Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

lauantai 23. lokakuuta 2010

Cailap Cup

Huhhuh, nyt on pitkä ja jännittävä kisapäivä takana ja pystyy vihdoin valkutkin hengittämään suht vapaasti ;) Tänään siis suunnattiin aamuvarhaisella tuttuun Kupittaan urheiluhalliin. Aamu aloitettiin samantien tehokkaasti lämmittelemällä harkkasuoritusta varten. Päästiin onneksi siinä lämpän alussa matolle tarkistamaan kuviopaikat. Siinä samassa tehtiin myös vaihtoheitot läpi, tosin vähän vaihtelevalla menestyksellä... Harjoitussuoritus oli vaisu, tekeminen vähän laahaavaa ja muutama kohta melkoisen epäsiisti, mutta kuviot onnistuivat ja muutamat laskullisesti hankalat kohdat selvitettiin kunnialla. Harkan jälkeen käytiin suoritus läpi yhdessä ja tehtiin virheet pois. 

Sitten olikin aika aloittaa hius- ja meikkiurakka ja avajaismarssin jälkeen vielä kisapukujen hihojen koristelu. Välillä käytiin syömässä vatsat täyteen makaronilaatikkoa...


 ...ja sitten palattiin vielä viimeistelemään loput puvut ja laitettiin korvikset sekä lakattiin kynnet...kaikki pinkkiä tietysti! :)


Kun kaikki oli valmista, olikin jo melkein lämmittelyn aika. Kaikkia jännitti ekat kisat ja uusi väline melkoisesti ja se oli aistittavissa jo lämpän aikana. Harkkamatolla tehtiin vielä viimeiset kohdat ohjelmasta läpi ja sitten olikin jo aika kerääntyä Xonox-piiriin.


Xonox-piirissä perinteisesti käytiin läpi tärkeimmät asiat ja viritettiin kisatsemppi huippuunsa! Tavoitteena oli saada mahdollisimman yhtäaikainen ja rohkea suoritus. Loppujen kisarituaalien jälkeen Xonox vihdoin kuulutettiin matolle kisan toiseksi viimeisenä joukkueena. Saatiin yleisöltä kovat kannustukset, joten fiilis kisata oli hyvä!

Ohjelman alkuosa sujui suhteellisen siististi, mutta sitten keskivaiheilta eteenpäin alkoi ropista pääasiassa vannevirheitä vähän turhan paljon. Myös eriaikaisuuksia ja muita henkilökohtaisia virheitä mahtui mukaan, joten kokonaisuus jäi vähän sekavaksi. Suoritus ei ollut mikään totaalinen katastrofi, mutta jännittäminen ja epävarmuus välineen kanssa näkyivät tytöistä selvästi. Tässä vaiheessa kautta suoritus oli kuitenkin kokonaisuutena ihan ok. Siellä tuli selviä virheitä, joita saadaan ahkerasti treenaamalla paremmaksi! :) 


Tiiviissä piirissä odoteltiin sitten syksyn ensimmäistä kategoriatulosta. Xonox sai tulokseksi kategorian 3, johon oltiin tällä suorituksella ihan tyytyväisiä. Todella kovatasoisessa sarjassa Xonox sijoittui sijoille 6-9/19. 12-14-vuotiaiden sarjassa palkittiin Dominot Flex, Magneetit ja Tähdettäret, onnea!


 Kisojen lopuksi jojo-Kristakin kävi vielä tyttöjen kanssa juttelemassa ja käytiin läpi fiiliksiä. Nyt on vielä reilu pari viikkoa aikaa hioa ja treenata ohjelmaa varmemmaksi ennen TUL:n piirin kisoja. Kovalla tsempillä siis kohti seuraavia koitoksia! :)

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Loistavaa kun täällä on heti juttua, niinkuin odotinkin! :) Odotin ohjelmaanne tosi paljon ja pukuja ym. Koska olen tykännyt tosi paljon mm. keiju, hämähäkki ja viime pallo ohjelmasta! Mutta taisin vähän pettyä, ohjelma ei ollut niin hyvä kuin muut ohjelmat, paljon hienoja kohtia ja muuta mutta ei ainakaan vielä oikein auennut :/ ehkä ensi kisoissa näyttää jo paremmalta :D Tsemppiä!

Anonyymi kirjoitti...

samaa mieltä edellisen anonyymin kanssa! ehkä sitten keväällä räjäytätte pankin;))

tsemppiä hirmuisesti loppukaudelle!!! <3

Anonyymi kirjoitti...

Musta ohjelma oli hieno, vilunväreet tuli vaikka nappisuoritus ei ollutkaan. Tsemppiä syksyn kisoihin!

Xonox kirjoitti...

