Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

lauantai 31. joulukuuta 2011

K I I T O S !

Näin vuodenvaihteen kynnyksellä on hyvä hiukan muistella kulunutta vuotta ja palata lyhyesti kevään ja syksyn tunnelmiin. Keväällä Xonox ihastutti ilmeikkäällä orpokoti-teemaisella vapaaohjelmallaan, joka keräsi paljon kehuja niin yleisöltä kuin tuomaristoltakin. Suuren joukkueen hiominen yhtäaikaiseksi ja samannäköiseksi oli aikamoinen urakka, mutta kaikki hikoilu palkittiin upeasti, kun Xonox sijoittui kaikissa kansallisissa kisoissa mitalisijoille! Kaiken kruununa tietysti kovatasoisten pääkisojen pronssisija! :) 




Syksyllä otettiin taas ah-niin-ihana vanne kätösiin ja suunnattiin boot camp-tunnelmiin. Ohjelma oli vauhdikas, mikä toi suorituspuhtauteen ja hiomiseen omaa haastetta. Myöskään riskejä ei pelätty ottaa, joten kisoissa saatiin jännittää lukuisien heittojen onnistumista. Ohjelman näyttävyydestä saatiin kiitosta katsojilta ja myös tuomareilta. Ohjelman haasteellisuus varmasti vaikutti siihen, ettei täysin puhdasta kisasuoritusta saatu kauden aikana, joten menestys jäi hieman kevättä himmeämmäksi. Kuitenkin mitalisijoituksia saatiin ja huipennuksena alkukilpailuiden kategoria 1 kauden pääkisoissa! :) Lopullinen sijoitus pääkisoissa oli 6. 




Kaikki tämä edellämainittu vaatii mittavaa työtä ja siitä ei selvittäisi ilman toimivaa tiimiä ja taustajoukkoja! Nyt vuoden päätteeksi onkin aika kiittää kaikkia asianosaisia ja meitä tässä rakkaassa harrastuksessa tukeneita. 

Suurin kiitos tietysti kuuluu meidän ahkerille ja rakkaille tytöille, joita ilman tätä joukkuetta ei olisi! Tytöt jaksavat puurtaa salilla sinnikkäästi läpi vuoden kohti omia ja yhteisiä tavoitteita, lähtevät täysillä mukaan välillä vähän hullumpiinkin ideoihin ja kestävät ainakin jotenkuten myös valkkujen huonot päivät ;) Xonoxin joukkuehenki on vertaansa vailla ja ihanaa katseltavaa. Yhdessä vuodatetaan niin ilon kuin surunkin kyyneleet, onnistutaan ja epäonnistutaan, hikoillaan ja pidetään hauskaa! Ootte parasta Xonox! <3


Valtavan suuri kiitos kuuluu myös meidän mahtavalle jojolle Kristalle! Ilman Krisua valkut hukkuisivat hommiin ja huoliin ja tytöiltä uupuisi tärkeä tukija ja kannustaja. Krista toimii valkkujen korvaamattomana tukihenkilönä, auttaa juoksevien asioiden hoidossa, tukee tyttöjä niin iloissa kuin suruissa ja toimii linkkinä tyttöjen, vanhempien ja valkkujen välillä. Krista on myös yhteistyökumppaneiden hankinnassa ilmiömäinen avainhenkilö ;)


Lisäksi tietysti tarvitaan hommaan sitoutuneet kotijoukot, jotka mahdollistavat tyttöjen tavoitteellisen ja aikaa vievän harrastuksen. Vanhemmat ja isovanhemmat jne jne. ovat siis kiitoksensa ansainneet kaikista kuskailuista, talkoohommista, pukujen koristelusta, ruuanlaitosta, lenkkiseurasta, venytysavusta, tuesta ja kannustuksesta sekä tietysti kustannuspuolesta :)


Haluamme myös lämpimästi kiittää teitä kaikkia Xonoxin faneja, tukijoita ja kannustajia, jotka osaltanne autatte meitä jaksamaan kaudesta kauteen ja annatte ilahduttavan paljon kannustavaa palautetta :) Kiitos kaikille blogin lukijoille, jotka lähetätte tänne ihania kommentteja sekä kaikille mahtavan äänekkäille kannustajille siellä kisakatsomoissa!



