Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

maanantai 26. heinäkuuta 2010

Ringin leirillä Kisakalliossa

Lauantaina Xonox lähti pikkubussilla kohti Kisakalliota ja liiton ringin leiriä. Valkut tulivat omalla autolla, joten tytöt saivat olla bussissa keskenään.


Perillä vietiin tavarat pukuhuoneeseen ja alettiin valmistautua leirin aloitukseen. Aluksi kaikki joukkueet kokoontuivat Päivi Rönkön johdolla ringiksi ja käytiin läpi leiriin liittyviä asioita ja kuultiin joukkueiden kuulumiset. Xonoxin kanssa pienten rinkiin kuuluivat siis Aurorat, Feliciat, Isabel, Luna ja Odelle.


Kuulumisten jälkeen Xonox suuntasi balettitunnille, jonka piti venäläinen Sonja. Balettitunnilla tehtiin paljon melko yksinkertaisia, mutta todella hyödyllisiä sarjoja.


 Tytöt pysyivät hyvin mukana tunnilla, vaikka Sonja puhuikin pelkkää venäjää. Onneksi elekieli on sama ympäri maailmaa :) Tytöt tykkäsivät kovasti tunnista, vaikka baletti ei yleensä Xonoxin suurimpiin suosikkeihin kuulukaan, ja tämä näkyi myöskin keskittyneenä ja huolellisena tekemisenä.


 Balsun jälkeen päästiin sitten ensimmäistä kertaa Kisakallion herkkupöytien ääreen syömään vatsat täyteen. Ruokatauon aikana valkut pitivät palaveria Veeran kanssa ja tytöt menivät majoittumaan huoneisiinsa. Pian majoittumisen jälkeen olikin aika aloittaa oma lämppä ennen Veeran hyppytekniikkatuntia. Tunnilla käytiin läpi valkujen ehdottamia hyppyjä ja valkut yhdessä Veeran kanssa ruotivat läpi niitä ja niiden tekniikkaa. Saatiinkin paljon eväitä ja hyviä harjoitteita hyppyjen parantamiseen. Veeralta saatiin myös paljon positiivista palautetta hypyistä ja erityisesti leirien suorimmista jaloista ;)

 Leiripäivän viimeisen tunnin piti Olga ja demotyttönä voimisteli hänen tyttärensä Anastasia. Tunnin aiheena oli jalkatekniikka ja liikkuvuus. Tunnilla tehtiin paljon hyviä harjoitteita erityisesti nilkoille ja polville. Niille on varmasti käyttöä myös jatkossa... :)


 Päivän päätteeksi tytöille oli varattu rantasauna. Laituri ja järvi täyttyivätkin innokkaista saunojista ja uimareista, kun kaikki leiriläiset riensivät lämpimään veteen polskimaan.



Saunomisen jälkeen nautittiin vielä iltapalaa grillikatoksessa ja sitten äkkiä petiin keräämään voimia seuraavaan leiripäivään.


Salamantäyteisen ja sateisen yön jälkeen Xonoxit heräsivät aikasin sunnuntaina aamupalalle. Ruokalaan suuntasikin vähän unisia tyttöjä ja lihaksissa tuntui eilinen treenaaminen.


Eka treeni alkoi jo klo 8.00 Larisan kanssa, vuorossa oli jalkatekniikkaa ja välinetekniikkaa. Alkuun tehtiin tehokasta lattiatreeniä ja lopputunti harjoiteltiin vannetekniikkaa. Kesätreenin vaikutuksia oli aistittavissa, sillä vanteenkäsittely oli sulavampaa kuin ennen kesää! Jes! :)


Ekan tunnin jälkeen tytöt pääsivät puoleksi tunniksi huoneisiin lepäämään ennen kuin alkoi lämppä Olgan liikkuvuustuntia varten. Tunnilla tehtiin tehokkaita venytyksiä jaloille ja selälle. Väsymys ja lihasjumitukset vähän painoivat, mutta tytöt tsemppasivat hienosti ja painoivat venytykset sisulla ihan maksimiin asti. Tältäkin tunnilta saatiin taas hyviä harjoitteita käyttöön kotisalille! Aamupäivän aherruksen jälkeen alkoikin olla nälkä, joten onneksi oli lounastauon aika. Monipuolisesta valikoimasta löytyi varmasti kaikille mieleistä syötävää vatsan täytteeksi.