Ensimmäinen ohjelma uudella välineellä on aina haastava ja yleisön ennakko-odotukset ovat tainneet olla Xonoxin kohdalla melkoisen korkeat. Ainakin meillä on riittänyt ja riittää haastetta saada vanne toimimaan sujuvasti yhdessä muiden vaikeusosien kanssa ;)

Tässä ohjelmassa ei nyt ole sellaista selkeää teemaa, kuten parissa viime ohjelmassa, joten ehkäpä siksi siitä nyt kovasti puhutaan. Teimme kuitenkin tietoisen valinnan, kun teimme ohjelman, joka ei niin vahvasti pohjaudu teemaan kuin esim. viime kevään keijuohjelma. Nyt ekoissa kisoissa jännitys söi vielä ilmaisua ja suoritusvirheitä tapahtui pitkin ohjelmaa, mikä tietysti verotti osansa kokonaisuudesta. Toivomme ja uskomme, että loppukaudesta ohjelman näyttävyys ja tehokkuus syntyy hiotusta kokonaisuudesta ja onnistuneista vaikeusosista ja heitoista.

Itse kyllä pidämme sekä ohjelmasta että puvusta, sehän on onneksi kaikein tärkeintä! :)

Xonox on nuori joukkue (eilinen kisakokoonpanomme olisi saanut kilpailla vielä 10-12-vuotiaiden sarjassakin) ja kisaamme todella kovassa sarjassa, joten olemme itse ihan tyytyväisiä sijoitukseemme, vaikka suoritus ei kyllä ollut niin hyvä kuin toivoimme! Tästä jatketaan treenaamista ahkerasti kohti loppukautta, joten kiitos tsempeistä! :)

Ps. Pitää vielä sanoa, että mukavaa, kun osaatte antaa palautetta asiallisesti, siihen kun on niin kovin monta tapaa... :)

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

musiikki? videoo?

Anonyymi kirjoitti...

ootte mun mielestä tosi taitava joukkue ja teillä on vielä mahtava tulevaisuus edessä. :) en oo ohjelmaanne vielä itse nähnyt, joten siitä en voi mitään sanoa, mutta puvut näyttää kivoilta!(:

Anonyymi kirjoitti...

Ootte niin mahtava joukkue, joukkuehenki näkyy kauas! Ja hyvä sellainen onkin :) Jotenkin ohjelma ei vielä ainakaan sykähdyttänyt mutta ehkä muutaman uuden katselu kerran jälkeen aukeaa! Osa tytöistä ei siis kilpaillut cailapissa?? Miksei? ja miks vaihdoitte sarjaa jos 10-12 oisi vielä mahdollinen?:)

Anonyymi kirjoitti...

miks noi 2 tyttöä ei kisaa ? ootan innolla ohjelmaa kun sen sitten näkee ! ;)

Xonox kirjoitti...

Kaikki tytöt tosiaan eivät kisanneet Cailapissa, emmekä lähde syitä sen tarkemmin erittelemään netissä. Olimme jo kaksi vuotta 10-12-sarjassa, joten nousimme keväällä sarjaa ylemmäs uusiin haasteisiin. :)

Kiitos kannustavista palautteista! :)

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

kuinka kauan olette 12-14 vuotiaiden sarjassa? :) toivottavasti kauan!!!
Ja kisaako kaikki tytöt jo ensi kisoissa? :)

Anonyymi kirjoitti...

"musiikki? videoo?"

Xonox kirjoitti...

Ensi vuosi kisataan vielä 12-14-vuotiaiden sarjassa. Seuraavien kisojen kokoonpano varmistuu lähempänä kisoja, emmekä halua sitä sen kummemmin käsitellä täällä netissä. :) Musiikki on elokuvasta Pirates of the Caribbean ja videota todennäköisesti luvassa vasta loppukauden kisoista...

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

Vaan 2 vuotta yhteensä 12-14 sarjas?!!? :o :(

Anonyymi kirjoitti...

^yleensä ollaan vaan 2 vuotta? 2 vapaaohjelmaa ja 2 vanneohjelmaa...

Tsemppiä tuleviin kisoihin kaikki Xonoxit, olitte hyviä eilen ja tykkäsin ohjelmasta ja ideasta! :)

Anonyymi kirjoitti...

mut jos kaikki tytöt on vasta 12?

Anonyymi kirjoitti...

No ei ole, kaikki -97 syntyneet on jo 13 tai täyttää viimeistään vuoden loppuun mennessä. Ens vuonna he jo 14, ja seuraavana 15, eli silloin kuuluu ja pitää vaihtaa 14-16 -vuotiaisiin. Eiköhän joukkue ole ihan oikean ikäinen ja tarpeeksi vanha tähän sarjaan - jos ei olisi, eivät saisi siinä kisata.

Xonox kirjoitti...

Juu, tosiaan normaalirytmihän on aina 2 vuotta per sarja :) Ja olemme kyllä ihan oikean ikäisiä tähän sarjaan...

Kiitos tsempeistä!

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

Hieno puku ! Ohjelma oli kiva mutta huomasin että se ei mennyt niin hyvin kuin voisi mennä. Tsemppiä nyt harjoituksiin toivottavsti seuraavissa kisoissa menee paremmin

Xonox kirjoitti...

Kiitos! :) Seuraaviin kisoihin tosiaan jäi vielä pikkuisen parannettavaa... Töitä tehdään salilla lujasti, jotta saadaan suoritusta puhtaammaksi ja siistimmäksi :)

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

mää oon luullu ettei korviksia saa olla ollenkaa kisoissa.. mut saa vissii sittenki :D