Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

tiistai 8. joulukuuta 2009

Joulunäytös

Tänään TuUL:n valmennusryhmien joulunäytöksessä nähtiin paljon erilaisia ja taitavia ohjelmia. Xonox esitti itsenäisyyspäivään sopivan kauniin ja rauhallisen voimisteluohjelman tunnelmallisten tuikkujen kera.



Oman esityksen jälkeen tytöt saivat ihastella muita joulukalenterin luukkujen takaa paljastuvia esityksiä. Oli rauhallisia ohjelmia ja menevämpiä esityksiä, pieniä voimistelijan alkuja ja varttuneempaa esitysväkeä. Jouluisissa tunnelmissa vietetty tiistai-ilta varmasti sai kaikille katsojille ja esiintyjille hyvän joulumielen aikaiseksi :) Joulunäytöksessä palkittiin myös jaoston kaikki SM-mitaleille yltäneet kilpailijat, joita oli tuttuun tapaan upean sankka joukko! Myös ansioituneita valmentajia palkittiin. Tänä vuonna Xonoxin valmentaja Miia valittiin joukkuevoimistelun Pro NuoriSuomi-valmentajaksi, onnittelut Miialle ja kaikille muillekin palkituille! :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minkä ikäsenä aloitte harjottelee siltakaatoi ja lumipalloi ja kärrynpyörii ku teitte niitä jo aika pienenä nois ohjelmissä??:o ja venyttelitteko paljon ku ootte jo pienenä notkei...oliko teil kova kuri treeneissä ?

Xonox kirjoitti...

Akrobatia on ihan alusta asti ollut osana treenaamista. Aluksi tietysti aloitettiin kuperkeikoista ja siirryttiin vähitellen vaativampiin temppuihin, kuten lumipalloihin ja siltakaatoihin. Asemasarjan aikana jo harjoiteltiin ahkerasti vaativampiakin akrobatialiikkeitä. Myös venyttely on ollut tärkeä osa treeniä pienestä pitäen.

Ihan alkuajoista lähtien on treenaaminen ollut tavoitteellista, joten pelkästään leikkimään ja sähläämään treeneihin ei tultu. Tietysti pienenä treenaaminen tapahtuu pitkälti leikin varjolla :) Treeneissä on jo pitkään ollut yhteisesti sovitut pelisäännöt, joihin kuuluu mm. se, että keskitytään treeneissä täysillä treenaamiseen ja hoidetaan muita asioita treeniajan ulkopuolella. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö treeneissä voisi olla myös hauskaa, ja välillä sekoillaankin aika paljon :D Kuitenkin tärkeää on, että tekemisen laatu ei siitä kärsi, vaan saadaan myös tulosta aikaiseksi :)

-Jenny-

Anonyymi kirjoitti...

Oliko valintatilaisuudessa paljon uusia tyttöjä, ja muuttuiko joukkueen kokoonpano? :)

Xonox kirjoitti...

Muutama uusi tyttö oli valintatilaisuudessa mukana. Yksi uusi tyttö, Neea, tulee joukkueeseen kokeilemaan, miltä treenaus Xonoxissa tuntuu :)

-Emmy-