Hah, ja kiitos myös kaikille teille, jotka jaksoitte lukea loppuun tämän kilometrin mittaisen kiitospuheen ! :D

Menneen vuoden tomut on nyt pikkuhiljaa karisteltu jaloista ja käännetty katseet kohti tulevaa. Eilen perjantaina aloitettiin pidennetyissä treeneissä ohjelman opettelu. Kaikki ohjelmaan liittyvä pidetään tuttuun tapaan salassa, mutta paljastetaan nyt salamyhkäisesti sen verran, että syksyn boot campiltä hypätään taas ihan uudenlaisiin tunnelmiin ;) Innoissaan ollaan uudesta ohjelmasta ja haastetta taitaa riittää niin tytöillä harjoittelussa kuin valkuilla hiomisessa :) 

AIVAN LOISTAVAA JA MENESTYKSEKÄSTÄ VUOTTA 2012 KAIKILLE!

torstai 29. joulukuuta 2011

Kysely pitkästä aikaa!

Sivupalkista löytyy jälleen pienen tauon jälkeen kyselyä. Tällä kertaa kysytään, millaista ohjelmaa te lukijat toivoisitte/odotatte Xonoxilta kevääksi. Käykääpä äänestämässä :)

Kuulumisia sen verran, että perjantaina Xonox palaa joulutauon jälkeen taas treenisalille ja alkaa uuden ohjelman opettelu :)

lauantai 24. joulukuuta 2011

JOULU!

Xonox toivottaa kaikille blogin lukijoille piparintuoksuista ja mukavaa joulua <3

tiistai 20. joulukuuta 2011

Treenikuulumisia ennen joulua

Ollaan välinemestaruuskisojen jälkeisissä treeneissä tehty liikkuvuus- ja voimatestejä! Jenny lähti Thaimaahan (epistä ;)) ja Emmyllä oli töitä, joten Miia mittasi meidän kaikkien liikkuvuustestien tulokset, jossa olikin aikamoinen homma, koska meitä on niin paljon! Testit menivät kuitenkin hyvin ja niistä saatiinkin paikat kipeiksi!

Vimpoissa treeneissä ennen joululomaa kokeiltiin myös erilaisia liikkeitä tulevaan ohjelmaan. Niitä täytyykin nyt alkaa harkata!

Nyt alkaakin ansaittu joululoma, jolla on tarkoitus levätä, herkutella ja tietenkin myös vähän venytellä ja harjoitella tulevaan ohjelmaan tulevia liikkeitä!

Uusi kausi, uudet kujeet, mutta vielä muistoja viime kaudesta! <3

-Laura ja Nea M.-


Ps. Osassa kuvissa tapahtui jotain kummallista venymistä, kun lisäsin ne blogiin, mutta näillä mennään :D






perjantai 9. joulukuuta 2011

VIDEO!

Tässä vihdoin videota syksyn ohjelmasta sitä kaivanneille :) Video on siis kuvattu välinemestiksien alkukilpailuista. Ja jatkossa linkki videoon löytyy tuolta sivupalkista muiden videolinkkien joukosta :)

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Välinemestikset

Välimestaruuskisat ovat nyt takanapäin ja samalla saatiin koko kisakausi päätökseen. Eilen kisattiin alkukilpailut ja ratkaistiin finaaliin pääsijät. Xonox teki ihan hyvän suorituksen, johon kuitenkin mahtui pari suurempaa virhettä. Virheistä huolimatta kokonaisuus oli kuitenkin jo melko täsmällinen ja asennetta oli aiempia kisoja enemmän, mihin oltiin tyytyväisiä :) Ihan hyvillä mielin siis jäätiin odottelemaan kategoriatulosta. Oltiin tosi iloisia, kun saatiin tulokseksi kauan odotettu ja toivottu kategoria 1! :) Ykköseen sijoittui lauantaina yhteensä 6 joukkuetta. Ykköskategorian saaneiden lisäksi finaaliin pääsivät kategoria 2 (joukkuetta) ja kategoria 3 (3 joukkuetta). 

