Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

lauantai 30. lokakuuta 2010

ÄÄNESTYS!

Blogin sivupalkista löytyy nyt äänestys uudesta blogin taustakuvasta. Käykääpäs äänestämässä omaa suosikkianne, viikon päästä otetaan sitten äänestyksen voittajatausta käyttöön! :) Tässä alla kuvat eri vaihtoehdoista:

Vaihtoehto 1: Turkoosit kukat

 Vaihtoehto 2: Disco

Vaihtoehto 3: Hempeät kukat

Vaihtoehto 4: Pinkit sydämet

Vaihtoehto 5: Vihreät sydämet

perjantai 29. lokakuuta 2010

Tuomari treeneissä ja vauvauutisia!

Tänään tuomari Sari tuli katsomaan Xonoxin ohjelmaa treeneihin. Valkut olivat jo valmiiksi miettineet ohjelmaan muutoksia ja Sarin avulla saatiin vielä muutama tarkennus lisää aikaiseksi. Saatiin pienessä ajassa ohjelman sarjoja ja osia selkeämmiksi, ja oltiin heti ensinäkemältä tosi tyytyväisiä tehtyihin muutoksiin. Ensi treeneissä on edessä vielä muutaman uuden sarjan opettelu ja sitten tarvitaan tehokasta hiomista, jotta saadaan uudet sarjat yhtenäisiksi. Ei päästy vielä lähellekään loppua, mutta onneksi seuraava tuomarivierailu on jo sovittuna! ;)
Suuri kiitos Sarille avusta! :)


Loppuun vielä iloisia uutisia, nimittäin Xonoxin valkku Miia on torstain ja perjantain välisenä yönä saanut pikkuisen tyttövauvan!
Xonox-tiimi onnittelee suuresti koko perhettä! <3

lauantai 23. lokakuuta 2010

Cailap Cup

Huhhuh, nyt on pitkä ja jännittävä kisapäivä takana ja pystyy vihdoin valkutkin hengittämään suht vapaasti ;) Tänään siis suunnattiin aamuvarhaisella tuttuun Kupittaan urheiluhalliin. Aamu aloitettiin samantien tehokkaasti lämmittelemällä harkkasuoritusta varten. Päästiin onneksi siinä lämpän alussa matolle tarkistamaan kuviopaikat. Siinä samassa tehtiin myös vaihtoheitot läpi, tosin vähän vaihtelevalla menestyksellä... Harjoitussuoritus oli vaisu, tekeminen vähän laahaavaa ja muutama kohta melkoisen epäsiisti, mutta kuviot onnistuivat ja muutamat laskullisesti hankalat kohdat selvitettiin kunnialla. Harkan jälkeen käytiin suoritus läpi yhdessä ja tehtiin virheet pois. 

Sitten olikin aika aloittaa hius- ja meikkiurakka ja avajaismarssin jälkeen vielä kisapukujen hihojen koristelu. Välillä käytiin syömässä vatsat täyteen makaronilaatikkoa...


 ...ja sitten palattiin vielä viimeistelemään loput puvut ja laitettiin korvikset sekä lakattiin kynnet...kaikki pinkkiä tietysti! :)


Kun kaikki oli valmista, olikin jo melkein lämmittelyn aika. Kaikkia jännitti ekat kisat ja uusi väline melkoisesti ja se oli aistittavissa jo lämpän aikana. Harkkamatolla tehtiin vielä viimeiset kohdat ohjelmasta läpi ja sitten olikin jo aika kerääntyä Xonox-piiriin.


Xonox-piirissä perinteisesti käytiin läpi tärkeimmät asiat ja viritettiin kisatsemppi huippuunsa! Tavoitteena oli saada mahdollisimman yhtäaikainen ja rohkea suoritus. Loppujen kisarituaalien jälkeen Xonox vihdoin kuulutettiin matolle kisan toiseksi viimeisenä joukkueena. Saatiin yleisöltä kovat kannustukset, joten fiilis kisata oli hyvä!

Ohjelman alkuosa sujui suhteellisen siististi, mutta sitten keskivaiheilta eteenpäin alkoi ropista pääasiassa vannevirheitä vähän turhan paljon. Myös eriaikaisuuksia ja muita henkilökohtaisia virheitä mahtui mukaan, joten kokonaisuus jäi vähän sekavaksi. Suoritus ei ollut mikään totaalinen katastrofi, mutta jännittäminen ja epävarmuus välineen kanssa näkyivät tytöistä selvästi. Tässä vaiheessa kautta suoritus oli kuitenkin kokonaisuutena ihan ok. Siellä tuli selviä virheitä, joita saadaan ahkerasti treenaamalla paremmaksi! :) 


Tiiviissä piirissä odoteltiin sitten syksyn ensimmäistä kategoriatulosta. Xonox sai tulokseksi kategorian 3, johon oltiin tällä suorituksella ihan tyytyväisiä. Todella kovatasoisessa sarjassa Xonox sijoittui sijoille 6-9/19. 12-14-vuotiaiden sarjassa palkittiin Dominot Flex, Magneetit ja Tähdettäret, onnea!


