Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

tiistai 27. lokakuuta 2009

Treenaus jatkuu...

Ekat kisat on nyt onnistuneesti takana, mutta töitä ohjelman parissa riittää. Xonox keskittyy nyt treeneissä vaikeusosien harjoitteluun ja täsmentämiseen, ohjelman hiomiseen sekä kuvioiden ja ehkäpä vähän myös ohjelmankin muokkaukseen. Cailap Cupista saatu tuomaripalaute oli positiivista ja sekä tyttöjen taidot että ohjelma saivat kehuja :). Näin ollen mihinkään radikaaleihin muutoksiin ei tarvitse ryhtyä, korkeintaan pientä viilausta tehdään ohjelmaan. Pyrkimyksenä on saada ohjelmasta vielä yhtenäisempi ja puhtaampi kokonaisuus. Tavoitteet seuraaviin kisoihin on asetettu ja koko joukkue on valmis tekemään töitä tavoitteiden eteen.

Seuraavaksi Xonox kisaa siis ke 4.11. Kupittaalla TUL:n piirin avoimissa kilpailuissa ja la 7.11. puolustetaan aluemestaruutta samassa paikassa. Tulkaapas sankoin joukoin kannustamaan Xonox hyvään suoritukseen!

lauantai 24. lokakuuta 2009

Onnistunut kisakauden avaus Cailap Cupissa!

Lauantaina aamutuimaan Xonox tuli pirteänä Kupittaan urheiluhallille valmistautumaan tulevaan kisapäivään. Aamun virallisten harjoitusten suoritus meni suhteellisen hyvin, vaikkakin lopullinen lataus tekemisestä vielä puuttui. Heti harjoitusten jälkeen alettiin laittaa joukkuetta kisakuntoon. Emmy joutui olemaan harmikseen kisapäivän töissä, joten Jennyllä ja Miialla oli kädet täynnä hiustenlaittoa ja meikattavaa. Heti, kun oltiin saatu hiukset ja meikit laitettua, suuntasi Xonox syömään vatsat täyteen makaronilaatikkoa. Ruuan jälkeen taas tultiin reipasta vauhtia avajaismarssiin. Marssin jälkeen Xonox katseli vähän aikaa kisoja ja keräsi latausta omaan kisasuoritukseensa.

Kisalämpässä tsemppi ja hyvä fiilis näkyi selvästi, ja saimme hyvin kerrattua ohjelmaa yhdessä läpi. Lavalle saatiinkin aplodien siivittäminä ryhdikkäitä ja pirteitä Xonox-tyttöjä. Tytöt suorittivat ohjelman täsmällisesti ja ilmeikkäästi. Suoritus oli tähän mennessä paras, jonka tytöt ovat tehneet, joten siihen oltiin todella tyytyväisiä! :) Joitakin virheitä ja epätarkkuuksia toki mukaan vielä mahtui, mutta onneksi tässä on vielä aikaa tehdä töitä ohjelman kanssa ja harjoitella suoritusvarmuutta paremmaksi ennen loppukauden kisoja. Etenkin ohjelman loppuosa kaipaa vielä treenausta. Xonox-piirissä oli jännittynyt tunnelma, kun odoteltiin kategoriatulosta. Ja taisi valkkujakin ihan pikkuisen jännittää :). Ilo olikin suuri, kuulimme sijoittuneemme upeasti kategoriaan 2 heti kauden ensimmäisissä kisoissa! 10-12-vuotiaiden sarjassa oli 27 joukkuetta ja sarja kesti ihan kisojen loppuun asti. Niinpä koko Xonox-tiimin vatsoissa lenteli perhosia koko päivän ajan, kun odoteltiin muiden joukkueiden tuloksia ja sitä, mihin asti oma tulos riittää. Vihdoin kisojen päätyttyä kuulutettiin 10-12-vuotiaiden palkittavat joukkueet: Ovon Siriukset (kat.1), VVS Isabel (kat.2) sekä TuUL Xonox (kat.2)! Riemukiljahdusten kera tytöt säntäsivät pukemaan päälleen kisapukuja ja suuntasivat valkkujen kanssa palkintojenjakoon. Tämä oli huipputapa aloittaa kisakausi, jatketaan samaan malliin ja tehdään kovasti töitä, että saadaan suoritusta yhä parannettua. Hienosti tsempattu ja ilmennetty Xonox! Puss! :)


sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Pukujen koristelua

Xonoxin puvut koristuvat kovaa vauhtia, ja paljetteja ja kimallusta lisäillään pukuun parhaillaan. Vähän esimakua puvuista nähtiin jo tänään treenisalilla ja kivalta näytti! :) Ohjelman teema välittyy puvustakin mukavasti. Ei muuta kun tsemppiä koristeluhommiin tytöt ja vanhemmat!

Xonox on myös hankkinut uudet treeniasut tulevaa kisakautta silmälläpitäen. Treeniasu on ihanan siisti ja yhtenäinen ja etenkin valkut ovat todella tyytyväisiä Xonoxin uuteen ulkoasuun! Taitavat tytöt itsekin asuista tykätä. :)

Ohjelmaleiripäivä 18.10.2009

Xonox uurasti koko sunnuntaipäivän treenisalilla hiomassa ja viimeistelemässä ohjelmaa kisakuntoon. Paljon saatiinkin aikaan ja varsinkin ohjelman alkupuoli alkaa näyttää jo siistiltä ja kivalta! :) Ohjelman loppuosaakin ehdittiin vähän muokkailla ja sen siistiminen on ensi viikon projekti. Suuri joukkue asettaa haasteita hiomiseen, mutta töitä tehdään ja eiköhän tästä hyvä tule! :) Päivä oli pitkä ja tehokas, joten keskittymiskykyä ja tsemppiä tarvittiin. Onneksi Xonox on täynnä määrätietoisia ja ahkeria tyttöjä, ja koko joukkue jaksoi koko päivän ahertaa ohjelman parissa! Huomisissa treeneissä katsellaan vielä videolta, miltä ohjelma näyttää ja mitä saatiin leiripäivänä aikaan. Ensi viikkoon siis suunnataan positiivisissa tunnelmissa ja ohjelman loppuosan lisäksi panostetaan vielä erityisesti ilmaisuun. Hymyä huuleen ja tunnetta peliin Xonox! ;)

maanantai 12. lokakuuta 2009

Seurankatselmus 10.10.2009

Viime lauantaina Nunnavuoren palloiluhalli täyttyi eri ikäisistä voimistelijoista sekä innokkaasta yleisöstä, kun Turun Urheiluliitto ja Lahjan Tytöt järjestivät yhteisen seurankatselmuksen. Katselmuksessa nähtiin paljon kivoja ohjelmia ja myös Xonoxin pallo-ohjelma sai ensiesityksensä yleisön edessä. Tytöt suoriutuivat ohjelmasta hyvin ja iloisesti pienestä jännityksestä huolimatta. Ohjelma on vielä viimeistelemätön, joten ihan kilpailukunnossa se ei ollut, mutta onneksi ensimmäisiin kisoihin on vielä pari viikkoa aikaa treenata ja muokata ohjelmaa. Saimme kuitenkin arvokasta esiintymiskokemusta yleisön edessä sekä tärkeää tuomaripalautetta. Tuomaripalautteeseen olimme todella tyytyväisiä, tuomarit pitivät ohjelmasta ja antoivat siitä pääasiassa hyvää palautetta :)! Saimme myös muutamia kehitysehdotuksia, joihin paneudumme tämän viikon treeneissä. Ensi sunnuntaina Xonox viettää koko päivän ohjelmaleirillä, jossa on tarkoitus hioa ja muokata ohjelma lopulliseen kisakuntoon.

Tsemppiä kaikille treenaamiseen, ohjelmat näyttivät jo nyt hienoilta! :)