Ruuan jälkeen ehdittiin reilu vartti ulkoilla ja nauttia auringonpaisteesta ennen kuin suunnattiin oman lämpän kautta Iiiriksen tunnille treenaamaan hyppyjä ja tasapainoja.


Tunnilla tehtiin alkuun treeni painoja apuna käyttäen ja sen jälkeen valmistavia harjoitteita hyppyjen ja tasapainojen puhdistamiseksi ja kehittämiseksi. Iiriksen tunnin jälkeen ehdittiin taas hetkeksi raittiiseen ulkoilmaan.


Tytöt löhöilivät ja rentoutuivat nurmikolla jutellen niitä näitä, kunnes jonkun päähänpistosta alkoi keskittynyt neliapiloiden etsintä.




Muutama löysikin neliapilan ja parhaimmat etsijät useammankin, joillakin taas jäi onni vielä odottamaan ottajaansa...


Seuraavaksi oli vuorossa lihashuoltoa Päivin johdolla. Tytöt hieroivat ja rentouttivat toisiaan rauhallisesti ja kipeät lihakset ja väsyneet kropat saivat ansaittua hemmottelua kovan treenaamisen keskellä.


Rentoutuneena lähdettiin taas syömään ja syömisen jälkeen Iiriksen liikkuvuus- ja jalkatekniikkatunnille. Ensin tehtiin lattiatreeniä erityisesti puhtaita muotoja korostaen ja sen jälkeen puolapuilla käytiin läpi erilaisia hyödyllisiä liikkuvuussarjoja Inessan näyttäessä mallia ja tyttöjen tehdessä perässä.


Tunnin jälkeen alkoi kuhina, kun joukkueet valmistautuivat leirinäytökseen. Näytöksessä nähtiin kivoja esityksiä kaikilta joukkueilta, Xonox esitti kevään kilpailuohjelmansa. Näytöksen jälkeen vielä hetki leikittiin ja pelailtiin kaikkien joukkueiden kesken, jotta viimeisetkin energiat saatiin varmasti kulumaan :) Sitten valkut lähtivät Olgan luennolle ja reippaat Xonoxit halusivat vielä mennä uimaan Päivin valvomana ennen iltapalaa. Iltapalan jälkeen mentiin taas pian nukkumaan eikä unentuloa tarvinnut kauaa odotella pitkän ja raskaan päivän jälkeen.


Maanantaina pari leiripäivää ja aikaiset herätykset tuntuivat lihaksissa, mutta innolla silti aamupalan ja yhteisen ulkolämpän kautta Xonox riensi Olgan tunnille, jolla keskityttiin fyysisiin ominaisuuksiin ja piruetteihin. Hienosti tytöt jaksoivat keksittyä viimeiselläkin tunnilla! :) Sitten olikin jälleen aika nauttia hyvän lounaspöydän antimista ennen leirin päätöstä ja kotimatkaa.


Leiri oli Xonoxille oikein onnistunut. Tytöt jaksoivat pitkät leiripäivät hienosti ja tsemppasivat upeasti loppuun asti. Upeaa tytöt! <3 Leirillä päästiin osallistumaan monien taitavien kouluttajien tunneille ja heiltä saatiin paljon hyödyllisiä vinkkejä ja apuja kotisalille. Oli myös tosi kiva tutustua muihin joukkueisiin! :) Kiitos kaikille hyvästä leiristä ja mukavasta leiriseurasta, nähdään seuraavalla leirillä! :)

Xonox viettää vielä ensi viikon lomaa leiristä palautuen ja sitten palataan taas treenisalille vanneohjelman kimppuun.

perjantai 23. heinäkuuta 2010

Valmistautumista liiton leirille

Tänään Xonox treenasi pitkästä aikaa yhdessä lomailun jälkeen. Olikin ihanaa nähdä rakkaita joukkuekamuja taas monen viikon tauon jälkeen! Vaikka aika paljon Xonox-tytöt ovat lomallakin olleet tekemisissä ja puuhastelleet kaikenlaista yhdessä.

Tänään treeneissä heräteltiin kroppaa leirikuntoon ja muisteltiin läpi ohjelmaa leirinäytöstä varten. Huomenna aamulla suunnataankin sitten kohti Kisakalliota ja liiton leiriä. Xonox odottaa innolla ja vähän jännitykselläkin ensimmäistä valtakunnallista leiriään. On hienoa päästä treenaamaan taitavien kouluttajien johdolla ja päästä tutustumaan muihin joukkueisiin! 
Nähdään Kisakalliossa! :)