Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

maanantai 8. elokuuta 2011

Ringin leiri 28.-30.7.2011

TORSTAI

Bussi lähti torstai aamuna Akatemiantalon takaa klo 7.30 kohti Kisakalliota.


Olimme Kisakalliossa noin klo 9.00. Ensin oli yhteinen leirin aloitus, jossa esiteltiin joukkueet ja kerrottiin leirin asioita ja sääntöjä. Aloituksen jälkeen meillä oli tauko ja sitten meillä olikin jo pieni lounas.


Lounaan jälkeen meillä oli vielä taukoa, jonka jälkeen suuntasimme Anneli Laine-Näätäsen tunnille. Hän piti meille perustreeniä, joka sisälsi paljon hyppyjä ja keskilattialla tehtäviä sarjoja. Anneli oli kannustava ja opettavainen.



Annelin tunnin jälkeen olimme sohvilla, koska oli taas taukoa. Seuraavana oli vuorossa Olgan jalkatekniikka ja liikkuvuus tunti. Demona oli Olgan tyttö Anastasia Roxeteista. Hän näytti liikkeet kauniisti ja hyvin. Olgan tunti oli hyödyllinen ja venytykset tuntuivat paljon. Seuraavaksi menimme päivälliselle. Sitten suuntasimme järvelle uimaan, koska salilla oli tosi kuuma. Rannalla nähtiinkin erilaisia pellehyppyjä laiturilta veteen. Uinti raikasti mukavasti.



Hiukan kuivateltuamme suuntasimme juoksusuoralle Kasva urheilijaksi- testeihin. Testeissä suoritettiin liikkuvuutta, kestävyyttä, nopeusvoimaa, nopeutta ja lihasvoimaa. Päivän päätteeksi oli vielä loppuverkka. Söimme tämän jälkeen maittavan iltapalan, josta tarkoitus oli mennä uimaan, mutta sää ei suosinut ja tyydyimme vain kovaan rankkasateeseen, jossa pompimme uikkarit päällä vähän aikaa. Sade tuntui kylmältä, joten menimme omiin huoneisiin suihkuun ja sitten nukkumaan.


PERJANTAI

Perjantai aamuna oli herätys ennen seitsemää. Laitoimme reippaasti vaatteet ja hiukset ja suuntasimme aamupalalle. Teimme oman alkulämpän, koska Larisa ei päässyt paikalle pitämään lämppää.


 



Ensimmäinen tunti oli Larisan liikkuvuus, jalkatekniikka ja akrobatia. Tunnilla teimme keskilattialla erilaisia sarjoja ja aluksi lämmittelysarjoja. Tunti oli mukava ja akrobatialiikkeet oli kivoja.


Saimme pitää vartin tauon ennen vartalotunnin alkua. Tunnin piti Tarja. Tunti oli hauska! Tunnin opetus oli korsetti kuntoon, muurahaiset kävelemään ja kulmakarvat ylös ;)

Ryhdikkäät voimistelijatytöt xD
Tunnin jälkeen oli lounas, jota odotimme, koska kaikilla oli kamala nälkä. Ruoan jälkeen menimme pulahtamaan, koska kaikilla oli todella kuuma ja aikaa oli sopivasti. Kun tulimme uimasta, alkoi Olgan tunti. Hän piti meille hyppyjä, loikkia ja vartaloita. Aloitimme liikuvilla vartalosarjoilla ja etenimme alustaviin hyppyharjoituksiin. Saimme tunnista kaiken irti, mutta silti oli vähän sinnittelemistä, koska jalat olivat eilisen treeneistä kipeitä.


Menimme reippaasti Annelin toiselle perustreenitunnille, koska välissä ei ollut taukoa. Tällä tunnilla aloitimme samoilla asioilla kuin viimeksi, mutta jatkoimme tasapainoilla. Tällä tunnilla valmentajat tulivat, koska he olivat olleet töissä ja huoltajana ollut Nean äiti Sari lähti kotiin. Annelin tunti oli kiva ja tehokas. Seuraavaksi menimme päivälliselle.


Sitten vuorossa oli Kasva urheilijaksi- testin verkko-osuus. Kirjasimme tunnilla edellisen päivän testien tulokset sivuille, ja saimme oman, henkilökohtaisen palautteen. Päivän viimeinen tunti oli vartalotekniikka 2. Tunnilla jatkoimme viimeksi tehtyä sarjaa ja teimme myös lopuksi toisen erilaisen sarjan. Tunti oli taas hauska ja tunnelma oli iloinen.


Tunnin jälkeen menimme leirinäytökseen katsomaan joukkueiden esityksiä. Esitykset olivat todella hienoja! Itse emme esittäneet mitään.


Loppuverkan piti Tarja, jossa tanssimme sambaa musiikin tahdissa. Sitten oli vielä lyhyt hierontatuokio. Lähdimme reippaasti iltapalalle, jotta ehtisimme vielä uimaan ennen nukkumaan menoa. Uinnin jälkeen kävimme vielä pikaisesti suihkussa ja sitten nukkumaan.

LAUANTAI

Näimme aamupalalla puoli kahdeksan. Aamupalan jälkeen suuntasimme yhteiseen alkulämppään, jonka piti Olga. Lämmittelimme liikkuvilla sarjoilla. Sitten oli Olgan tunti. Hän piti meille fyysistä voimaa. Tunti oli aika rankka, mutta saimme siitä paljon vinkkejä. Seuraava tunti oli Larisan kanssa piruetit, tasapainot ja voima. Tunti oli kokonaisuudessaan kiva, mutta haastava. Leirin päätös oli Päivin kanssa, jossa olimme "seuraa johtajaa" musiikin tahdissa. Sitten oli enää lounas ja kotiin lähtö. Kiitos leiriseurasta Fionat 97, Luna, Odelle, Dalea, Adelie, Lumo ja Freyat jr ja suuri kiitos myös kaikille kouluttajille! :D

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kirjoittivatko tytöt vai valmentajat nämä :)? Onnea teille syksyn välinekauteen!! :)

laura kirjoitti...

siis me tytöt kirjoitettiin toi postaus mutta jenny kirjoitti sen tänne blogiin !! ja kiitos ! :)

Anonyymi kirjoitti...

kuka teistä on lopettanut ?

Anonyymi kirjoitti...

Milloin tulee kuvat??? Tsemppiä syksyyn:)

Anonyymi kirjoitti...

kiva teksti!
ootan paljon kuvia(:

Anonyymi kirjoitti...

Kuviiaaaaa !!! :) ja miks emma vaihto rósiin ?! :)

Anonyymi kirjoitti...

Oletteko huomanneet että teidät on haastettu haastepostaukseen tuolla OFELIEN blogissa?

Xonox kirjoitti...

Kuvia tulee, kunhan saan ne itselleni, muokattua ja lisättyä tekstiin. Emma lopetti tosiaan Xonoxissa, mutta emme käsittele yksittäisten tyttöjen asioita täällä sen tarkemmin.. Ollaan otettu haaste vastaan, mutta menee varmaan jonkin aikaa, kunnes saadaan sopivat kuvat kaiveltua... :)

-Jenny-