Joukkueen esittely

Oma kuva
Xonox on 10 taitavasta ja motivoituneesta tytöstä koostuva joukkue Turun Urheiluliitosta. Joukkueessa voimistelevat Ellen, Henna, Iida, Iina, Janina, Laura, Nea J., Nea M., Taika ja Tuuli. Tytöt ovat syntyneet vuosina -97 ja -98. Joukkuetta valmentavat Henna Harjanne, Miia Mattila, Emmy Sinisalo, Jenny Sinisalo ja apuvalmentaja Lotta Arponen. Perustreeniä pitää Mona Leino ja balettia Ilona Salonen. Jojona toimii Krista Arponen ja joukkueen kapteenina Iina. Xonox harjoittelee tavoitteellisesti 5 kertaa viikossa. Xonox on menestynyt tyttösarjoissa hienosti ja on saavuttanut joka kausi useita mitaleja sekä huippukategorioita bonuksineen :) Keväällä 2011 Xonox voitti tyttösarjojen SM-pronssia 12-14-vuotiaiden sarjassa. Myös keväällä 2012 Xonox ylsi SM-pronssille 12-14-vuotiaiden sarjassa. Keväällä 2013 Xonox kilpailee ensimmäistä kauttaan 14-16-vuotiaiden juniorisarjassa.

torstai 15. marraskuuta 2012

Aluemestaruus!

Lauantaina kisattiin jo kauden kolmannet kilpailut kupittaalla, tällä kertaa oli panoksena aluemestaruus. Aamu sujui tuttuun tapaan: lämppä, harkka, hiukset, meikit, avajaismarssi... Marssin jälkeen lähdettiin heti Kupittaan paviljonkiin syömään lihapullia ja muusia, mums! :P Syömisen jälkeen ehdittiin katsoa muiden suorituksia jonkin aikaa, sillä kisat etenivät melkoisen hitaasti. Kuunneltiin myös kisavalmistautumis-CD, jotta saataisiin hyvä lataus omaan suoritukseen :)
Kisalämpässä oli hyvin aikaa tehdä kaikki suunnitellut jutut ja kisojen hitaan etenemisen vuoksi myös muutamat ylimääräiset ilmaisu- ja mielikuvakierrokset. Onneksi pian päästiin kuitenkin harkkamatolle tekemään viimeiset kohdat ja sitten maton reunalle odottelemaan omaa vuoroa. Maton reunalla saatiinkin odotella KAUAN ja tehdä kisarutiinit muutamaan otteeseen :D Hyvän kannustuksen siivittämänä Xonox asteli hetken päästä matolle ja asettautui alkuasentoon.

Ohjelman alkupuoli meni hyvin ja nähtiin onnistumisia. Keskivaihella alkoi näkyä pieniä eriaikaisuuksia ja loppua kohti mukaan mahtui myös muutama isompi välinevirhe. Ei siis vielä onnistuttu tekemään matolla onnistunutta suoritusta, johon voitaisiin olla tyytyväisiä, vaikka suoritukseen mahtui kyllä paljon hyvääkin! Käytiin yhdessä läpi suoritusta ja valmistauduttiin pisteiden kuunteluun.

Tällä kertaa pisteitä tuli TV 5.75 AV 2.95 EXE 7.75 YHT. 16.45, lisäksi saatiin ryhtibonus. Sijoitus siis 1/4, jolla uusittiin aluemestaruus, jee! :) Muutamia muutoksia on luvassa vielä ensi kisoihin, mutta yhdessä todettiin, että rankasti helpottamaan ei ruveta, vaan treenataan ohjelmaa ahkerasti ja päättäväisesti :)


Seuraavat kisat ovatkin jo ensi lauantaina Ovo Cup Espoossa, siellä nähdään! :)

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

TUL:n piirin kisat ja kuvia Cailapista

Eilen kisakausi sai jatkoa, kun Kupittaalla käytiin TUL:n piirin kisat. Ennen virallisia harjoituksia ehdittiin laittaa kaikille nutturat ja vähän aloitella meikkejäkin. Aamuharkka oli ihan ok, mutta vielä jäätiin lisää tiukkuutta, fiilistä ja tarkkuutta kaipaamaan. Virheiden korjauksen ja loppuverkan jälkeen tehtiin loput meikit ja lähdettiin Kupittaan paviljonkiin syömään. Syömästä ehdittiin takaisin hallille kisojen alkuun mennessä ja ehdittiin seurailemaan ensimmäisiä ohjelmia ennen kuin oli aika alkaa keskittyä omaan suoritukseen. Aloitettiin fiilistely ja valmistautuminen kuuntelemalla musaa ja tekemällä ilme- ja markkikierroksia. Sitten olikin aika aloittaa kisalämppä, johon oli hyvin aikaa, sillä kisat etenivät melko hitaasti. Pian oltiin taas Xonox-piirissä, viimeiset tiukat jalat, relevet ja huuto ja Xonox oli valmiina astumaan matolle ja näyttämään viime viikon kisojen jälkeen todellisen luonteensa ;) Ennen kaikkea haluttiin nyt vapautunut ja vahva suoritus ilman turhaa jännitystä. Lisäksi tavoitteena oli saada ohjelman tunnelma välitettyä katsomoon vahvalla ilmaisulla. (Saara Kuusinen kävi kisoja edeltävällä viikolla auttamassa meitä ilmaisun kanssa, iso kiitos Saaralle!)

