Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

maanantai 8. helmikuuta 2010

Muutoksia suunnitelmiin

Reilu viikko sitten perjantaina julkistettiin uudet tyttösäännöt, joissa tuli muutoksia mm. kisakokoonpanokohtaan. Tämä aiheutti sen, että kauden alussa tehtyä koko Xonox-tiimin mielestä toimivaa suunnitelmaa piti muuttaa. Tältä pohjalta pohdimme eri ratkaisuja ja päädyimme vaihtoehtoon, jonka katsoimme tyttöjen kannalta parhaaksi. Haluamme ehdottomasti, että kaikki tytöt pääsevät kilpailemaan kevätkaudella, sillä juuri se tuo tavoitteita harjoitteluun ja antaa arvokasta kisakokemusta. Näin ollen päätimme, että keväällä 2010 kisamatolla nähdään Xonox-joukkue kahdessa osassa: Xonox Lux ja Xonox Max. Olemme edelleen yksi suuri ja iloinen joukkue, pidämme yllä hyvää Xonox-henkeä ja treenaamme aina yhdessä samoja asioita. Harjoitusajat, valmentajat, ohjelma ja puvut ovat siis täysin samat koko Xonox-porukalla, ainoastaan kisoissa menemme matolle kahtena joukkueena.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti paras ratkaisu tähän tilanteeseen, ja tosi hienoa että pystyitte ottamaan uudet säännöt heti huomioon ja silti antamaan kaikille mahdollisuuden kisata!

Tsemppiä kevääseen! :)

Anonyymi kirjoitti...

mikä sääntö esti teitä kisaamasta isolla joukkueella? :O Ja millä perusteella jaoitte joukkueet? :)

Xonox kirjoitti...

Uusi sääntötarkennus on seuraavanlainen: "Kaikkien
joukkueeseen kuuluvien voimistelijoiden tulee kilpailla kaikissa mahdollisissa kilpailuissa, mihin joukkue osallistuu. Poikkeuksena ne joukkueet, joissa on useamman kuin kahden voimistelijan
ikäpoikkeamia, loukkaantumisia ja/tai sairastapauksia."

Eli vuorottelu ei uuden säännön mukaan ole enää luvallista. Joukkuejakoihin ei ole yksiselitteistä perustetta, asiaan vaikuttivat mm. tyttöjen yhteneväisyys, voimistelutyyli ja liikkuvuus.

Tuli tosiaan harmittavan myöhään tämä sääntömuutos, mutta tämä oli meistäkin ehdottomasti paras ratkaisu verrattuna esim. siihen, että muutama tyttö olisi ollut koko kauden sivussa.

Kiitos paljon tsempeistä! :)

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

onko joukkueet jaettu tasan vai ns. parempiin ja huonompiin?

Xonox kirjoitti...

Xonoxissa kaikki tytöt ovat hurjan taitavia, jokaisella on toki omat vahvat ja heikommat osa-alueensa. Jaossa painotetut asiat löytyvät tuosta yläpuolelta :)

Anonyymi kirjoitti...

tosi harmi että joudutte kisaamaan samalla ohjelmalla. Tulevaisuudessa ois mukava jos LUXeilla ja MAXeilla olisi omat ohjelmat. :) Mutta hyvä että kaikki tytöt pääsevät kokemaan voimistelun riemun matolle ei vaan vieressä seisomalla. ;)

Xonox kirjoitti...

Joo, tuli sääntömuutos niin myöhään, että kevään ohjelma oli jo tehty ja opetettu tytöille. Toisaalta myös treenaamme yhdessä, joten samaa ohjelmaa on helpompi tehdä koko porukalla harjoituksissa.

Tämä kahdella kokoonpanolla kisaaminen on nyt vain tämän kauden pikaratkaisu, syksyllä mietitään kuvioita sitten taas uudestaan... Mutta olemme itsekin sitä mieltä, että kaikki tytöt ansaitsevat kisakokemusta kauden aikana :)

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

En ole kuullutkaan että tommoinen sääntö tuli... Tsemppiä paljoon!!!

Xonox kirjoitti...

Kiitos tsempeistä :)

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

oliko vanhoissa säännöissä sitten mitään koskien tota kokoonpanoa, sillä mun mielestä tuo sääntö on ollut ennenkin

Xonox kirjoitti...

Muistaakseni vanhoissa säännöissä oli vain maininta, että ei saa olla varamiehiä. Mutta en muista ihan tarkkaa sanamuotoa...

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

Hetkinen! Jossain luki,että kisaatte sittenkin yhtenä joukkueena? Onko totta?

Anonyymi kirjoitti...

flexibleworldiin oli joku kommentoinut..

Xonox kirjoitti...

Kyllä, pitää paikkansa, että kisaamme sittenkin yhtenä Xonox-joukkueena.

-Jenny-