Sunnuntaiaamuna virallinen harkka sujui tosi hyvin, saatiin kaivattua ryhtiä ja tiukkuutta tekemiseen! :) Lähdettiinkin loppukisasuoritukseen hakemaan samaa tekemisen meininkiä ja varmuutta. Saatiin matolle astuessa tosi kovat kannustukset yleisöltä, kiitos siitä! :) 
Suoritus ei kuitenkaan harmiksemme yltänyt aamun harkan eikä alkukisasuorituksen tasolle. Ohjelmassa sattui useampia epätarkkuuksia, väline- ja tasapainovirheitä, eikä rajanylitykseltäkään vältytty :/ Ohjelmassa oli kuitenkin nyt selvästi enemmän säntillisyyttä ja tiukkuutta kuin alkukaudesta, joten siltä osin oltiin tyytyväisiä. 
Suorituksen epävarmuus näkyi kuitenkin odotetusti myös pisteissä, joita saatiin
 TV 5.60 AV 2.90 EXE 7.45 YHT: 15.95. 
Lisäksi saatiin bonusta vaikeusosien sopivuudesta taito- ja ikätasolle :) 
Tekninen ja taiteellinen oli kilpakumppaneihin verrattuna ihan ok, mutta suorituksessa jäätiin kärkijoukkueista aika paljon. Lopullinen sijoitus oli Xonoxilla 6/25. 
Paljon onnea sarjamme mitalisteille Fionat -97, Luna ja Team Minetit!

Tässä viikonlopun kuvasaldoa: 

Kisapäivien aikana ehdittiin siis mm. 

laittaa hiuksia


meikata

 tutkailla omia suorituksia videolta



kuunnella musiikkia ja tehdä mielikuvaharjoituksia

treenata

odotella tuloksia

katsella kisoja 


Summata viikonlopun tapahtumia jojon kanssa

säheltää kaikennäköistä




ottaa rennosti

ottaa pari ihan edustavaa kuvaa

  
ja aika monta vähän vähemmän edustavaa kuvaa...



Nyt, kun syyskausi on purkissa, saadaan heittää jälleen välineet hetkeksi syrjään ja suunnata kohti vapaaohjelmaa :) Tänään oman suorituksen jälkeen soitettiin tytöille kevään kisamusiikki ja paljastettiin ohjelman teema, eli innolla kohti tulevaa mennään ;) Treeneistä on nyt parin päivän tauko, minkä jälkeen tiedossa on mm. testausta ennen joululomaa.

Joukkueeseen pääsystä on tullut kyselyjä. Emme järjestä erillistä valintatilaisuutta, vaan NYT on se aika ottaa yhteyttä valkkuihin ja tulla treeneihin kokeilemaan vielä ennen joulutaukoa :) 

Kiitos kaudesta Xonox, ootte ihan parasta!! <3

perjantai 2. joulukuuta 2011

GO GO GO!

Viimeiset viikot on käytetty tehokkaasti ohjelman parissa hikoillen ja ollaankin saatu ohjelmaa siistittyä parempaan kuntoon. Eilen tehtiin kauden ekat ja viimeiset yksilösuoritukset, josta kaikki selvisivät pienestä jännityksestä huolimatta hienosti ;) Tänään vedettiin Lintulassa viimeiset kokonaiset ennen huomista virallista harkkaa ja kisasuoritusta. Fiilis oli treeneissä hyvä ja saatiin koksujen lisäksi katsottua muutamat viime hetken hionnat ja korjaukset sekä tehtyä mielikuva- ja ilmaisukierroksia :) 



Huomenna sitten lähdetään kisaan kovalla tsempillä ja hyvään suoritukseen tähdäten! 
Sankoin joukoin kaikki siis Kupittaalle kannustamaan ja siivittämään Xonox onnistuneeseen suoritukseen! :)

GO GO GO! <3