen miettinyt että jotain sieltä kuuluu?(=

Anonyymi kirjoitti...

Juu kyl me huudetaan go,go,go!!(: T:Henna

laura kirjoitti...

kiitos paljon kaikille ! :)

Anonyymi kirjoitti...

Milloin teillä on valintatilaisuudet?? Millaisia tyytöjä otatte joukkueeseen? Kuinka moni pääsee kisaamaan, kun esim. vanteella tilaa on vähemmän.

Itselläni on voimistelutaustaa hieman, 1,5 vuotta olen kisannut.
-98 syntynyt ja motivoitunut. Haluaisin tietää mitä pitää osata? Osaan käsiteellä vannetta, siltakaadot, rintaseisonnat yms.

Anonyymi kirjoitti...

Millanen hinnasto teillä on? Mitä kausi maksaa? Ylittääkkö kausimaksu + puvut + kisamatkat + baletti ja sellaiset alle vai yli1000€ vuosi? Olen kiinnostunut, mutta en löytänyt tätä TuUL:in sivuilta.

Kuinka paljon harkkaatte tavoittellisesti? Tuntimäärä vko? Arkipäivät vai viikonloppu?

Kiitos jos viitsitte vastata.

Anonyymi kirjoitti...

Mä oon kiinostunut siitä, että kun te harkkaatte 5 krt/vko, onko ne ma-pe vai jotain muuta?

Iina kirjoitti...

Jenny varmaan osaa vastata noihi ekoihi paremmi mut siis meil on treenit ma-pe :)

laura kirjoitti...

juu ja treenit kestää 2-2½ tuntii kerrallaa ! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kysymys eteenkin XoNoXin tytöille:

Onko teistä hauskaa, kun saatte joukkueeseen uusia?

Anonyymi kirjoitti...

Mä näin Tul:n kisoissa kun te huusitte go,go,go! :)

laura kirjoitti...

onhan se kiva kun tulee uusia tyttöjä ! saa lisää kavereita :)ja joukkue vahvistuu

Xonox kirjoitti...

Todennäköisesti emme jatkossa enää järjestä erikseen valintatilaisuuksia, vaan kaikki kiinnostuneet voimistelijat voivat olla mielellään aina heti kauden pääkisojen jälkeen yhteydessä valkkuihin ja sovitaan sitten treenit, joihin voi tulla kokeilemaan. :)

Joukkueeseen valitaan motivoituneita, hyvän perusvoimistelutaidon omaavia tyttöjä. Ei ole mitään tiettyjä liikkeitä, mitä pitää osata, tärkeintä on, että on halua tulla paremmaksi ja potentaalia kehittyä muun joukkueen tasolle. Karkeasti sanottuna Xonoxin ohjelmassa olevia ja olleita vaikeusosia olisi hyvä hallita ainakin suurinpiirtein. Viime kausina mukaan on tullut mm. kaksi tyttöä telinevoimistelunkin parista, joten välttämättä aina jv-kokemus ei ole pakollista, jos on muuten liikkuvuus ym. ominaisuudet hyvällä tasolla. Eli rohkeasti vaan kokeilemaan! :)

Pyrimme siihen, että kaikki saavat kisakokemusta, kokoonpanoasioita emme täällä netissä kuitenkaan sen tarkemmin käsittele. :) Hinta-asioita en nyt ulkomuistista valitettavasti muista, mutta kausimaksuja ym. voi kyllä tiedustella vaikkapa Jumppalan toimistosta. Pukujen hinnat vaihtelevat tietysti jonkinverran kausittain, samoin kisaosallistumiset ja niistä koituvat maksut.