 Kisojen lopuksi jojo-Kristakin kävi vielä tyttöjen kanssa juttelemassa ja käytiin läpi fiiliksiä. Nyt on vielä reilu pari viikkoa aikaa hioa ja treenata ohjelmaa varmemmaksi ennen TUL:n piirin kisoja. Kovalla tsempillä siis kohti seuraavia koitoksia! :)

perjantai 22. lokakuuta 2010

Kisakuumetta!!!

Huomenna sitten avataan Xonoxin kisakausi Cailap Cupissa Kupittaalla, perhosparvet alkavat jo leijailla vatsoissa ja kisafiilis kohota hurjaa vauhtia! 


Nyt vaan huomenna kaikki sankoin joukoin paikalle kannustamaan Xonox onnistuneeseen suoritukseen! :)

lauantai 16. lokakuuta 2010

Kohti kisoja...

Kauden avauskisoihin on aikaa enää tasan viikko (miten se aika voikin vierähtää näin nopeasti?!) ja Xonoxin treenisalilla viimeistellään ohjelmaa tarmokkaasti. Seurankatselmuksen jälkeen tehtiin pieniä muutoksia koreografiaan ja ollaankin nyt tosi tyytyväisiä muutoksiin! :) Muutokset opetettiin tytöille alkuviikolla ja sen jälkeen ollaan keskitytty hiomaan ohjelmaa lyhyissä pätkissä yhdenmukaiseksi. Ohjelman laskuissa on haastetta, joten niitä on tankattu ja kerrattu oikein urakalla. Samalla on hiottu liikkeitä samanlaisiksi ja isolla joukkueella siinä riittääkin puuhaa... Ohjelman loppupuolelta on vielä pätkä hiomatta, joten sen siistiminen on alkuviikon projekti. Loppuviikko onkin sitten aikaa hakea hyvää kisafiilistä ja valmistautua Cailap Cupiin. 


Treenien lomassa myös kisapuvut ovat alkaneet valmistua ja koristeita on kiinnitelty pukuihin ahkerasti. Lopullisesta puvusta on jo saatu esimakua ja ihanan loisteliaalta näyttää! <3

Nyt siis super-Xonox-tsemppaus päälle ja tahdonvoimalla kohti kisaviikonloppua! 
Jännittää jo nyt hirmuisesti!!!

torstai 7. lokakuuta 2010

Seurankatselmus

Tänään järjestettiin Turun Urheiluliiton ja Lahjan Tyttöjen yhteinen seurankatselmus Lintulassa. Xonoxin vanneohjelma esitettiin nyt siis ensi kertaa suurelle yleisölle. Ennen katselmuksen alkua oli kenraaliharjoitukset, jossa tehtiin ohjelma läpi. Sen jäljiltä suoritukseen jäi vielä aika paljon petrattavaa, oli melkoisesti epätarkkuuksia kuvioissa ja laskuissa, ja vannekin tuntui polttelevan käsissä.

Lintulassa oli monenmonta joukkuetta lämmittelemässä ja odottamassa omaa esitysvuoroaan, joten tunnelma oli lievästi sanottuna tiivis. Ennen omaa esitysvuoroa Xonoxit ehtivät kertaamaan yhdessä vielä ohjelmaa ja laskuja läpi. Sitten olikin aika rientää matolle esittämään kisaohjelma monipäiselle yleisölle ja tuomaristolle. Esiintymisessä Xonox pystyi hienosti parantamaan harkkasuorituksiin verrattuna, joskin vielä on pikkuisen tehtävää, että saadaan ohjelma siistittyä kisakuntoon. Oman esiintymisen jälkeen ehdittiin vielä seuraamaan muiden joukkueiden hienoja ohjelmia ennen kotiinlähtöä. 


Katselmuksen jälkeen valkut kävivät kyselemässä arvokasta palautetta tuomareilta ja saatiinkin hyvää ja rakentavaa palautetta ohjelmasta! :) Ohjelma on melkoisen vaativa ja tavaraa on paljon, kuten tuomaritkin sanoivat. Harjoiteltavaa ja hiottavaa siis riittää, mutta lopputulos on onnistuessaan varmasti näyttävä! :) Heti huomenna jatketaan hiomista ja käydään yhdessä läpi tuomaripalautteet. Tästä on hyvä jatkaa uurastusta kohti ensimmäisiä kisoja!

sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Uudet taitokuvat!

Pari viikkoa sitten treeneissä otettiin tytöistä uudet taitokuvat, joten tässä ne nyt ovat sen pidemmittä puheitta :)