Suoritus alkoi vahvasti ja haettu tunnelma saavutettiin hyvin :) Ohjelman keskivaiheilla koitti viimeksi kompastuskiveksi muodostunut vaihtoheitto, mikä aiheutti melkoisia sydämentykytyksiä ainakin katsomon puolella. Heitto ei sujunut virheittä, mutta nähtiin upeita pelastuksia ja suuremmilta virheiltä vältyttiin :) Loppua kohden ohjelma alkoi hieman hajoilla ja tuli muutamia eriaikaisuuksia ja henkilökohtaisia virheitä. Edeltävällä viikolla tehtyihin muutoksiin oltiin kuitenkin tyytyväisiä, vaikkakaan uudet kohdat eivät vielä olleet ehtineet hioutua täysin yhtenäisiksi. Kokonaisuutena ohjelma sujui jo todella paljon paremmin ja varmemmin kuin ekoissa kisoissa, mihin oltiin tosi tyytyväisiä! :) Vielä suoritukseen jäi kuitenkin petrattaavaa, joten täysin tyytyväisiä suoritukseen ei voitu olla. Suunta kuitenkin on hyvä ja nyt jatketaan salilla ohjelman hiomista yhä parempaan kuntoon. Ohjelmassa on otettu tietoisia riskejä ja laitettu sinne vaikeita vaikeusosia jatkoa ajatellen, joten työtä riittää, mutta onnistuessaan saadaan kokonaisuudesta varmasti näyttävä :) Onnistuneempi suoritus näkyi onneksi myös pisteissä: TV 5.85 AV 3.4 EXE 7.65 YHT. 16.9, lisäksi saatiin bonusta taito-osista. Iloksemme pisteet riittivät kisan voittoon :) Onnea myös kaikille muille mitalisteille!




Ensi viikolla kisataan jälleen Kupittaalla, tällä kertaa on vuorossa Aluemestaruuskilpailut. Nähdään siellä! :) 

Ps. Cailap-postaukseen on nyt myös lisätty kuvat, käykää kurkkaamassa!

Tässä taannoin oli myös kysely, jossa kysyttiin, että mitä sarjoja eniten odotetaan Cailapissa. Kysely jotenkin vähän sekoili ja oli päättymisen jälkeen jonkin aikaa näkymättömissä, mutta nyt tulokset taas näkyivät, joten tässäpä nekin nyt vähän näin jälkikäteen :)

perjantai 2. marraskuuta 2012

Cailap Cup + kuvat lisätty!

Viime lauantaina avattiin vihdoin kisakausi ja lukuisia voimistelijoita ja voimistelun ystäviä kokoontui Kupittaan Urheiluhallille ihastelemaan syksyn ohjelma- ja pukuloistoa.



Xonox aloitti päivän tekemällä heitot ja kuviot läpi matolla ja sitten tehokas lämppä virallista harkkaa varten. Lämpän aikana pientä hysteriaa (ehkä enemmän valkuissa) herätti harkkamaton reunustalla juoksennellut hiiri!!! :D Harkkasuoritus ei kuitenkaan mennyt odotusten mukaisesti ja ohjelmassa sattui useampia suurempia virheitä. Harkan jälkeen käytiin korjaamassa virheet ja tehtiin loppuverkkaa, minkä jälkeen aloitettiin hiustenlaitto ja meikkaus. Siinä ohessa liimailtiin vielä viimeiset koristeet pukuihin taas hyvissä ajoin :) Juuri ja juuri saatiin kaikki valmiiksi avajaismarssiin mennessä.





Marssin jälkeen aloitettiin heti kisalämppä. Ehdittiin hyvin tehdä kaikki suunnitellut jutut ja pian oltiinkin jo Xonox-piirissä valmistautumassa suoritukseen. Epäonnistuneen harkkasuorituksen jälkeen kaikilla taisi olla hiukan extrajännitystä, mutta myös suurta halua näyttää oma kisaohjelma yleisölle ja tuomaristolle.



Ohjelman alusta asti kuitenkin tekemisestä paistoi läpi jännitys ja tekeminen jäi vähän epävarman oloiseksi. Ison vaihtoheiton kohdalla tapahtui totaalinen katastrofi, kun kaksi vannetta osui yhteen, minkä jälkeen yksi tyttö juoksi pikajuoksua rajan yli ja pari muuta ihmetteli matolla kahden vanteen kanssa tai ilman vannetta ja kokonaisuus jäi todella sekavaksi :/ Loppua kohden saatiin ohjelma pidettyä kutakuinkin kasassa, mutta suurempia epätavallisia virheitä sattui silti läpi ohjelman. On varmasti sanomattakin selvää, että matolta ei tullut kovin iloisia tai tyytyväisiä tyttöjä. Harmitti, sillä jäätiin kauas normaalin harkkasuorituksen tasolta eikä pystytty näyttämään matolla parasta osaamistamme. Pisteet jäivät odotetusti melko alas: 5.40 2.70 6.90 yht. 15.00, mikä riitti sijaan 9/17. Onnea kaikille mitalisteille! :) Hetken harmittelun jälkeen päätettiin kuitenkin nostaa leuat pystyyn ja jatkaa päättäväistä taistelua kohti loppukauden kisoja!


Ollaan itse salilla nähty, mihin pystytään ja nyt seuraavana haasteena on näyttää se myös kisamatolla! Onneksi seuraavat kisat ovat jo huomenna lauantaina! :)